|
Profiterol |
|
altınel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2016
Mesajlar: 39 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc118965
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2016
1,178 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nergiz Çetin
Hamur topları için:
125 gr tereyağı
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
2 su bardağı un
4 adet yumurta
İç kreması:
1/2 litre süt
4 yemek kaşığı buğday nişastası
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
100 gram tereyağı
Çikolata sosu için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı kakao
40 gram bitter çikolata veya 1 paket Hazır Çikolatalı Sos
40 gram bitter çikolata
Su tereyağı toz şeker tuz tencereye konulup kaynatılır. Un kaşık kaşık eklenip sürekli karıştırılır. Hamur top haline gelince ocaktan alınır. Hamur soğuyunca yumurtalar tek tek eklenip mikser ile iyice çırpılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çay kaşığı ile alınan hamurlar minik toplar şeklinde dizilir. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50-60 dakika iyice sertleşene kadar pişirilir. Kremasının yapılışı: Nişasta toz şeker ve yumurta karıştırılır. Süt yavaş yavaş eklenerek muhallebi gibi pişirilir. Soğuduktan sonra tereyağ eklenip mikserle çırpılır. Soğumuş hamur topları ortadan ikiye kesilerek içlerine birer tatlı kaşığı krema doldurulur. Çikolatalı sos yapılışı: Nişasta toz şeker ve kakao karıştırılır. Süt yavaş yavaş eklenerek ve sürekli karıştırılarak pişirilir. Bu aşamada istenirse hazır paket çikolata sosu arkasındaki tarife göre pişirilir. Çikolatalı sos sıcakken parçalanan bitter çikolata eklenip eriyene kadar karıştırılır. Biraz ılıyınca içine kremaları doldurulmuş topların üzerine çikolatalı sos dökülür. Tepsiye sıralanarak veya üst üste konularak sosu dökülüp servis edilir.
|
Profiterol |
|
mimar kenan
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.03.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc124256
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2017
975 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
Hamur için:
200 ml Su
40 gr. Tereyağı
1 tutam Tuz
130 gr. Un
3 Yumurta
1 çay kaşığı silme Kabartma tozu
Dolgu malzemesi:
350 ml Krema
2 Paket çubuk krema
2 Paket Şekerli Vanilin
200 gr. Meyve (Frenk üzümü, çilek, kiraz veya mandalina)
Su, yağ ve tuzu bir tencerenin içinde kaynayıncaya kadar ısıtın. Un ilave edin ve pürüzsüz bir hamur topağı haline getirin.
Tencerenin dibinde beyaz bir tabaka olduğunda hamur topağını ocaktan alın ve bir kabın içine koyun.
Yumurtaları tek tek ilave edin. Sonunda buna kabartma tozunu karıştırın.
İki çay kaşığı ile veya bir sıkma torbası ile mandalina büyüklüğünde hamurları üsütne un serpilmiş bir tepsiye sıkın ve hemen altın sarısı pişirin.
Henüz sıcak olan profiterol toplarını enine kesin. İçinde hala pişmemiş hamur varsa, bunu alın. Profiterolleri soğumaya bırakın.
Kremayı şekerli vanilin ile sıkıca çırpın.
Profiterol hamurlarına krema ve meyve doldurun.
Fotoğraf "hızlı ve lezzetli" tarafından gönderildi. 02.12.2020
|
Profiterol |
|
önemli
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc128263
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2017
875 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
250 ml su
5 g tuz
175 g un
110 g tereyağı
4 orta boy yumurta
10 g toz şeker
Pasta kreması için:
500 ml süt
100 g toz şeker
100 g un
6 yumurta sarısı
1/2 çubuk vanilya
50 g tereyağı
Sosu için:
200 g bitter çikolata
150 ml krema
Su, yağ, tuz ve şekeri ocakta kaynatın. Kaynayan suya unu ilave edin ve ocaktan alın. Yumurtaları teker teker mikserle çırparak karışıma ekleyin ve akışkan olmayan yumuşak bir hamur elde edin. Sıkma torbası ile ceviz büyüklüğünde pişirme tepsisine sıkın. 190 derecelik fırında, hamurlarınız kabarıp renk alana kadar pişirin. Soğuyunca topların altına parmağınızla delik açın. Hazırladığınız pastacı kremasını bir sıkma torbası ile pişirdiğiniz profiterol toplarının içine sıkın ve hazırladığınız çikolata sosu ile servis edin.
Pasta kreması hazırlanışı:
Sütü vanilyayla beraber ocakta kaynatın. Vanilyayı çıkartın. Yumurta sarılarıyla toz şekeri çırpın. Unu ekleyin. Kaynayan sütü yavaş yavaş yumurtaya ekleyin ve ocakta pişirin. Ocaktan alın, tereyağını içine atıp eritin. Oda sıcaklığına gelene kadar karıştırarak soğutun.
