Kısa URL: https://ml.md/lc117056
Gönderme Tarihi: 23.May.2016
1,605 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı barbunya
1 büyük kase kurutulmuş taze fasulye
2 adet kuru soğan
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Barbunya ve kuru taze fasulye ayrı ayrı ayrı haşlanır. Suları dökülür, büyük tencereye aktarılır. Üzerine yıkanmış bulgur ve su ilave edilir. Bir taşım birlikte kaynatılır. Diğer tarafta soğan çok ince kıyılır. Sıvıyağda kavrulur, salça eklenir. Kaynayan yemeğe eklenir. Son olarak tereyağı, tuz ve nane ve pul biber kızdırılır ve yemeğe katılır.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 12.04.2023
Kısa URL: https://ml.md/lc164697
Gönderme Tarihi: 07.May.2022
386 defa indirildi / yazdırıldı
200 gram kuşbaşı et
400 gram kurutulmuş yeşil fasulye
1 adet orta boy soğan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı buğday
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1.5 su bardağı su
Eti 2 dakika yüksek ateşte soteleyin. İçine ince kıyılmış soğanları ekleyin. Bu malzemeye pul biber ve salçayı ekleyip kavurun. Önceden haşlanmış fasulyeyi ilave edin. Ardından buğday, tuz ve su koyun. 45 dakika kısık ateşte pişirin.