|
Profiterol |
|
oktay sel
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.11.2020
Mesajlar: 28 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc154545
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2020
360 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gram tereyağı
3 adet yumurta
Kreması için:
500 mililitre süt
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Çikolata sosu için:
220 gram bitter çikolata
200 gram krema
Pastacı kreması için şekeri tencereye alıp üzerine sütü ekleyin ve karıştırın.
Unu ve yumurtayı da ekleyip muhallebi kıvamı alana kadar karıştırarak pişirin.
Vanilyayı da ilave edip kremayı ocaktan alın.
Arada karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini beklediğiniz kremayı sıkma torbasına doldurup sertleşmesi için buzdolabına kaldırın.
Şu hamuru için tereyağı ile suyu tencerede kaynatın.
Unu da ekleyip 3-4 dakika boyunca sürekli karıştırın.
Toparlanan hamuru ocaktan alıp 15 dakika kadar dinlendirin.
Yumurtaları teker teker hamura ekleyip hızla karıştırarak yedirin.
Hamuru 15 dakika daha soğutup sıkma torbasına doldurun.
Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye küçük yuvarlaklar halinde sıktığınız hamuru önceden 180 derecede ısıttığınız fırına verin.
40 dakika kadar pişirdiğiniz profiterolleri fırından alıp oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin.
Ortalarına buzdolabında beklettiğiniz pastacı kremasını sıktığınız profiterolleri tabağa dizin.
Çikolata sosu için bitter çikolatayı doğrayıp kremayla birlikte sos tenceresinde eritin.
Ocaktan alıp ılınmasını bekleyin ve servis tabağındaki profiterollerin üzerine gezdirin.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
|
Profiterol |
|
hızlı ve lezzetli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2020
Mesajlar: 36 Şehir: İsveç |
Kısa URL: https://ml.md/lc154570
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2020
312 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1 su bardağı un
2 su bardağı su
75 gram tereyağı
3 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Kreması için:
4 su bardağı süt
6 çorba kaşığı un
2 tatlı kaşığı nişasta
2 adet yumurta
3 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Çikolatalı Sos:
2 paket çikolata
1 kutu krema
Profiterol tarifine hamurunu hazırlamakla başlayın. Bir tencere alın ve içine 2 su bardağı su koyun. Ardından tere yağını da ilave edip kaynatmaya başlayın.
Bu karışım kaynadıktan sonra 1 su bardağı un ve tuzu koyup iyice karıştırın. Unu koyduktan sonra kısık ateşte 5 dakika kadar daha kaynatın.
Daha sonra ocaktan alıp ılımasını bekleyin. Ilıdıktan sonra kullanacağınız yumurtaları bu karışımın içine teker teker kırın ve mikser yardımı ile iyice çırpın. Kullanacağınız fırın tepsisini yağlayın.
Daha sonra hazırladığınız bu karışımı sıkma torbasının içine koyup tepsiye şekil vererek dizin. 170 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişmeye bırakın ve kremasının hazırlanışına geçebilirsiniz.
Kreması için gerekli olan 2 adet yumurtanın sarısı ve beyazını birbirinden ayırın.
Bir tencereye 4 su bardağı süt, 6 çorba kaşığı un, 2 tatlı kaşığı nişasta, 3 çay bardağı toz şeker ve 2 adet yumurtanın sarısını koyup bir süre çırpın.
Bu karışım kaynadıktan sonra 1 paket vanilyayı ilave edin ve ocaktan alın. 2 adet yumurtanın beyazını ise başka bir kabın içinde iyice çırpın.
Çırptıktan sonra ocaktan almış olduğunuz karışımın içine ilave edin ve karıştırın. Daha sonra sosun hazırlanışına geçin.
Bir tencere alın ve içine 1 paket kremayı koyup ısıtın. Sonra ocaktan alın ve çikolataları içine ilave edip karıştırın.