Sosun hazırlanışı:
Kremayı bir tavada ısıtın ve çikolatayı içine ekleyerek eritin.
|
Profiterol |
|
sultan ener
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2018
Mesajlar: 22 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc135436
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2018
853 defa indirildi / yazdırıldı
|
55 g tereyağı
75 g beyaz ekmek unu, elenmiş
2 büyük yumurta, çırpılmış
225 ml krema
100 g şeker
100 ml çikolata sosu
2 yemek kaşığı beyaz çikolata parçacıkları
Fırını 200 ° C'ye ısıtın.
Bir pişirme tepsisini yağlı kağıt serin.
150 ml tereyağını yarım bardak su ile kaynatın. Unu hemen bir tahta kaşıkla pürüzsüz bir hamur topu oluşturur. Parlak macun yapmak için yumurtayı biraz ekleyin.
Hamurunu büyük düz ağızlıklı bir sıkma torbasına koyun, fırın tepsisine 2.5 cm çapında sıkın.
20 dakika pişirin, sıcaklığı 220 ° C'ye yükseltin biraz daha pişirin. Tel rafa aktarın ortalarına buhar delikleri açın ve tamamen soğumaya bırakın.
Kremayı kalınlaşana kadar çırpın, sonra bir sıkma poşetine koyun ve buhar deliğinden içine doldurun.
Bir şekeri profiteroller üzerinde gezdirin. Çikolata sosu üzerine sıkın ve beyaz çikolata parçacıklarını serpin.
|
Profiterol |
|
hayriye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.02.2016
Mesajlar: 35 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc139671
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2019
841 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.ruhundoysun.com
CHOUX HAMURU:
100 g Tereyağı
2 yemek kaşığı Şeker
¼ tatlı kaşığı Tuz
240 ml Su
175 g Un
4 adet Yumurta
PASTACI KREMASI:
1 Adet Vanilya çubuğu
500 ml Süt
90 g Şeker
5 adet Yumurta sarısı
30 g Un
30 g Buğday nişastası
ÇİKOLATA SOS:
300 g Çikolata
200 ml Krema
50 g Kakao
100 g Şeker
10 ml Süt
Choux Hamuru için: Grundig fırını 150 dereceye ayarla.
Bir tencerede tereyağı, şeker, tuz ve suyu kaynama derecesine getir. Unu ekleyip hızlıca karıştırarak 2 dakika pişir. Ocaktan alıp 1-2 dakika serinlet.
Yumurtaları bir kapta çırp. Bir çırpma teli, ya da robot yardımıyla; yumurtaları yavaş yavaş ekleyip pürüzsüz bir hamur elde et.
Sıkma torbasına doldurduğun hamuru yağlı kağıt serili tepsilere aralarında boşluk bırakarak sık.
Fırında 10-12 dakika, altın rengi alana kadar pişir.
Pastacı Kreması için: Vanilya çubuğunu ikiye böl, çekirdeklerini çıkart.
Bir tencerede süt, vanilya ve şekerin yarısını kaynama noktasına getir.
Bir kapta yumurta sarılarını ve kalan şekeri çırp. Un ve nişastayı ekleyip iyice yedir.
Sıcak sütten bir kepçe alarak yumurta karışımına yavaşça karıştır. Yumurta karışımını süt tenceresine ekle. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişir.
Ocaktan aldıktan sonra geniş bir tepsiye yayarak soğut. Soğuduktan sonra saklama kabına aktarıp buzdolabında beklet.
Çikolata sos için: Çikolatayı doğra, geniş bir kaba koy.
Krema, kakao ve şekeri çırpma teliyle karıştırarak malzemeleri birbirine yedir, kaynama noktasına getir.
Çikolataların üzerlerine sıcak kremalı karışımı dök. 1 dakika kadar bekleyip spatula ile karıştır.
Oda sıcaklığındaki sütü azar azar ilave et ve akıcı bir kıvam elde edene kadar karıştır.
Pastacı kremasını, ucuna duy taktığın sıkma torbasına doldur.
Kremayı profiterol toplarının içine sık.
Kremalı hamurların üzerine çikolata sos dök.
|
Profiterol |
|
taze yaprak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.05.2016
Mesajlar: 40 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc139927
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2019
835 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.callebaut.com
Profiterol sos:
1000 g süt
200 g şeker
25 g nişasta
25 g un
50 g toz kakao Callebaut® CP
300 g bitter çikolata Callebaut® 811 100 g Creme deli Artigiano Gold (%18 fındık)
1 ad vanilya çubuğu
Crema Patisserie:
900 g süt
100 g krema
1 adet çubuk vanilya
200 g şeker
160 g yumurta sarısı
75 g nişasta
1 g tuz
Profiterol Hamuru:
500 g süt
10 g şeker
6 g tuz
250 g tereyağı
250 g un
500 g bütün yumurta
Süt, şeker, nişasta, un ve kakaoyu birleştirerek custard kreması pişirin.
