Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Elmalı Pasta Tarifleri > Profiterol (35 adet - 1,123,191 defa bakıldı)

Profiterol


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Profiterol

zBayram
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.08.2005
Mesajlar: 73
Şehir: Sakarya
Kısa URL: https://ml.md/lc6737
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
3,266 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım Paket Margarin
1 su bardağı su
1 çimke tuz
1 kesme şeker
4 yumurta
1 su bardağı un
Sosu İçin
100 gr. margarin
2,5 kahve fincanı un
3 kahve fincanı
1 kg. süt
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı vanilya

Yarım paket margarin tencerede eritilir. Eriyince içine 1 bardak su konur. Su kaynayınca tuz ve şeker ilave edilir. Tencere ocakta iken unda konulur. Hızlı hızlı karıştırılarak 5 dakika helva gibi kavrularak pişirilir. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca 4 yumurta teker teker kırılıp, (her biri 3-4 dakika ezilerek) hamura yedirilir. Bir tatlı kaşığı her seferinde suya batırılarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, çok az sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye 2 cm. ara ile dizilir. Önceden ısıtılmış 175 derece turbo fırında, orta rafta üstü hafif pembeleşinceye kadar hiç açmadan pişirilir. Fırının kapağı hiç açılmadan soğuması beklenir.
Kremanın yapılışı: Margarin eritilir. İçine un konur. 3 dakika kavrulur. Ocaktan alınıp, içine şeker ilave edilir ve karıştırılır. Sonra süt eklenir. Sürekli karıştırılarak pişirilir. Soğuyunca 1 paket vanilya eklenip 10-15 dakika çırpılır.
Profiterolün yapılışı: Daha önce pişen hamurların içi üste doğru hafifçe kesilir. Krema kaşıkla içine doldurulur. Kalan kremanın içine yarım çay bardağı su ile 1 yemek kaşığı kakao konur ve ocakta pişirilir. Pişirilirken içine 1 paket çikolata atılır. Daha sonra profiterolün üstüne sıcak olarak dökülür. Üzerine hindistancevizi serpilip, servise hazırlanır.


ML® Profiterol için tıklayın



Fotoğraf "napolyon" tarafından gönderildi. 04.03.2021


Profiterol

Sevda Pekel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.11.2007
Mesajlar: 49
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc19538
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2007
12,516 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur:
100 gr. yağ
125 gr. un
10 gr. şeker
4 yumurta
1 su bardağı su
tuz
vanilya
Çikolata sos:
200 gr. şeker (8 kaşık),
30 gr. un (1 kaşık),
200 gr. sütsüz acı çikolata veya 50 gr. kakao,
2 yumurta şarısı.
Krema:
3 yumurta,
80 gr un (3 kaşık),
180 gr. şeker (7 kaşık),
50 gr. kakao,
1/2 lt. süt veya 450 gr. su,
Vanilya,
limon kabuğu rendesi.

Çikolata sos Yapılışı:
1- Bir tencereye 200 gr. şeker, 30 gr. un, 2 yumurta sarısı koyup üzerine 1/2 lt. su ilave ederek karıştırınız.
2- Sonra küçük parçalara doğranmış çikolatayı veya kakaoyu koyunuz.
3- Ateşten alıp vanilayı ilave ediniz.

Hamur Yapılışı:
1- Bir tencereye suyu, şekeri, tuzu, yağı koyup kaynatınız.
2- Su kaynayınca 125 gr. unu koyup ve süratle karıştırarak ateşi kısıp 10 dakika pişiriniz.
3- Ateşten alıp soğumağa bırakınız.
4- Biraz ılıyınca 4 yumurta kırıp vanilya, limon kabuğu rendesi koyup yoğurunuz, yumurtayı yedirinlz, (Elle sıka sıka).
5- Ucuna düz huni takılmış bir torbaya hamuru doldurunuz (Hunisiz de sıkılabilir.)
6- Yağlanmış bir tepsiye koni şeklinde küçük küçük sıkınız.
7- Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında 40 dakika pişiriniz.
8- Kuruduktan sonra fırından alınız (Kurumadan alırsanız çöker, hafif fırında mutlaka kurutunuz.)

Krem Yapılışı:
1- Bir tencereye 3 yumurtayı 80, gr, unu, 180 gr. şekeri 50 gr. kakaoyu koyunuz.
2- 1/2 lt. sütü azar azar ilave ederek karışımı eziniz.
3- Ateşe koyup un çorbası koyuluğuna gelinceye kadar kaynatınız, (Fazla kaynatmayın kokusu ve lezzeti değişir.)
4- Ateşten alıp vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave ediniz.
5- Kaymak tutmaması için arasıra karıştırınız.