Hamur piştikten sonra hazırladığınız kremayı üzerine dökün. Sonrada sosu üzerine gezdirin.
|
Profiterol |
|
Çaycı Musa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.12.2020
Mesajlar: 38 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc155164
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2021
411 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
3 Adet Yumurta
1 Bardak Su
125 gr ( Yarım Paket) Sanayağı
5 Yemek kaşığı un
Kreması için:
2,5 Su bardağı Süt
1 Su Bardağı UN
1 Paket Vanilya
5 Yemek Kaşığı Şeker
Çikolatası için:
Çikolata Sosu
2,5 Su Bardağı Süt
Tenceremizin içine Bir Su bardağı Suyu ve Sanayağını birleştirip Kısık ateşte yağ eriyene kadar ısıtıyoruz. Sonrasında Eriyen yağın üstüne 5 Yemek Kaşığı unu yavaş yavaş dökerek aynı helva gibi kavuruyoruz. un kokusu gelene kadar kavurmaya devam sonrasında tenceremizin altını kapatıyoruz. 10 Dakika kadar kavrulan hamurun soğumasını bekleyin. Gelelim işin önemli yerine buraya dikkat hanımlar.
Hamur soğuduktan sonra 3 adet yumurtadan bir tanesini kırıp mikser yardımı ile 5 dk süreyle çırpıyoruz. Hemen sonrasında diğer yumurtayı da tenceremize kırıp 5 dk çırpıyoruz. En sonunda 3. yumurtayıda tenceremize koyup çırpıyoruz.
Çırpma işlemi tamamlandıktan sonra Tatlı kaşığı yardımı ile hamurumuzu küçük top şeklinde tepsimize diziyoruz. Fırınımızı 180 Dereceye getirip dizilen top şeklindeki hamurları 40 Dakika ( Üzerleri kızarana kadar) pişiriyoruz.
Yukarıdaki Krema için hazırlanan malzemelerin hepsini bir tencerede birleştiriyoruz. Karıştırıp ocakta yaklaşık 5 dakika pişiriyoruz. Sonrasında soğumaya bırakıyoruz.
Hazır Çikolata sosu alınıp 2,5 Su bardağı sütle karıştırıp kaynatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
En sonunda Hamurların içine tatlı kaşığı yardımıyla krema doldurulup üstüne Çikolata sosu dökülerek servise sunulur.
|
Profiterol |
|
akdağmadenli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2020
Mesajlar: 58 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc156160
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2021
484 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1 su bardağı su
100 gr margarin
1 tatlı kaşığı şeker
1 cimcik tuz
1 paket vanilin
1 su bardağı un
4 yumurta
Kreması için:
7 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilin
Yarım litre süt
Çikolata sosu için:
1 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
3 su bardağı süt
Hamur için tencerede su, margarin, tuz ve şeker kaynatılır, un eklenerek sürekli karıştırılır, hamur kıvamını alınca ocakta pişirilmeden kenara alınır, ılıklaşınca yumurtalar tek tek kırılır pürüzsüz bir hamur elde edilince kaşık veya pasta enjektörüyle yağlı kağıt serilen veya yağlanan tepsiye hamur ceviz büyüklüğünde,aralarında mesafe bırakılarak dizilir (fazla kabaracakları için hamurlar büyük yapılmamalıdır ve birbirine yakın dizilmemelidir),bu hamurdan 30 profiterol çıkıyor.Fırında 170 derecede fazla kızartmadan pişirilir ve kesinlikle pişmeden fırının kapağı açılmamalıdır pişmeden açılırsa profiteroller söner,fırınınız saç fırın ise içini göremiyorsanız 25 dk pişmesi yeterli olacaktır. Dîğer tarafta tencerede krema malzemeleri karıştırılarak krema pişirilir ve soğumaya bırakılır,çikolata sosuda hazırlanır oda aynı şekilde soğumaya bırakılır,soğuyunca kıvam alması için bir müddet buzdolabında bekletilir,isterseniz hazır çikolata sosuda kullanabilirsiniz. Soğuyan profiteroller ortadan yarısını geçecek kadar kesilir ve içine iki tatlı kaşığı krema koyularak servis tabağına dizilir, dolapta dinlenip katılaşan çikolata sosundan üzerlerine gezdirilir ve servis yapılır.