Çikolatayı üzerine dökün, pralin ve vanilya çekirdeklerini ekleyin, karıştırın.
Bardaklara yerleştirin ve dinlendirin. Dekore edin.
Crem patisserie için, süt, krema ve vaniyayı kaynatın.
Üzerine şeker, yumurta sarısı, nişasta ve tuz ekleyin ve custard kreması şeklinde pişirin.
Hamuru için, süt, şeker, tuz ve tereyağını kaynatın.
Un ekleyin ve kavurun.
Mikserde yavaş yavaş yumurtayı ekleyin.
Tepsiye küçük yuvarlaklar sıkın, 180°Cde 30 dakika pişirin.
|
Profiterol |
|
yasemin abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2019
Mesajlar: 40 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc143587
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2019
678 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
100 gram tereyağı
1 bardak un
2 adet kesme şeker
4 yumurta
1 bardak su
Tuz
1 paket vanilya
Yarım limon kabuğu rendesi
İç kreması için:
1 yumurta
100 gram un
150 gram şeker
Yarım litre süt
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
Çikolata sosu için:
200 gram şeker
1 çorba kaşığı un
50 gram kakao
2 yumurta sarısı
Yarım litre süt
Profiterol hamuru için bir tencereye suyu, şekeri, tuzu ve tereyağını koyup kaynatın. Su kaynayınca elenmiş unu koyup hızla karıştırın. Ateşi kısıp 10 dakika pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın. Hamur ılınınca limon kabuğu rendesini ve vanilyayı ilave edin. Yumurtaları tek tek kırarak hamura yedirin. Her yumurtadan sonra hamuru çok iyi karıştırın.
Krema sıkma torbası yardımıyla hamuru yağlanmış fırın tepsisine küçük toplar halinde koyun. Önceden 220 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
İç kreması için bir tencereye 1 yumurtayı, unu ve şekeri koyun. Sütü azar azar ilave ederek telle veya mikserle karıştırın. Ateşe koyup un çorbası kıvamına gelene kadar pişirin. Fazla kaynatmadan ateşten alıp vanilya, limon kabuğu rendesi ve tereyağı ilave edip karıştırın. Kaymak tutmaması için arada bir kremayı karıştırın.
Çikolata sosunu hazırlamak için bir tencereye şeker, un, 2 yumurta sarısı ve yarım litre süt koyup karıştırın. Kakaoyu ilave edip tekrar karıştırın. Ateşe koyup koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca ateşten alın.
Fırından çıkarmış olduğunuz profiterol toplarını bıçakla delin. İçlerine beyaz krema doldurun. Topları servis tabağına dizin. Üzerine çikolata sosunu dökerek servis edin.
|
Profiterol |
|
imsak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2020
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc150295
Gönderme Tarihi: 03.May.2020
581 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
Hamuru için:
2 su bardağı su
75 gram tereyağı
1 su bardağı un
3 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Kreması için:
4 su bardağı süt
6 çorba kaşığı un
2 tatlı kaşığı nişasta
2 adet yumurta
3 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Çikolatalı sos:
2 paket çikolata
1 kutu krema
Öncelikle tatlının hamurunu hazırlamakla başlayın.
Bir tencere alın ve içine 2 su bardağı su koyun.
Ardından tere yağını da ilave edip kaynatmaya başlayın.
Bu karışım kaynadıktan sonra 1 su bardağı un ve tuzu koyup iyice karıştırın.
Unu koyduktan sonra kısık ateşte 5 dakika kadar daha kaynatın.
Daha sonra ocaktan alıp ılımasını bekleyin.
Ilıdıktan sonra kullanacağınız yumurtaları bu karışımın içine teker teker kırın ve mikser yardımı ile iyice çırpın.
Kullanacağınız fırın tepsisini yağlayın.
Daha sonra hazırladığınız bu karışımı sıkma torbasının içine koyup tepsiye şekil vererek dizin.
170 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişmeye bırakın ve kremasının hazırlanışına geçebilirsiniz.
Kreması için gerekli olan 2 adet yumurtanın sarısı ve beyazını birbirinden ayırın.
Bir tencereye 4 su bardağı süt, 6 çorba kaşığı un, 2 tatlı kaşığı nişasta, 3 çay bardağı toz şeker ve 2 adet yumurtanın sarısını koyup bir süre çırpın.