Final:
1- Hamuru hazırlayıp pişirip içlerine pasta kremi doldurduktan sonra servis tabaklarına kubbe şeklinde diziniz.
2- Üzerlerini tamamen kaplayacak şekilde çikolata salçası dökünüz.
3- Üzerlerine kıyılmış fıstık serpip servis yapınız.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 26.07.2022


Profiterol

Suzanna
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.04.2008
Mesajlar: 28
Şehir: Roma
Kısa URL: https://ml.md/lc23066
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2008
3,104 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 paket margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
4 adet yumurta
Kreması:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
4 kaşık un
1 kaşık mısır nişastası
Sosu:
4 tatlı kaşığı nişasta
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı su
1 paket kakao

Suyu ateşe koyup, margarini sıcak suda eritin. Unu azar azar katıp, kısık ateşte 5 dakika karıştırarak pişirin. Ilınınca yumurtaları teker teker kırıp iyice yedirin. Fırın tepsisine birer tatlı kaşığı koyun. Sıcak fırına sürüp, orta ısıda 25 dakika pişirin. Fırını kapatıp, 10 dakika da içinde bekletin. İyice kabarmaları gerekir. Fırının kapağını açarsanız, soğuk hava ile temas edip sönebilirler.
Kremalık malzemeleri birbirine katıp, pişirin. Karıştırarak soğutun. Hamurların ortasını kesip, içine krema doldurup kapatın.
Sosu da pişirip, birer kaşık üzerlerine dökün.


ML® Kasede Profiterol için tıklayın



Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 30.10.2024


Profiterol

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc53972
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2010
2,574 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
Hamuru için:
1 su bardağı un
8 adet yumurta
1/2 paket margarin
Sosu için:
1 yemek kaşığı un
1 paket kakao
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Kreması için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta sarısı
1 fincan pirinç unu
1 paket vanilya
1/2 fincan mısır nişastası

Hazırlanışı
Hamuru için su ile yağ ocakta kaynatılır. Kaynayan karışımın içine un ilave edilerek, ocaktan indirilir ve ihyana kadar karıştırılır. Ilıyan hamurun içine yumurtalar tek tek yedirilir. Bu işlem tamamlandıktan sonra, önceden yağlanmış olan fırın tepsisine tatlı kaşığı yardımıyla yuvarlak şekilde dökülür. Önceden ısınmış olan 185 derecelik fırına sürülerek, yarım saat pişirilir. Sosu için; un, kakao ve şeker karıştırılarak, süt ilave edilir. Ocakta kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir. Kreması için sütün içine şekerin çoğunluğu dökülerek ocakta kaynatılır. Ayrı bir tencerede 4 yumurta sarısı, kalan şeker ve vanilya çırpma teli ile çırpılır. Daha sonra pirinç unu ve nişasta katılarak 1-2 dakika daha çırpılır. Bu karışımın içine ocakta kaynatılan süt dökülür ve topaklaşmaması için hızlı bir şekilde karıştırılır. Pişirilen hamurun içine enjektör yardımıyla krema sıkılır. Servis tabağına alınır. Soğuyan son üzerine dökülerek, soğuk servis yapılır.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 26.07.2022


Profiterol

İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc67488
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2011
4,583 defa indirildi / yazdırıldı




Özgür Şef

Profiterol için:
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
3 adet yumurta
Krema için:
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Çikolata sos için:
1 adet bitter çikolata
1 kaşık nişasta
1 kaşık un
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker

Ufak bir tencereye margarin ve bir bardak su koyarak kaynatın. Yağ eridikten sonra bir su bardağı da un ekleyerek 2-3 dakika kadar karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Hamur iyice kavrulup piştikten sonra soğumasını bekleyin. Hamur soğuduktan sonra üç yumurtayı tek tek bu hamurun içine yedirin. Hamurun iyice kabarması için yumurtalann iyice içine yedirilmiş olması gerekiyor. Daha sonra hamuru 15-20 dakika dinlendirin. Bir tepsiyi yağlayarak, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde olacak şekilde alalım. Aralarında en az iki-üç cm boşluk olacak şekilde dizin. Daha önceden 180 derece ısıtılmış fınnımızda üzeri kızarana kadar ortalama 35- 40 dakika pişirin.
Pastacı kremasını hazırlamak için; Bütün malzemeleri bir tencereye koyarak, kremayı kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz, kremamız piştikten sonra soğutmaya alıyoruz. Profiterol hamurun içine hazırladığımız kremayı sıkma torbası ile dolduruyoruz.
Çikolata sosunu da pastacı kreması gibi bütün malzemeyi soğuk sütün içinde önce karıştırıyoruz. Daha sonra ocakta ağır ateşte kaynatıyoruz. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu gezdirip servis edebiliriz.