|
Profiterol |
|
ferahnur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.02.2020
Mesajlar: 44 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc156466
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2021
453 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için:
125 gram tereyağı
1 su bardağı su
Çay kaşığı ucuyla tuz
1 su bardağı tuz
3 yumurta
Çikolata sosu için:
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
2 yemek kaşığı un(tepeleme olmasın)
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
İçine yarım paket bitter çikolata
Kreması için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker
1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı ve bir paket vanilya
Bir tencerede tereyağını eritin. Eriyince suyu ekleyin ve karıştırın. Çay kaşığı ucuyla tuzu ilave edin. Su kaynamaya başlayınca 1 su bardağı unu ekleyin ve karıştırın. Kısık ateşte sürekli karıştırmaya devam ederek hamur kıvamına getirin.
Yumaşak sünger gibi bir kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatın. Ocaktan aldıktan sonra 3 yumurtayı tek tek atarak mikserle karıştırın. Hepsini birden içine kırmayın. Profiterolün püf noktası burasıdır. Pürüzsüz bir hamur elde etmiş olacaksınız.
Yağlı kağıt serili tepsiye bir kaşık hamur topağı koyarak tepsiye dizin. Kaşığınızı ara ara ıslatın böylece kolay şekilde tepsiye aktarabilirsiniz. Çok düzgün şekil için uğraşmayın. Piştiğinde zaten şişecek.
200 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kısa sürede pişiyor, dikkat edin.
Onlar pişerken çikolata sosunu hazırlayın. Tüm malzemeleri sırasıyla ekleyin. Kaynadıktan sonra tereyağı ve bitter ekleyin, karıştırın. Ocağı kapatın. Topaklanmaması ara ara karıştırın.
Krema malzemelerini sırasıyla tencereye ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Kaynayınca kıvam alınca bir paket vanilya ve bir yemek kaşığı tereyağı ilave edin. Eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın. Biraz soğutun.
İster sıkma torbasıyla ister kaşıkla profiterollerin içine krema koyun ve servis tabağına dizin. Profiterolleri ikiye bölerek de içine krema yerleştirebilirsiniz. Bu şekilde hepsini sırayla yapın. En son hazırladığınız çikolata sosunu da üzerine dökerek servis edebilirsiniz. Yarım saat dolapta bekletirseniz daha güzel servis edebilirsiniz. Ev yapımı profiterol tarifi hazır. Üzerini fındıkla veya fıstıkla süsleyebilirsiniz.
|
Profiterol |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157735
Gönderme Tarihi: 17.May.2021
329 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
Hamur İçin:
1 su bardağı su
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı tereyağı
5 adet yumurta
Krema için:
3 su bardağı süt
Yarım su toz şeker
1,5 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Sos için:
200 gram bitter çikolata
200 gram krema
1 yemek kaşığı kakao
Sunum İçin:
1 Yemek Kaşığı Toz antep fıstığı
Profiterol tarifi için öncelikle tencerede tereyağını eritin. Ardından unu ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar karıştırın. Ardından suyu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Yumurtaları tek tek ekleyerek mikserle karıştırın. Yani her yumurtanın ardından karıştırmanız gerek. Profiterolün püf noktası burasıdır. Her malzeme iyi bir şekilde karıştıktan sonra ocaktan alabilirsiniz. Yağlı kağıt serili tepside profiterol hamurundan birer kaşık koyun. Ardından 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Kızardıktan sonra alın.
Profiterol pişerken kremayı hazırlayın. Tencereye süt, şeker, nişasta, un vanilya ve tereyağını koyup kaynatıyoruz. Muhallebi kıvamına gelince buzlu suda soğuk benmari yapıp kremayı yoğunlaştırıyoruz.