Bu karışım kaynadıktan sonra 1 paket vanilyayı ilave edin ve ocaktan alın.
2 adet yumurtanın beyazını ise başka bir kabın içinde iyice çırpın.
Çırptıktan sonra ocaktan almış olduğunuz karışımın içine ilave edin ve karıştırın.
Daha sonra sosun hazırlanışına geçin.
Bir tencere alın ve içine 1 paket kremayı koyup ısıtın.
Sonra ocaktan alın ve çikolataları içine ilave edip karıştırın.
Hamur piştikten sonra hazırladığınız kremayı üzerine dökün.
Sonrada sosu üzerine gezdirin.
|
Profiterol |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145448
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2019
569 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gram tereyağı
3 adet yumurta
Kreması için:
500 mililitre süt
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Çikolata sosu için:
220 gram bitter çikolata
200 gram krema
Kremayla başlayın. Süt ve toz şekeri sos tenceresine aktarıp karıştırın.
Un ve yumurtayı da ilave edin ve orta ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Kremaya vanilyayı da ekleyip iyice karıştırın ve altını kapatın.
Oda sıcaklığına geldiğinde sıkma poşetine doldurduğunuz kremayı buzdolabına koyun.
Profiterol hamuru için su ve tereyağını tencerede kaynatın.
Unu da ekleyip 3-4 dakika boyunca sürekli karıştırın.
Hamur toparlanınca ocaktan alıp 15 dakika kadar dinlendirin.
Oda sıcaklığındaki yumurtaları birer birer hamura ekleyin ve iyice karıştırarak yedirin.
Hamurunuzu 15 dakika daha dinlendirdikten sonra pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine kaşık ya da sıkma torbası yardımıyla arada boşluk kalacak şekilde küçük yuvarlaklar halinde aktarın.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Profiterolleri 40 dakika kadar fırınlayın. Çıkarıp oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin.
Soğuyan hamurların altlarına bıçakla delik açıp en az 1 saat buzdolabında beklettiğiniz kremayı hamurların ortasındaki boşluklara doldurun.
Profiterolleri servis tabağına piramit şeklinde dizin.
Çikolata sosu için bitter çikolatayı doğrayıp kremayla birlikte sos tenceresinde eritin.
Ocaktan alıp ılınmasını bekleyin ve servis tabağındaki profiterollerin üzerine gezdirin.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
|
Profiterol |
|
sencay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2020
Mesajlar: 41 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc150589
Gönderme Tarihi: 17.May.2020
531 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
Pataşu hamuru için:
225 gr su
230 gr tereyağı
4 gr tuz
120 gr elenmiş un
5 adet yumurta
Pastacı kreması için:
10 adet yumurta sarısı
590 gr krema
500 gr süt
220 gr şeker
4 gr vanilya
60 gr un
30 gr tereyağı
3 adet jelatin
Çikolata sosu için:
50 gr krema
80 gr çikolata
İlk olarak pataşu hamurunu hazırlamalısınız. Tereyağını eriterek, su ve tuz ile karıştırın. Ardından unu eleyerek ekleyin. İyice kavrulduktan sonra ocaktan alın ve soğutun. Yumurtaları ekleyerek biraz bekletin ve fırın tepsisine şekilli bir şekilde koyun. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika, ardından 190 derecede 10 dakika daha pişirin. Bu işlemin ardından kremayı hazırlamak için 100 gr şekerle karamel yapın. Süt, krema ve vanilyayı ocağa alın ve kaynama noktasına getirin. Yumurta sarısı ve şeker ile karıştırdıktan sonra unu ekleyerek tekrar karıştırın. Ayrı bir yerde jelatini soğuk suda çözdürün. Süt karışımına karameli ekleyip çırpın. Ardından yumurtalı karışımı yavaşça ekleyip muhallebi kıvamına geldikten sonra alın. Karışıma tereyağı ve jelatini ekledikten sonra hamurların içine yerleştirin. Üzerine çikolata sosunu benmari usulü eritip dökün.
