1 adet hazır pasta keki
Sos İçin:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kako
3 çorba kaşığı toz şeker
10 adet bitter çikolata
1 çay kaşığı nişasta
Krem Şanti İçin:
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı süt
Kreması İçin:
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
6 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
1 paket toz şanti
1 çay bardağı soğuk süt
Profiterol İçin:
1 su bardağı un
1 su bardağı su
75 gr. sana kase
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 adet yumurta
Küçük bir tencereye suyu, margarini, toz şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştırıyoruz ve bir kaç taşım kaynatıyoruz. Kaynayan karışıma unu ilave edip iyice karıştırıyoruz. Kısık ateşte 3 dakika kadar pişiriyoruz. Ardından ocaktan indirip ılınması için kenara alıyoruz. Arada bir karıştırırsanız ılınması kolaylaşır. Ilındıktan sonra içine 3 yumurtayı kırıp iyice karıştırıyoruz. Şimdi bir torbanın ucunu deliyoruz ve içine hazırladığımız hamuru koyuyoruz. Hafif yağladığımız tepsiye torbayı aşağı doğru sıkarak ceviz büyüklüğünde yuvarlakları tepsiye bırakıyoruz.
Daha önceden 170 derecede ısıttığımız fırına atıyoruz. 25 30 dakikada pişiyor. Profiterol pişerken biz kremayı hazırlamaya geçelim, bir tencereye süt, şeker, un, vanilyayı koyup ateşe koymadan önce iyice karıştırıyoruz. Ardından ocağa alıyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra 3 dakika kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Krem şantiyi hazırlamaya geçelim toz şantiyi ve sürü mikserle karıştırıp köpürtüyoruz.
Küçük bir tencereye süt, toz şeker, kakao, nişastayı ilave edip iyice karıştırıp ocağa alıyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz ocaktan indirmeden çikolataları ilave edip çikolatalar eriyene kadar pişiriyoruz. Bütün hazırlıklarımız bitti haydi bunları birleştirelim, hazır keki alıp üç kat yapacak şekilde üçe ayırıyoruz. Ve kekin ilk katını servis edeceğimiz tabağa alıyoruz. Üzerine krema ve krem şantiden alarak ilk kata sürüyoruz. Bütün katlara aynı işlemi yapıyoruz. Ve an son katınada krema ve krem şantiyi sürerek profiterolleri üzerine diziyoruz üzerine krema ve krem şantiden sonra sosu ilave ediyoruz.
|