Krema, bitter çikolata ve kakaoyu tencerede karıştırıyoruz. Pişirdiğimiz hamurların içini kremayla doldurduktan sonra üzerine çikolata sosumuzu gezdiriyoruz. Toz Antep fıstığı ile süsleyerek sunum yapıyoruz.
|
Profiterol |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158993
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2021
239 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr margarin
1 su bardağı su
1.5 su bardağı un
4 yumurta
Krema için:
1.5 su bardağı süt
1 çay bardağı tozşeker
1.5 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
2 yumurta
50 gr margarin
Üzeri için:
100 gr bitter çikolata
5-6 çilek
Krema için, süt, un, şeker, vanilya ve yumurtayı bir kasede mikserle çırpın. Derin bir tavada margarini eritin ve kremalı karışımı ekleyin. Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirip ılınmaya bırakın. Margarini geniş bir tencerede eritin. Suyu ilave edip bir taşım kaynatın. Unu ilave edip çırpma teli ile sürekli çırparak koyu kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar pişirin. Hamuru ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamuru soğuttuktan sonra yoğurma kabına alın. Yumurtaları teker teker ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 140 derece fırında hamurlar pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından alıp soğutun. Profiterollerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesip içlerine birer tatlı kaşığı krema doldurun. Servis tabağına alıp üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin. Çilek ile süsleyip servis yapın.
|
Profiterol |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160539
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2021
304 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram tereyağı
Bir tutam tuz
1 su bardağı un
1 su bardağı su
4 adet yumurta
İç kreması için:
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
6 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurta sarısı
2,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
Çikolata sosu için:
1 litre süt
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı tepeleme un
Yarım su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı tereyağı
Öncelikle hamuru için tereyağı, tuz, un ve suyu bir tencereye alın. Kısık ateşte hızlıca birkaç dakika karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve yumurtaları teker teker ilave ederken bir yandan da çırparak hamura yedirin. Hamurdan bir kaşıkla cevizden biraz daha küçük parçalar alarak, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişmeye bırakın. Hamurun içinin boşalması için pişmesine yakın fırının ısısını100 dereceye düşürün ve 15-20 dakika bu şekilde pişirin. Fırından çıkarın ve soğuması için bir kenara alın. İç kreması için un, mısır nişastası, tozşeker ve yumurta sarısını bir tencereye alıp, karıştırın. Sütü ilave edin ve koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve vanilyayı katıp karıştırın. Çikolata sos için süt, kakao, un ve tozşekeri tencereye alın. Koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve tereyağını katıp spatula ile aşağıdan yukarı doğru karıştırarak erimesini sağlayın. Soğuyan hamur toplarının altını delin ve krema ile doldurun. Hamur topları ve krema bitene kadar aynı işleme devam edin. Servis tabağına aldığınız kremalı hamur toplarının üzerine çikolata sos gezdirin ve servis yapın.
|
Profiterol |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163953
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2022
347 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
100 gram tereyağı
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı un
3 adet yumurta
Vanilya
İç kreması için:
2 Su Bardağı süt
2 Çay bardağı toz şeker
1 Çay bardağı un
2 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 yumurta sarısı
Çikolata Sosu için:
1 küçük paket krema
150 gram bitter çikolata
Suyu bir tencereye koyunuz.
Su ısındığında margarini ve şekeri içine koyuyoruz malzemeler eridiğinde içine 1 su bardağı unu ekliyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz.
Hamuru soğuması için bir kenara alıyoruz.
Diğer taraftan iç kremasını hazırlıyoruz.
Bir tencere içinde süt, yumurta sarısı, şeker, unu karıştırıp muhallebi haline getirmek için kısık ateşte sürekli karıştırıyoruz.
Yarım çay bardağı suyun içinde nişastayı muhallebiye ekliyoruz.
Koyulaştığında ocaktan alıp vanilyayı ekliyoruz.
Soğuması için kenara alıyoruz.