|
Profiterol |
|
akdağmadenli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2020
Mesajlar: 58 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc156160
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2021
472 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1 su bardağı su
100 gr margarin
1 tatlı kaşığı şeker
1 cimcik tuz
1 paket vanilin
1 su bardağı un
4 yumurta
Kreması için:
7 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilin
Yarım litre süt
Çikolata sosu için:
1 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
3 su bardağı süt
Hamur için tencerede su, margarin, tuz ve şeker kaynatılır, un eklenerek sürekli karıştırılır, hamur kıvamını alınca ocakta pişirilmeden kenara alınır, ılıklaşınca yumurtalar tek tek kırılır pürüzsüz bir hamur elde edilince kaşık veya pasta enjektörüyle yağlı kağıt serilen veya yağlanan tepsiye hamur ceviz büyüklüğünde,aralarında mesafe bırakılarak dizilir (fazla kabaracakları için hamurlar büyük yapılmamalıdır ve birbirine yakın dizilmemelidir),bu hamurdan 30 profiterol çıkıyor.Fırında 170 derecede fazla kızartmadan pişirilir ve kesinlikle pişmeden fırının kapağı açılmamalıdır pişmeden açılırsa profiteroller söner,fırınınız saç fırın ise içini göremiyorsanız 25 dk pişmesi yeterli olacaktır. Dîğer tarafta tencerede krema malzemeleri karıştırılarak krema pişirilir ve soğumaya bırakılır,çikolata sosuda hazırlanır oda aynı şekilde soğumaya bırakılır,soğuyunca kıvam alması için bir müddet buzdolabında bekletilir,isterseniz hazır çikolata sosuda kullanabilirsiniz. Soğuyan profiteroller ortadan yarısını geçecek kadar kesilir ve içine iki tatlı kaşığı krema koyularak servis tabağına dizilir, dolapta dinlenip katılaşan çikolata sosundan üzerlerine gezdirilir ve servis yapılır.
|
Profiterol |
|
ferahnur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.02.2020
Mesajlar: 44 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc156466
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2021
423 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için:
125 gram tereyağı
1 su bardağı su
Çay kaşığı ucuyla tuz
1 su bardağı tuz
3 yumurta
Çikolata sosu için:
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
2 yemek kaşığı un(tepeleme olmasın)
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
İçine yarım paket bitter çikolata
Kreması için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker
1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı ve bir paket vanilya
Bir tencerede tereyağını eritin. Eriyince suyu ekleyin ve karıştırın. Çay kaşığı ucuyla tuzu ilave edin. Su kaynamaya başlayınca 1 su bardağı unu ekleyin ve karıştırın. Kısık ateşte sürekli karıştırmaya devam ederek hamur kıvamına getirin.
Yumaşak sünger gibi bir kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatın. Ocaktan aldıktan sonra 3 yumurtayı tek tek atarak mikserle karıştırın. Hepsini birden içine kırmayın. Profiterolün püf noktası burasıdır. Pürüzsüz bir hamur elde etmiş olacaksınız.
Yağlı kağıt serili tepsiye bir kaşık hamur topağı koyarak tepsiye dizin. Kaşığınızı ara ara ıslatın böylece kolay şekilde tepsiye aktarabilirsiniz. Çok düzgün şekil için uğraşmayın. Piştiğinde zaten şişecek.
200 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kısa sürede pişiyor, dikkat edin.
Onlar pişerken çikolata sosunu hazırlayın. Tüm malzemeleri sırasıyla ekleyin. Kaynadıktan sonra tereyağı ve bitter ekleyin, karıştırın. Ocağı kapatın. Topaklanmaması ara ara karıştırın.
Krema malzemelerini sırasıyla tencereye ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Kaynayınca kıvam alınca bir paket vanilya ve bir yemek kaşığı tereyağı ilave edin. Eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın. Biraz soğutun.
İster sıkma torbasıyla ister kaşıkla profiterollerin içine krema koyun ve servis tabağına dizin. Profiterolleri ikiye bölerek de içine krema yerleştirebilirsiniz. Bu şekilde hepsini sırayla yapın. En son hazırladığınız çikolata sosunu da üzerine dökerek servis edebilirsiniz. Yarım saat dolapta bekletirseniz daha güzel servis edebilirsiniz. Ev yapımı profiterol tarifi hazır. Üzerini fındıkla veya fıstıkla süsleyebilirsiniz.
|
Profiterol |
|
kalem
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.07.2020
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc153058
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2020
402 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
250 ml. su
175 gr. un
Bir tutam tuz
110 gr. tereyağı
4-5 adet yumurta
Pastacı Kreması:
500 ml. süt
150 gr. toz şeker
40 gr. tereyağı
5 adet yumurta sarısı
60 gr. un
50 gr. mısır nişastası
1 adet çubuk vanilya
Üzeri için:
200 gr. krema
300 gr. bitter çikolata
Pudra Şekeri
Su tereyağı ve tuzu ocağa koyun ve tereyağı eriyince unu ilave ederek spatula ile karıştırın ve biraz soğutun. Soğumaya yakın içerisine teker teker yumurtaları kırın ve mikserle hızlı devirde karıştırın.
4 yumurtayı koyduktan sonra eğer harcınız doğru kıvamdaysa 5 inci yumurtayı kırmayın.