Fotoğraf "pestil" tarafından gönderildi. 25.06.2016


Profiterol

Othello
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.12.2009
Mesajlar: 29
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc94768
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2013
2,188 defa indirildi / yazdırıldı




2.5 Su bardağı Süt
1.5 Çay bardağı Toz Şeker
3 Yemek kaşığı Un
1 Paket Vanilya
1 Adet Yumurta
Üzeri İçin:
1 Paket Çikolata Sosu

Tencerede 1 su bardağı suyu ve margarini kaynatın. Üzerine 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin. Hamur soğuduktan sonra 3 adet yumurtayı hamura bire birer yedirerek karıştırın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra elde ettiğiniz yapışkan hamuru iyice karıştırdığınızdan emin olun. Sonrasında hamuru 10 dakika dinlendirin Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek yerleştirin. Hamur toplarını, daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayabiliriz. Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyerek karıştırın. Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin.


Fotoğraf "hızlı ve lezzetli" tarafından gönderildi. 02.12.2020


Profiterol

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc117814
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2016
1,756 defa indirildi / yazdırıldı




Birsen Erdem

1/4 su bardağı su
75 gram katı yağ
1 su bardağı un
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
3 adet yumurta
½ paket kabartma tozu
Krema için:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1,5 çay bardağı şeker
50 gram margarin
Çikolata sos için:
200 gram çikolata
200 ml krema

Su yağ şeker tuz kaynatılır. Elenmiş un katılır, tavaya yapışmayacak kıvama gelince altı kapatılır. Ilınınca içine birer birer yumurtalar karıştırılarak eklenir. Kabartma tozu konur ve macun kıvamı oluncaya kadar çırpılır. Yağlanmış tepsiye yarım tatlı kaşığı kadar aralıklarla konup 200 derecede ısıtılmış fırının orta gözüne konur. 5-6 dakika sonra ısı 150 dereceye indirilerek, 20-25 dakika kurutularak pişirilir. Enlemesine kesilerek içine kreması konulup kapatılır. Üzeri çikolata sosu ile kaplanır. Kreması için süt, un, şeker kaynatılır. Kaynadıktan 1 dakika sonra kapatılır. Krema iyice soğuyunca yağ konulup mikserle karıştırılır. Sosu; krema kaynama noktasına gelince çikolatalar içine atılıp kapatılır. Çikolatalar eriyince üzerine dökülür.



Profiterol

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc118523
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2016
1,413 defa indirildi / yazdırıldı




75 gram margarin
1 su bardağı su ve süt karışımı
2 su bardağından 2 parmak eksik un
1 çorba kaşığı şeker
1 fiske tuz
Yarım çay kaşığı kabarta tozu
1 çay kaşığı vanilya
4 adet yumurta
Şerbeti için:
2 kaşık toz şeker
2 kaşık su
Limon suyu

Su ve sütlü karışımı kaynatın. Unu ve tuzu koyup kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alın, soğutun. içine yumurtaları kırarak yedirin. Vanilyayı, kabartma tozunu koyup karıştırın. Az yağlanmış bir fırın tepsisine tatlı kaşığı yardımı ile hamurdan alarak tepsiye dizin. Isıtılmış 190 derece fırında pişirin. Pastalar pişerken 30 dakika fırının kapağını hiç açmayın. Pastalar iyice soğuyunca pomba ile içine krema doldurun. 2 kaşık şekeri tavada karamel yapın. 2 kaşık su koyun ve ağda kıvamında pişirin. Limon suyunu ekleyip ateşten alın. Hazırladığınız pastaların her tarafına şerbet sürün. Üçünü birbirine yapıştırın. Bir tane de ortaya yapıştırın. Hepsine aynı işlemi yapıp servis tabağına dizin. Üzerine ağda gezdirin ve süsleyin.
Kreması için tencereye yarım litre süt, 2 çorba kaşığı un, 1 çay bardağı şeker, 1 çorba kaşığı margarin ve 2 yumurtanın sarısı koyun. Göz göz olana dek pişirin. Mikserde 10 dakika çırpın.