Hamur soğuduktan sonra teker teker yumurtaları hamura ekleyip yoğuruyoruz.3 yumurtayı da ekledikten sonra pürüzsüz bir hamur olunca krema torbasına veya poşetin ucunu delip sıkmak suretiyle tepsiye toplar sıkıyoruz. 150-160 derece yani orta hararetli ısılı fırında 30 dakika pişiriyoruz.
Fırın kapağını açmayın. Fırından topları çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin.
Soğuyan topları ya dibinden delerek ya da ortadan ikiye keserek içine hazırladığımız kremadan dolduruyoruz.( Kremayı ne kadar bol koyarsanız o kadar lezzetli olur ).
Üstü için bir sos tenceresinde kısık ateşte kremayı ısıtıyoruz.
İnce kıydığımız çikolata parçalarını ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
Hazır olduğunda sosu servis tabağına dizdiğiniz topların üstüne döküyoruz.
|
Profiterol |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc167136
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2022
213 defa indirildi / yazdırıldı
|
Rafet İnce
Hamur İçin:
1 su bardağı su
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı tereyağı
5 adet yumurta
Krema için:
3 su bardağı süt
Yarım su toz şeker
1,5 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Sos için:
200 gram bitter çikolata
200 gram krema
1 yemek kaşığı kakao
Sunum için:
1 Yemek Kaşığı Toz antepfıstığı
Öncelikle tencerede tereyağını eritin. Ardından unu ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar karıştırın. Ardından suyu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Yumurtaları tek tek ekleyerek mikserle karıştırın. Yani her yumurtanın ardından karıştırmanız gerek. Profiterolün püf noktası burasıdır. Her malzeme iyi bir şekilde karıştıktan sonra ocaktan alabilirsiniz. Yağlı kağıt serili tepside profiterol hamurundan birer kaşık koyun. Ardından 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Kızardıktan sonra alın.
Profiterol pişerken kremayı hazırlayın. Tencereye süt, şeker, nişasta, un vanilya ve tereyağını koyup kaynatıyoruz. Muhallebi kıvamına gelince buzlu suda soğuk benmari yapıp kremayı yoğunlaştırıyoruz.
Çikolata sosu için, krema, bitter çikolata ve kakaoyu tencerede karıştırıyoruz. Pişirdiğimiz hamurların içini kremayla doldurduktan sonra üzerine çikolata sosumuzu gezdiriyoruz. Toz Antep fıstığı ile süsleyerek sunum yapıyoruz. Profiterol tarifi hazır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 27.06.2024
|
Profiterol |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170382
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2023
199 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Un 2 Çorba Kaşığı
Un 2.5 Kahve Fincanı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Toz Şeker 2 Çay Kaşığı
Toz Şeker 1 Su Bardağı
Su 1 Kahve Fincanı
Yumurta 2 Adet
Yumurta 4 Adet
Margarin 50 Gram
Margarin 75 Gram
Vanilya 1 Paket
Pastörize Süt 1 Kahve Fincanı
Pastörize Süt 0.5 Litre
Çikolatalı Sos 1 Paket
Bir tencerede erittiğimiz 75 gr margarine 1 fincan süt ve 1 fincan suyu ilave edip bir taşım kaynatalım.
Tuz 2 çay kaşığı şeker ve 2.5 fincan un ekleyelim.
Karıştırarak 5 - 6 dakika hafif ateşte pişirelim. Ocaktan alalım ılınsın.
4 adet yumurtayı bir bir hamura yedirerek karıştıralım.
COOK Yağlı Pişirme Kağıdını serdiğimiz tepsiye iki tatlı kaşığı yardımı ile ceviz-fındık arası büyüklüğünde aralıklı olarak dizelim.
175 derecede pembeleşinceye kadar fırını hiç açmadan pişirelim.
Bu şekilde fırının içinde soğusun. Küçük bir tencerede 2 yumurta sarısı, 1 su bardağı şeker, 2 kaşık tepeleme un, 0.5 litre sütü karıştırıp muhallebi gibi pişirelim.