Hamur koyu mayonez kıvamında olmalıdır, hamurunuz bu kıvama geldiğinde sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye küçük toplar halinde, birbirlerine çok bitişik olmadan sıkın.
190 derece önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin.
Krema için, sütü bir tencereye alın içerisine vanilya tohumlarını koyup ısıtın.
Şeker ve yumurta sarılarını iyice çırpıp, un, tereyağı ve nişastayı ekleyin.
Sütü bu karışıma ılıtarak karıştırın ve tüm karışımı tekrar tencereye alarak ateşin üzerinde sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
Pastacı kremanızı sıkma torbasına alın.
Üzeri için; kremayı ısıtın kenara alın. Çikolataları kırıp içinde eritin ve ılıtın.
Profiterol toplarının alt kısmından parmağınızla bir delik açıp kremayı içlerine sıkın, servis tabağına alın.
Ardından topların üstüne çikolata sosundan dökün ve servis edin.
|
Profiterol |
|
Çaycı Musa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.12.2020
Mesajlar: 38 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc155164
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2021
398 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
3 Adet Yumurta
1 Bardak Su
125 gr ( Yarım Paket) Sanayağı
5 Yemek kaşığı un
Kreması için:
2,5 Su bardağı Süt
1 Su Bardağı UN
1 Paket Vanilya
5 Yemek Kaşığı Şeker
Çikolatası için:
Çikolata Sosu
2,5 Su Bardağı Süt
Tenceremizin içine Bir Su bardağı Suyu ve Sanayağını birleştirip Kısık ateşte yağ eriyene kadar ısıtıyoruz. Sonrasında Eriyen yağın üstüne 5 Yemek Kaşığı unu yavaş yavaş dökerek aynı helva gibi kavuruyoruz. un kokusu gelene kadar kavurmaya devam sonrasında tenceremizin altını kapatıyoruz. 10 Dakika kadar kavrulan hamurun soğumasını bekleyin. Gelelim işin önemli yerine buraya dikkat hanımlar.
Hamur soğuduktan sonra 3 adet yumurtadan bir tanesini kırıp mikser yardımı ile 5 dk süreyle çırpıyoruz. Hemen sonrasında diğer yumurtayı da tenceremize kırıp 5 dk çırpıyoruz. En sonunda 3. yumurtayıda tenceremize koyup çırpıyoruz.
Çırpma işlemi tamamlandıktan sonra Tatlı kaşığı yardımı ile hamurumuzu küçük top şeklinde tepsimize diziyoruz. Fırınımızı 180 Dereceye getirip dizilen top şeklindeki hamurları 40 Dakika ( Üzerleri kızarana kadar) pişiriyoruz.
Yukarıdaki Krema için hazırlanan malzemelerin hepsini bir tencerede birleştiriyoruz. Karıştırıp ocakta yaklaşık 5 dakika pişiriyoruz. Sonrasında soğumaya bırakıyoruz.
Hazır Çikolata sosu alınıp 2,5 Su bardağı sütle karıştırıp kaynatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
En sonunda Hamurların içine tatlı kaşığı yardımıyla krema doldurulup üstüne Çikolata sosu dökülerek servise sunulur.
|
Profiterol |
|
oktay sel
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.11.2020
Mesajlar: 28 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc154545
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2020
346 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gram tereyağı
3 adet yumurta
Kreması için:
500 mililitre süt
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Çikolata sosu için:
220 gram bitter çikolata
200 gram krema
Pastacı kreması için şekeri tencereye alıp üzerine sütü ekleyin ve karıştırın.
Unu ve yumurtayı da ekleyip muhallebi kıvamı alana kadar karıştırarak pişirin.
Vanilyayı da ilave edip kremayı ocaktan alın.
Arada karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini beklediğiniz kremayı sıkma torbasına doldurup sertleşmesi için buzdolabına kaldırın.
Şu hamuru için tereyağı ile suyu tencerede kaynatın.
Unu da ekleyip 3-4 dakika boyunca sürekli karıştırın.
Toparlanan hamuru ocaktan alıp 15 dakika kadar dinlendirin.
Yumurtaları teker teker hamura ekleyip hızla karıştırarak yedirin.
Hamuru 15 dakika daha soğutup sıkma torbasına doldurun.
Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye küçük yuvarlaklar halinde sıktığınız hamuru önceden 180 derecede ısıttığınız fırına verin.
40 dakika kadar pişirdiğiniz profiterolleri fırından alıp oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin.
Ortalarına buzdolabında beklettiğiniz pastacı kremasını sıktığınız profiterolleri tabağa dizin.
Çikolata sosu için bitter çikolatayı doğrayıp kremayla birlikte sos tenceresinde eritin.