Fotoğraf "hızlı ve lezzetli" tarafından gönderildi. 02.12.2020


Profiterol

altınel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.04.2016
Mesajlar: 39
Şehir: Kırklareli
Kısa URL: https://ml.md/lc118965
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2016
1,191 defa indirildi / yazdırıldı




Nergiz Çetin

Hamur topları için:
125 gr tereyağı
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
2 su bardağı un
4 adet yumurta
İç kreması:
1/2 litre süt
4 yemek kaşığı buğday nişastası
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
100 gram tereyağı
Çikolata sosu için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı kakao
40 gram bitter çikolata veya 1 paket Hazır Çikolatalı Sos
40 gram bitter çikolata

Su tereyağı toz şeker tuz tencereye konulup kaynatılır. Un kaşık kaşık eklenip sürekli karıştırılır. Hamur top haline gelince ocaktan alınır. Hamur soğuyunca yumurtalar tek tek eklenip mikser ile iyice çırpılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çay kaşığı ile alınan hamurlar minik toplar şeklinde dizilir. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50-60 dakika iyice sertleşene kadar pişirilir. Kremasının yapılışı: Nişasta toz şeker ve yumurta karıştırılır. Süt yavaş yavaş eklenerek muhallebi gibi pişirilir. Soğuduktan sonra tereyağ eklenip mikserle çırpılır. Soğumuş hamur topları ortadan ikiye kesilerek içlerine birer tatlı kaşığı krema doldurulur. Çikolatalı sos yapılışı: Nişasta toz şeker ve kakao karıştırılır. Süt yavaş yavaş eklenerek ve sürekli karıştırılarak pişirilir. Bu aşamada istenirse hazır paket çikolata sosu arkasındaki tarife göre pişirilir. Çikolatalı sos sıcakken parçalanan bitter çikolata eklenip eriyene kadar karıştırılır. Biraz ılıyınca içine kremaları doldurulmuş topların üzerine çikolatalı sos dökülür. Tepsiye sıralanarak veya üst üste konularak sosu dökülüp servis edilir.



Profiterol

mimar kenan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.03.2017
Mesajlar: 24
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc124256
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2017
987 defa indirildi / yazdırıldı




www.miele.com.tr

Hamur için:
200 ml Su
40 gr. Tereyağı
1 tutam Tuz
130 gr. Un
3 Yumurta
1 çay kaşığı silme Kabartma tozu
Dolgu malzemesi:
350 ml Krema
2 Paket çubuk krema
2 Paket Şekerli Vanilin
200 gr. Meyve (Frenk üzümü, çilek, kiraz veya mandalina)

Su, yağ ve tuzu bir tencerenin içinde kaynayıncaya kadar ısıtın. Un ilave edin ve pürüzsüz bir hamur topağı haline getirin.
Tencerenin dibinde beyaz bir tabaka olduğunda hamur topağını ocaktan alın ve bir kabın içine koyun.
Yumurtaları tek tek ilave edin. Sonunda buna kabartma tozunu karıştırın.
İki çay kaşığı ile veya bir sıkma torbası ile mandalina büyüklüğünde hamurları üsütne un serpilmiş bir tepsiye sıkın ve hemen altın sarısı pişirin.
Henüz sıcak olan profiterol toplarını enine kesin. İçinde hala pişmemiş hamur varsa, bunu alın. Profiterolleri soğumaya bırakın.
Kremayı şekerli vanilin ile sıkıca çırpın.
Profiterol hamurlarına krema ve meyve doldurun.


Fotoğraf "hızlı ve lezzetli" tarafından gönderildi. 02.12.2020


Profiterol

önemli
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.09.2017
Mesajlar: 23
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc128263
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2017
890 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

250 ml su
5 g tuz
175 g un
110 g tereyağı
4 orta boy yumurta
10 g toz şeker
Pasta kreması için:
500 ml süt
100 g toz şeker
100 g un
6 yumurta sarısı
1/2 çubuk vanilya
50 g tereyağı
Sosu için:
200 g bitter çikolata
150 ml krema