Vanilya ve 50 gr margarini karıştırıp soğutalım. Bir başka tencerede çikolatalı sosu tarifine göre hazırlayalım.
Çikolata sosu ve muhallebiyi soğuturken kabuk tutmaması için sürekli karıştırmak gerekir.
Ancak COOK Mutfağı tariflerinden öğrendiğim gibi COOK Polietilen Streç Filmi muhallebi sıcakken muhallebiye değecek şekilde üzerini kapatırsanız sürekli karıştırmanıza gerek kalmıyor.
Hazırladığımız muhallebiyi krema pompası yardımı ile soğumuş olan hamur toplarımıza dolduralım.
Üzerini çikolata sosu ile süsleyelim.
|
Profiterol |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170753
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2023
187 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Un 1 Su Bardağı
Un 4 Yemek Kaşığı
Toz Şeker 14 Yemek Kaşığı
Su 1 Su Bardağı
Yağlı İnek Sütü 500 Mililitre
Yağlı İnek Sütü 3 Su Bardağı
Yumurta 4 Adet
Margarin 100 Gram
Margarin 50 Gram
Buğday Nişastası 1 Yemek Kaşığı
Çikolatalı Sos 1 Paket
Tencerenize 1 su bardağı suyu koyup kaynattıktan sonra içine 100 gr. margarini ilave ederek eritin. 1 su bardağı unu ekleyip tahta kaşık ile hızlı hızlı karıştırarak püreden biraz daha sert olana kadar 10-15 dakika ağır ateşte pişirin. Hamur soğuduktan sonra blender/mikser/mutfak robotu ile 3 adet yumurtayı ve 1 yumurtanın akını eklememiz gerekiyor. Profiterolun güzel olması için yumurtaları hamura tek tek ilave etmemiz gerekiyor. Önce birini koyup iyice yedirdikten sonra diğerlerini de aynı şekilde ilave edin.. Hamurun kabarması için iyice karışmış olması gerekiyor. COOK Yağlı Pişirme Kağıdı koyduğunuz tepsiye aralarında 2 cm. boşluk olacak şekilde hamur sıkma torbası ile ceviz büyüklüğünde toplar şeklinde yerleştirin. Hamur sıkma torbası yerine tatlı kaşığı alarak ikinci bir kaşık ile itmek suretiyle de yapabilirsiniz. 180 derecede kapağını açmadan üzerleri pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin. Kapağını açmadan biraz bekletin sonra çıkarın.
Tencereye 50 gr. margarini koyup kısık ateşte erittikten sonra, 14 yemek kaşığı toz şeker,1 yemek kaşığı buğday nişastası, 4 yemek kaşığı un, 3 su bardağı sütü de ilave edip muhallebi kıvamında pişirin. Üstünün kabuklanmaması için COOK Polietilen streç filmi muhallebinin üstüne değecek şekilde yerleştirip soğumaya bırakın.
1 Paket Çikolatalı Sosu üzerindeki tarife göre 500 ml. süt ile hazırlayın. Soğumaya bırakırken kabuklanmaması için yine üstüne değecek şekilde COOK Polietilen streç film yerleştirin.
Soğumuş olan profiterollerin ortalarından küçük bir delik açarak sıkma torbası ile iç dolgu malzemesi ile doldurun. Çikolatalı Sos dökerek servis yapın.
|
Profiterol |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173360
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2023
166 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı un (elenmiş)
1 çay kaşığı tuz
2 yumurta
Pastacı kreması için:
2,5 su bardağı süt
1 paket vanilin ya da 1 çay kaşığı vanilya özü
2 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
Çikolata sosu için;
240 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı süt
Profiterol hamuru için, suyu şekeri ve tereyağını ufak bir tencereye alıp ocağa koyuyoruz. Tereyağı eridiği zaman içerisine unu ve tuzu bir kerede ekliyoruz ve iyice spatulayla yediriyoruz. Hamur tencerenin dibine yapışmaya başladığı zaman ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Hamur ılınınca yumurtaları teker teker ekleyip hamura iyice yediriyoruz ve sıkma torbasına alıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz bir tepsiye kremayı küçük toplar şeklinde sıkıyoruz. Elimizi ıslatıp hamurların topların üzerine hafif bastırıyoruz. 200 derecede 25 dakika pişiriyoruz. Yağlı kağıt sermeden önce, yapışması için tepsiye birkaç küçük parça tereyağ koyabilirsiniz, hamuru sıkarken kolaylık sağlaması için. Hamur toplarımız fırından çıkınca soğumaya bırakıyoruz ve soğuyunca altlarına bıçakla minik delikler açıyoruz.