Ocaktan alıp ılınmasını bekleyin ve servis tabağındaki profiterollerin üzerine gezdirin.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
|
Profiterol |
|
horanta
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2020
Mesajlar: 27 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc152849
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2020
338 defa indirildi / yazdırıldı
|
Topları için:
250 ml. su
175 gr. un
Bir tutam tuz
110 gr. tereyağı
4-5 adet yumurta
Pastacı Kreması için:
500 ml. süt
150 gr. toz şeker
40 gr. tereyağı
5 adet yumurta sarısı
60 gr. un
50 gr. mısır nişastası
1 adet çubuk vanilya
Üzeri için:
200 gr. krema
300 gr. bitter çikolata
Pudra Şekeri
Profiterol topları için, su tereyağı ve tuzu ocağa koyun ve tereyağı eriyince unu ilave ederek spatula ile karıştırın ve biraz soğutun. Soğumaya yakın içerisine teker teker yumurtaları kırın ve mikserle hızlı devirde karıştırın.
4 yumurtayı koyduktan sonra eğer harcınız doğru kıvamdaysa 5 inci yumurtayı kırmayın.
Hamur koyu mayonez kıvamında olmalıdır, hamurunuz bu kıvama geldiğinde sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye küçük toplar halinde, birbirlerine çok bitişik olmadan sıkın.
190 derece önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin.
Krema için, sütü bir tencereye alın içerisine vanilya tohumlarını koyup ısıtın.
Şeker ve yumurta sarılarını iyice çırpıp, un, tereyağı ve nişastayı ekleyin.
Sütü bu karışıma ılıtarak karıştırın ve tüm karışımı tekrar tencereye alarak ateşin üzerinde sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
Pastacı kremanızı sıkma torbasına alın.
Üzeri için; kremayı ısıtın kenara alın. Çikolataları kırıp içinde eritin ve ılıtın.
Profiterol toplarının alt kısmından parmağınızla bir delik açıp kremayı içlerine sıkın, servis tabağına alın.
Ardından topların üstüne çikolata sosundan dökün ve servis edin.
|
Profiterol |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163953
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2022
323 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
100 gram tereyağı
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı un
3 adet yumurta
Vanilya
İç kreması için:
2 Su Bardağı süt
2 Çay bardağı toz şeker
1 Çay bardağı un
2 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 yumurta sarısı
Çikolata Sosu için:
1 küçük paket krema
150 gram bitter çikolata
Suyu bir tencereye koyunuz.
Su ısındığında margarini ve şekeri içine koyuyoruz malzemeler eridiğinde içine 1 su bardağı unu ekliyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz.
Hamuru soğuması için bir kenara alıyoruz.
Diğer taraftan iç kremasını hazırlıyoruz.
Bir tencere içinde süt, yumurta sarısı, şeker, unu karıştırıp muhallebi haline getirmek için kısık ateşte sürekli karıştırıyoruz.
Yarım çay bardağı suyun içinde nişastayı muhallebiye ekliyoruz.
Koyulaştığında ocaktan alıp vanilyayı ekliyoruz.
Soğuması için kenara alıyoruz.
Hamur soğuduktan sonra teker teker yumurtaları hamura ekleyip yoğuruyoruz.3 yumurtayı da ekledikten sonra pürüzsüz bir hamur olunca krema torbasına veya poşetin ucunu delip sıkmak suretiyle tepsiye toplar sıkıyoruz. 150-160 derece yani orta hararetli ısılı fırında 30 dakika pişiriyoruz.
Fırın kapağını açmayın. Fırından topları çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin.
Soğuyan topları ya dibinden delerek ya da ortadan ikiye keserek içine hazırladığımız kremadan dolduruyoruz.( Kremayı ne kadar bol koyarsanız o kadar lezzetli olur ).
Üstü için bir sos tenceresinde kısık ateşte kremayı ısıtıyoruz.
İnce kıydığımız çikolata parçalarını ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
Hazır olduğunda sosu servis tabağına dizdiğiniz topların üstüne döküyoruz.
|
Profiterol |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157735
Gönderme Tarihi: 17.May.2021
321 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
Hamur İçin:
1 su bardağı su
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı tereyağı
5 adet yumurta
Krema için:
3 su bardağı süt
Yarım su toz şeker
1,5 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Sos için:
200 gram bitter çikolata
200 gram krema
1 yemek kaşığı kakao
Sunum İçin:
1 Yemek Kaşığı Toz antep fıstığı
Profiterol tarifi için öncelikle tencerede tereyağını eritin. Ardından unu ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar karıştırın. Ardından suyu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Yumurtaları tek tek ekleyerek mikserle karıştırın. Yani her yumurtanın ardından karıştırmanız gerek. Profiterolün püf noktası burasıdır. Her malzeme iyi bir şekilde karıştıktan sonra ocaktan alabilirsiniz. Yağlı kağıt serili tepside profiterol hamurundan birer kaşık koyun. Ardından 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Kızardıktan sonra alın.