Su, yağ, tuz ve şekeri ocakta kaynatın. Kaynayan suya unu ilave edin ve ocaktan alın. Yumurtaları teker teker mikserle çırparak karışıma ekleyin ve akışkan olmayan yumuşak bir hamur elde edin. Sıkma torbası ile ceviz büyüklüğünde pişirme tepsisine sıkın. 190 derecelik fırında, hamurlarınız kabarıp renk alana kadar pişirin. Soğuyunca topların altına parmağınızla delik açın. Hazırladığınız pastacı kremasını bir sıkma torbası ile pişirdiğiniz profiterol toplarının içine sıkın ve hazırladığınız çikolata sosu ile servis edin.
Pasta kreması hazırlanışı:
Sütü vanilyayla beraber ocakta kaynatın. Vanilyayı çıkartın. Yumurta sarılarıyla toz şekeri çırpın. Unu ekleyin. Kaynayan sütü yavaş yavaş yumurtaya ekleyin ve ocakta pişirin. Ocaktan alın, tereyağını içine atıp eritin. Oda sıcaklığına gelene kadar karıştırarak soğutun.
Sosun hazırlanışı:
Kremayı bir tavada ısıtın ve çikolatayı içine ekleyerek eritin.



Profiterol

sultan ener
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.07.2018
Mesajlar: 22
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc135436
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2018
867 defa indirildi / yazdırıldı




55 g tereyağı
75 g beyaz ekmek unu, elenmiş
2 büyük yumurta, çırpılmış
225 ml krema
100 g şeker
100 ml çikolata sosu
2 yemek kaşığı beyaz çikolata parçacıkları

Fırını 200 ° C'ye ısıtın.
Bir pişirme tepsisini yağlı kağıt serin.
150 ml tereyağını yarım bardak su ile kaynatın. Unu hemen bir tahta kaşıkla pürüzsüz bir hamur topu oluşturur. Parlak macun yapmak için yumurtayı biraz ekleyin.
Hamurunu büyük düz ağızlıklı bir sıkma torbasına koyun, fırın tepsisine 2.5 cm çapında sıkın.
20 dakika pişirin, sıcaklığı 220 ° C'ye yükseltin biraz daha pişirin. Tel rafa aktarın ortalarına buhar delikleri açın ve tamamen soğumaya bırakın.
Kremayı kalınlaşana kadar çırpın, sonra bir sıkma poşetine koyun ve buhar deliğinden içine doldurun.
Bir şekeri profiteroller üzerinde gezdirin. Çikolata sosu üzerine sıkın ve beyaz çikolata parçacıklarını serpin.



Profiterol

hayriye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.02.2016
Mesajlar: 35
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc139671
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2019
848 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.ruhundoysun.com

CHOUX HAMURU:
100 g Tereyağı
2 yemek kaşığı Şeker
¼ tatlı kaşığı Tuz
240 ml Su
175 g Un
4 adet Yumurta
PASTACI KREMASI:
1 Adet Vanilya çubuğu
500 ml Süt
90 g Şeker
5 adet Yumurta sarısı
30 g Un
30 g Buğday nişastası
ÇİKOLATA SOS:
300 g Çikolata
200 ml Krema
50 g Kakao
100 g Şeker
10 ml Süt

Choux Hamuru için: Grundig fırını 150 dereceye ayarla.
Bir tencerede tereyağı, şeker, tuz ve suyu kaynama derecesine getir. Unu ekleyip hızlıca karıştırarak 2 dakika pişir. Ocaktan alıp 1-2 dakika serinlet.
Yumurtaları bir kapta çırp. Bir çırpma teli, ya da robot yardımıyla; yumurtaları yavaş yavaş ekleyip pürüzsüz bir hamur elde et.
Sıkma torbasına doldurduğun hamuru yağlı kağıt serili tepsilere aralarında boşluk bırakarak sık.
Fırında 10-12 dakika, altın rengi alana kadar pişir.

Pastacı Kreması için: Vanilya çubuğunu ikiye böl, çekirdeklerini çıkart.
Bir tencerede süt, vanilya ve şekerin yarısını kaynama noktasına getir.
Bir kapta yumurta sarılarını ve kalan şekeri çırp. Un ve nişastayı ekleyip iyice yedir.
Sıcak sütten bir kepçe alarak yumurta karışımına yavaşça karıştır. Yumurta karışımını süt tenceresine ekle. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişir.
Ocaktan aldıktan sonra geniş bir tepsiye yayarak soğut. Soğuduktan sonra saklama kabına aktarıp buzdolabında beklet.

Çikolata sos için: Çikolatayı doğra, geniş bir kaba koy.
Krema, kakao ve şekeri çırpma teliyle karıştırarak malzemeleri birbirine yedir, kaynama noktasına getir.
Çikolataların üzerlerine sıcak kremalı karışımı dök. 1 dakika kadar bekleyip spatula ile karıştır.
Oda sıcaklığındaki sütü azar azar ilave et ve akıcı bir kıvam elde edene kadar karıştır.