Pastacı kreması için, sütten yarım bardak ayırıp gerisini ocağa alıyoruz ısınmaya bırakıyoruz. Bir karıştırma kabında yumurtaları, şekeri, unu, nişastayı ve vanilini ayırdığımız sütle iyice çırpıyoruz. Isınan sütü içerisine yavaş yavaş ekleyip çırpıyoruz ve kremayı tekrar tencereye alıp ocağa koyuyoruz ve kalınlaşana kadar çırpıyoruz. Kaynamaya başlayınca 2 dakika daha karışıtırıp ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz ve sıkma torbasına alıyoruz ve hamurların içerisine sıkıyoruz.
Çikolata sos için; bir tencerede su kaynatıyoruz ve altını kısıyoruz. Isıya dayanıklı bir kaba çikolatayı, tereyağını koyup bu su dolu tencerenin üzerine oturtuyoruz. Çikolata ve tereyağı eriyince kenara alıyoruz ve sütü ekliyoruz. Soğuyunca profiterollerin üzerine gezdiriyoruz.
|
Profiterol |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178798
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2024
73 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
2 su bardağı su
100 gram tereyağı
1/4 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı Un
4 adet yumurta
Kreması için:
1 yumurta sarısı
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
2.5 bardak süt
½ bardak toz şeker
1 kaşık tereyağı
1 paket şekerli vanilya
Çikolata sosu için:
220 gram bitter çikolata
200 gram krema
Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin.
Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin. Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var. Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk. Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor.
Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin. Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek resimdeki gibi dökün. Elinizle şekillendirmeye çalışmayın. Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün. üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyorsunuz.
Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın. Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırın. Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin.
|
Profiterol |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179023
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2024
76 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Hamuru için:
1 su bardağı su
100 gram tereyağı
1 su bardağı un
4 adet yumurta
1 çimdik tuz
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
Çikolata sosu için:
200 gram bitter çikolata
200 ml krema
Bir tencereye suyu ve tereyağını ekleyip kaynatın.
Tereyağı eridikten sonra unu ve tuzu ekleyin, sürekli karıştırarak kısık ateşte 2-3 dakika pişirin. Hamur toparlanıp tencerenin kenarlarından ayrılmalı.
Hamuru ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
Ilınan hamura yumurtaları teker teker ekleyin ve her birini iyice yedirin. Hamur pürüzsüz ve akışkan bir kıvama gelmeli.
Hamuru sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde sıkın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika, üzerleri altın rengi alana kadar pişirin. Pişirme sırasında fırının kapağını açmamaya özen gösterin.
Bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
Koyulaşan kremayı ocaktan alın ve vanilin ile tereyağını ekleyip karıştırın.
Kremayı soğuması için bir kenara alın ve arada karıştırarak kabuk tutmasını önleyin.
Bitter çikolatayı küçük parçalara bölün.
Kremayı ısıtın (kaynamasına izin vermeyin) ve çikolata parçalarını ekleyin. Karıştırarak çikolatanın tamamen erimesini sağlayın.
Pişen ve soğuyan profiterol hamurlarını ortadan ikiye kesin veya altından küçük bir delik açın.
Krema torbası ile hazırladığınız kremayı hamurların içine doldurun.
Krema dolu profiterolleri servis tabağına dizin.
Üzerlerine hazırladığınız çikolata sosunu dökün.
|
|