Kısa URL: https://ml.md/lc67292
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2011
1,901 defa indirildi / yazdırıldı
2.5 su bardağı süt
1 paket kakaolu puding
1 paket finger bisküvi
Üzeri için:
1 paket çikolata sosu
Süt ve pudingi bir tencereye alın. Kısık ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Orta büyüklükte ıslatılmış bir cam kasenin içine bir sıra muhallebi, bir sıra finger bisküvi olacak şekilde dizin. Muhallebi ve bisküvi bitene kadar, işleme devam edin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, buzdolabında 2 saat bekletin. Ters çevirip servis tabağına çıkarın. Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayıp, pastanın üzerine gezdirin. En üste rendelenmiş bitter çikolata serpip, dilimleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc156342
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2021
272 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket pötibör bisküvi
1 paket puding
3,5 su bardağı süt
200 gram bitter çikolata
Üzeri için:
Hindistancevizi
Bisküvili pasta yapımına uygun bir kap seçerek başlayın. Ardından pudinginizi süt ile pişirmeye başlayın. Puding pişirirken başından ayrılmayarak tel çırpıcı ile sürekli karıştırın. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Çikolatalarınızı parçalayıp benmari usulünde eritin. Hazırladığınız pudingin içine karıştırıp iyice karıştırın. Ardından pastayı yapacağınız tabağın alt kısmına biraz puding sürüp bisküvileri tabağın şekline göre yan yana dizi ve üzerini puding ile kaplayın. Bir kat bisküvi bir kat puding sürerek malzemelerinizden biri bitene kadar devam edin. Bitince pastanızı buzdolabına alın ve 2 saat kadar bekletin. Bekleme süresi bitince üzerine Hindistan cevizi serpip dilimleyerek servis edin.