Profiterol pişerken kremayı hazırlayın. Tencereye süt, şeker, nişasta, un vanilya ve tereyağını koyup kaynatıyoruz. Muhallebi kıvamına gelince buzlu suda soğuk benmari yapıp kremayı yoğunlaştırıyoruz.
Krema, bitter çikolata ve kakaoyu tencerede karıştırıyoruz. Pişirdiğimiz hamurların içini kremayla doldurduktan sonra üzerine çikolata sosumuzu gezdiriyoruz. Toz Antep fıstığı ile süsleyerek sunum yapıyoruz.
|
Profiterol |
|
hızlı ve lezzetli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2020
Mesajlar: 36 Şehir: İsveç |
Kısa URL: https://ml.md/lc154570
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2020
296 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1 su bardağı un
2 su bardağı su
75 gram tereyağı
3 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Kreması için:
4 su bardağı süt
6 çorba kaşığı un
2 tatlı kaşığı nişasta
2 adet yumurta
3 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Çikolatalı Sos:
2 paket çikolata
1 kutu krema
Profiterol tarifine hamurunu hazırlamakla başlayın. Bir tencere alın ve içine 2 su bardağı su koyun. Ardından tere yağını da ilave edip kaynatmaya başlayın.
Bu karışım kaynadıktan sonra 1 su bardağı un ve tuzu koyup iyice karıştırın. Unu koyduktan sonra kısık ateşte 5 dakika kadar daha kaynatın.
Daha sonra ocaktan alıp ılımasını bekleyin. Ilıdıktan sonra kullanacağınız yumurtaları bu karışımın içine teker teker kırın ve mikser yardımı ile iyice çırpın. Kullanacağınız fırın tepsisini yağlayın.
Daha sonra hazırladığınız bu karışımı sıkma torbasının içine koyup tepsiye şekil vererek dizin. 170 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişmeye bırakın ve kremasının hazırlanışına geçebilirsiniz.
Kreması için gerekli olan 2 adet yumurtanın sarısı ve beyazını birbirinden ayırın.
Bir tencereye 4 su bardağı süt, 6 çorba kaşığı un, 2 tatlı kaşığı nişasta, 3 çay bardağı toz şeker ve 2 adet yumurtanın sarısını koyup bir süre çırpın.
Bu karışım kaynadıktan sonra 1 paket vanilyayı ilave edin ve ocaktan alın. 2 adet yumurtanın beyazını ise başka bir kabın içinde iyice çırpın.
Çırptıktan sonra ocaktan almış olduğunuz karışımın içine ilave edin ve karıştırın. Daha sonra sosun hazırlanışına geçin.
Bir tencere alın ve içine 1 paket kremayı koyup ısıtın. Sonra ocaktan alın ve çikolataları içine ilave edip karıştırın.
Hamur piştikten sonra hazırladığınız kremayı üzerine dökün. Sonrada sosu üzerine gezdirin.
|
Profiterol |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160539
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2021
295 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram tereyağı
Bir tutam tuz
1 su bardağı un
1 su bardağı su
4 adet yumurta
İç kreması için:
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
6 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurta sarısı
2,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
Çikolata sosu için:
1 litre süt
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı tepeleme un
Yarım su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı tereyağı
Öncelikle hamuru için tereyağı, tuz, un ve suyu bir tencereye alın. Kısık ateşte hızlıca birkaç dakika karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve yumurtaları teker teker ilave ederken bir yandan da çırparak hamura yedirin. Hamurdan bir kaşıkla cevizden biraz daha küçük parçalar alarak, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişmeye bırakın. Hamurun içinin boşalması için pişmesine yakın fırının ısısını100 dereceye düşürün ve 15-20 dakika bu şekilde pişirin. Fırından çıkarın ve soğuması için bir kenara alın. İç kreması için un, mısır nişastası, tozşeker ve yumurta sarısını bir tencereye alıp, karıştırın. Sütü ilave edin ve koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve vanilyayı katıp karıştırın. Çikolata sos için süt, kakao, un ve tozşekeri tencereye alın. Koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve tereyağını katıp spatula ile aşağıdan yukarı doğru karıştırarak erimesini sağlayın. Soğuyan hamur toplarının altını delin ve krema ile doldurun. Hamur topları ve krema bitene kadar aynı işleme devam edin. Servis tabağına aldığınız kremalı hamur toplarının üzerine çikolata sos gezdirin ve servis yapın.
|
|