Pastacı kremasını, ucuna duy taktığın sıkma torbasına doldur.
Kremayı profiterol toplarının içine sık.
Kremalı hamurların üzerine çikolata sos dök.



Profiterol

taze yaprak
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.05.2016
Mesajlar: 40
Şehir: Tokat
Kısa URL: https://ml.md/lc139927
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2019
845 defa indirildi / yazdırıldı




www.callebaut.com

Profiterol sos:
1000 g süt
200 g şeker
25 g nişasta
25 g un
50 g toz kakao Callebaut® CP
300 g bitter çikolata Callebaut® 811 100 g Creme deli’ Artigiano Gold (%18 fındık)
1 ad vanilya çubuğu
Crema Patisserie:
900 g süt
100 g krema
1 adet çubuk vanilya
200 g şeker
160 g yumurta sarısı
75 g nişasta
1 g tuz
Profiterol Hamuru:
500 g süt
10 g şeker
6 g tuz
250 g tereyağı
250 g un
500 g bütün yumurta

Süt, şeker, nişasta, un ve kakaoyu birleştirerek custard kreması pişirin.
Çikolatayı üzerine dökün, pralin ve vanilya çekirdeklerini ekleyin, karıştırın.
Bardaklara yerleştirin ve dinlendirin. Dekore edin.
Crem patisserie için, süt, krema ve vaniyayı kaynatın.
Üzerine şeker, yumurta sarısı, nişasta ve tuz ekleyin ve custard kreması şeklinde pişirin.
Hamuru için, süt, şeker, tuz ve tereyağını kaynatın.
Un ekleyin ve kavurun.
Mikserde yavaş yavaş yumurtayı ekleyin.
Tepsiye küçük yuvarlaklar sıkın, 180°C’de 30 dakika pişirin.



Profiterol

yasemin abla
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.06.2019
Mesajlar: 40
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc143587
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2019
687 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
100 gram tereyağı
1 bardak un
2 adet kesme şeker
4 yumurta
1 bardak su
Tuz
1 paket vanilya
Yarım limon kabuğu rendesi
İç kreması için:
1 yumurta
100 gram un
150 gram şeker
Yarım litre süt
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
Çikolata sosu için:
200 gram şeker
1 çorba kaşığı un
50 gram kakao
2 yumurta sarısı
Yarım litre süt

Profiterol hamuru için bir tencereye suyu, şekeri, tuzu ve tereyağını koyup kaynatın. Su kaynayınca elenmiş unu koyup hızla karıştırın. Ateşi kısıp 10 dakika pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın. Hamur ılınınca limon kabuğu rendesini ve vanilyayı ilave edin. Yumurtaları tek tek kırarak hamura yedirin. Her yumurtadan sonra hamuru çok iyi karıştırın.
Krema sıkma torbası yardımıyla hamuru yağlanmış fırın tepsisine küçük toplar halinde koyun. Önceden 220 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
İç kreması için bir tencereye 1 yumurtayı, unu ve şekeri koyun. Sütü azar azar ilave ederek telle veya mikserle karıştırın. Ateşe koyup un çorbası kıvamına gelene kadar pişirin. Fazla kaynatmadan ateşten alıp vanilya, limon kabuğu rendesi ve tereyağı ilave edip karıştırın. Kaymak tutmaması için arada bir kremayı karıştırın.
Çikolata sosunu hazırlamak için bir tencereye şeker, un, 2 yumurta sarısı ve yarım litre süt koyup karıştırın. Kakaoyu ilave edip tekrar karıştırın. Ateşe koyup koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca ateşten alın.
Fırından çıkarmış olduğunuz profiterol toplarını bıçakla delin. İçlerine beyaz krema doldurun. Topları servis tabağına dizin. Üzerine çikolata sosunu dökerek servis edin.



