Kısa URL: https://ml.md/lc58992
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2010
3,191 defa indirildi / yazdırıldı
3 yemek kasıgı dolusu un
1 su bardagından bır parmak eksık seker
1 kılo sut
1,5 paket cıfte kavrulmus ulker pötıbor bıskuvı
3 yemek kasıgı nescafe
1 paket krem santı
Un seker sut karıstırılarak pısırılır ve mıkser ıle cırpılarak sogutulur krema soguyunca krem santı eklenır mıkser ıle karıstırılır eger krema koyu oldu ıse 1 bardak kadar su eklenır dıkdortgen seklınde bır tepsıye kremanın yarısı dokulur baska bır yerde 1 su bardagı kadar suyu ısıtıp ıcıne nescafe eklenır bıskuvılerı bu karısıma batırıp tepsıye sıralanır bu ıslem bıskuvı bıtene kadar devam eder sonra kremanın gerı kalanınıda bıskuvılerın ustune dokulur servıs yapmadan once ustune nescafe serpılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc172564
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2023
203 defa indirildi / yazdırıldı
Un (2 Yemek Kaşığı)
Toz Şeker (1 Su Bardağı)
Vanilya (1 Paket)
Kakao (3 Yemek Kaşığı)
Nişasta (2.5 Yemek Kaşığı)
Bitter Çikolata (1 Adet (Paket))
Pötibör Bisküvi (1 Paket)
Kakaolu Pötibör Bisküvi (1.5 Paket)
Süt (5 Su Bardağı)
Kreması için gerekli olan tüm malzemeleri, tereyağı, çikolata ve vanilin hariç derince bir tencerede bir çırpıcı yardımı ile güzelce karıştıralım. Ocağın altını açalım ve kıvam alana dek karıştıralım. Krema kaynamaya başladığında altını kapatalım ve içine çikolata, tereyağı ve vanilini atıp, tereyağı ile çikolata eriyene dek karıştıralım.
Bir borcamın dibine kakaolu petibörleri dizelim ve üstüne hazırladığımız kremanın 3’te birini dökelim ve güzelce kaplayalım. Bu sefer üstüne sade petibör bisküvileri dizelim ve kalan kremanın yarısını dökelim. Üstüne tekrar kakaolu bisküvileri dizelim ve kalan kremayı da döküp, bir saptula yardımıyla düzleştirelim.
Hazırladığımız tatlı oda ısısına geldiğinde buzdolabına alalım ve minimum 2 saat kadar buzdolabında dinlendirelim. Sonrasında dilimleyelim ve üstüne toz antepfıstığı serperek servis edelim.