Profiterol

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145448
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2019
584 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gram tereyağı
3 adet yumurta
Kreması için:
500 mililitre süt
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Çikolata sosu için:
220 gram bitter çikolata
200 gram krema

Kremayla başlayın. Süt ve toz şekeri sos tenceresine aktarıp karıştırın.
Un ve yumurtayı da ilave edin ve orta ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Kremaya vanilyayı da ekleyip iyice karıştırın ve altını kapatın.
Oda sıcaklığına geldiğinde sıkma poşetine doldurduğunuz kremayı buzdolabına koyun.
Profiterol hamuru için su ve tereyağını tencerede kaynatın.
Unu da ekleyip 3-4 dakika boyunca sürekli karıştırın.
Hamur toparlanınca ocaktan alıp 15 dakika kadar dinlendirin.
Oda sıcaklığındaki yumurtaları birer birer hamura ekleyin ve iyice karıştırarak yedirin.
Hamurunuzu 15 dakika daha dinlendirdikten sonra pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine kaşık ya da sıkma torbası yardımıyla arada boşluk kalacak şekilde küçük yuvarlaklar halinde aktarın.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Profiterolleri 40 dakika kadar fırınlayın. Çıkarıp oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin.
Soğuyan hamurların altlarına bıçakla delik açıp en az 1 saat buzdolabında beklettiğiniz kremayı hamurların ortasındaki boşluklara doldurun.
Profiterolleri servis tabağına piramit şeklinde dizin.
Çikolata sosu için bitter çikolatayı doğrayıp kremayla birlikte sos tenceresinde eritin.
Ocaktan alıp ılınmasını bekleyin ve servis tabağındaki profiterollerin üzerine gezdirin.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.



Profiterol

imsak
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.04.2020
Mesajlar: 45
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc150295
Gönderme Tarihi: 03.May.2020
597 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

Hamuru için:
2 su bardağı su
75 gram tereyağı
1 su bardağı un
3 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Kreması için:
4 su bardağı süt
6 çorba kaşığı un
2 tatlı kaşığı nişasta
2 adet yumurta
3 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Çikolatalı sos:
2 paket çikolata
1 kutu krema

Öncelikle tatlının hamurunu hazırlamakla başlayın.
Bir tencere alın ve içine 2 su bardağı su koyun.
Ardından tere yağını da ilave edip kaynatmaya başlayın.
Bu karışım kaynadıktan sonra 1 su bardağı un ve tuzu koyup iyice karıştırın.
Unu koyduktan sonra kısık ateşte 5 dakika kadar daha kaynatın.
Daha sonra ocaktan alıp ılımasını bekleyin.
Ilıdıktan sonra kullanacağınız yumurtaları bu karışımın içine teker teker kırın ve mikser yardımı ile iyice çırpın.
Kullanacağınız fırın tepsisini yağlayın.
Daha sonra hazırladığınız bu karışımı sıkma torbasının içine koyup tepsiye şekil vererek dizin.
170 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişmeye bırakın ve kremasının hazırlanışına geçebilirsiniz.
Kreması için gerekli olan 2 adet yumurtanın sarısı ve beyazını birbirinden ayırın.
Bir tencereye 4 su bardağı süt, 6 çorba kaşığı un, 2 tatlı kaşığı nişasta, 3 çay bardağı toz şeker ve 2 adet yumurtanın sarısını koyup bir süre çırpın.
Bu karışım kaynadıktan sonra 1 paket vanilyayı ilave edin ve ocaktan alın.
2 adet yumurtanın beyazını ise başka bir kabın içinde iyice çırpın.
Çırptıktan sonra ocaktan almış olduğunuz karışımın içine ilave edin ve karıştırın.
Daha sonra sosun hazırlanışına geçin.
Bir tencere alın ve içine 1 paket kremayı koyup ısıtın.
Sonra ocaktan alın ve çikolataları içine ilave edip karıştırın.
Hamur piştikten sonra hazırladığınız kremayı üzerine dökün.
Sonrada sosu üzerine gezdirin.



Profiterol

sencay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.05.2020
Mesajlar: 41
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc150589
Gönderme Tarihi: 17.May.2020
546 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

Pataşu hamuru için:
225 gr su
230 gr tereyağı
4 gr tuz
120 gr elenmiş un
5 adet yumurta
Pastacı kreması için:
10 adet yumurta sarısı
590 gr krema
500 gr süt
220 gr şeker
4 gr vanilya
60 gr un
30 gr tereyağı
3 adet jelatin
Çikolata sosu için:
50 gr krema
80 gr çikolata

İlk olarak pataşu hamurunu hazırlamalısınız. Tereyağını eriterek, su ve tuz ile karıştırın. Ardından unu eleyerek ekleyin. İyice kavrulduktan sonra ocaktan alın ve soğutun. Yumurtaları ekleyerek biraz bekletin ve fırın tepsisine şekilli bir şekilde koyun. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika, ardından 190 derecede 10 dakika daha pişirin. Bu işlemin ardından kremayı hazırlamak için 100 gr şekerle karamel yapın. Süt, krema ve vanilyayı ocağa alın ve kaynama noktasına getirin. Yumurta sarısı ve şeker ile karıştırdıktan sonra unu ekleyerek tekrar karıştırın. Ayrı bir yerde jelatini soğuk suda çözdürün. Süt karışımına karameli ekleyip çırpın. Ardından yumurtalı karışımı yavaşça ekleyip muhallebi kıvamına geldikten sonra alın. Karışıma tereyağı ve jelatini ekledikten sonra hamurların içine yerleştirin. Üzerine çikolata sosunu benmari usulü eritip dökün.



Profiterol

horanta
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.08.2020
Mesajlar: 27
Şehir: Niğde
Kısa URL: https://ml.md/lc152849
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2020
347 defa indirildi / yazdırıldı




Topları için:
250 ml. su
175 gr. un
Bir tutam tuz
110 gr. tereyağı
4-5 adet yumurta
Pastacı Kreması için:
500 ml. süt
150 gr. toz şeker
40 gr. tereyağı
5 adet yumurta sarısı
60 gr. un
50 gr. mısır nişastası
1 adet çubuk vanilya
Üzeri için:
200 gr. krema
300 gr. bitter çikolata
Pudra Şekeri

Profiterol topları için, su tereyağı ve tuzu ocağa koyun ve tereyağı eriyince unu ilave ederek spatula ile karıştırın ve biraz soğutun. Soğumaya yakın içerisine teker teker yumurtaları kırın ve mikserle hızlı devirde karıştırın.
4 yumurtayı koyduktan sonra eğer harcınız doğru kıvamdaysa 5 inci yumurtayı kırmayın.
Hamur koyu mayonez kıvamında olmalıdır, hamurunuz bu kıvama geldiğinde sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye küçük toplar halinde, birbirlerine çok bitişik olmadan sıkın.
190 derece önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin.
Krema için, sütü bir tencereye alın içerisine vanilya tohumlarını koyup ısıtın.
Şeker ve yumurta sarılarını iyice çırpıp, un, tereyağı ve nişastayı ekleyin.
Sütü bu karışıma ılıtarak karıştırın ve tüm karışımı tekrar tencereye alarak ateşin üzerinde sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
Pastacı kremanızı sıkma torbasına alın.
Üzeri için; kremayı ısıtın kenara alın. Çikolataları kırıp içinde eritin ve ılıtın.
Profiterol toplarının alt kısmından parmağınızla bir delik açıp kremayı içlerine sıkın, servis tabağına alın.
Ardından topların üstüne çikolata sosundan dökün ve servis edin.



Profiterol

kalem
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.07.2020
Mesajlar: 24
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc153058
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2020
421 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

250 ml. su
175 gr. un
Bir tutam tuz
110 gr. tereyağı
4-5 adet yumurta
Pastacı Kreması:
500 ml. süt
150 gr. toz şeker
40 gr. tereyağı
5 adet yumurta sarısı
60 gr. un
50 gr. mısır nişastası
1 adet çubuk vanilya
Üzeri için:
200 gr. krema
300 gr. bitter çikolata
Pudra Şekeri

Su tereyağı ve tuzu ocağa koyun ve tereyağı eriyince unu ilave ederek spatula ile karıştırın ve biraz soğutun. Soğumaya yakın içerisine teker teker yumurtaları kırın ve mikserle hızlı devirde karıştırın.
4 yumurtayı koyduktan sonra eğer harcınız doğru kıvamdaysa 5 inci yumurtayı kırmayın.
Hamur koyu mayonez kıvamında olmalıdır, hamurunuz bu kıvama geldiğinde sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye küçük toplar halinde, birbirlerine çok bitişik olmadan sıkın.
190 derece önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin.
Krema için, sütü bir tencereye alın içerisine vanilya tohumlarını koyup ısıtın.
Şeker ve yumurta sarılarını iyice çırpıp, un, tereyağı ve nişastayı ekleyin.
Sütü bu karışıma ılıtarak karıştırın ve tüm karışımı tekrar tencereye alarak ateşin üzerinde sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
Pastacı kremanızı sıkma torbasına alın.
Üzeri için; kremayı ısıtın kenara alın. Çikolataları kırıp içinde eritin ve ılıtın.
Profiterol toplarının alt kısmından parmağınızla bir delik açıp kremayı içlerine sıkın, servis tabağına alın.
Ardından topların üstüne çikolata sosundan dökün ve servis edin.







Profiterol Tarifleri Elmalı Pasta Tarifleri



(35 adet Profiterol 1,123,191 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort