|
Pudingli Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170101
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2023
210 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
3 yumurta
0,5 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 - 1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
Dolgu:
28 adet çekirdeksiz vişne
1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
3 su bardağı süt
1,5 su bardağı krema
Islatmak için:
1 su bardağı vişne suyu
Üzeri için:
80 g bitter çikolata
3 yemek kaşığı iri kırılmış antepfıstığı
Yaklaşık 20 adet çekirdeksiz vişne
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (16x28 cm)
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilini ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Ayrı bir kapta un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Karışıma ilave edip mikser ile 1-2 dakika çırpın. Kalıba dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
3 su bardağı süt ve 1,5 su bardağı kremayı bir tencereye alın. Üzerine pudingi ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
3 cm çapındaki bir kurabiye kalıbı ile kekten 28-30 adet daire kesip çıkarın. Çıkardığınız kek parçalarını mutfak robotunda öğüterek kırıntılar haline getirin. Keki 1 su bardağı vişne suyu ile ıslatın. Açtığınız deliklere birer adet vişne koyun. Soğuyan pudingi mikserin yüksek devrinde 1-2 dakika çırpın ve kekin üzerini kaplayacak şekilde yayın. Üzerine kek kırıntılarını serpin ve buzdolabında 1 saat bekletin.
80 gram bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Eriyen çikolataya 2 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı ekleyip karıştırın ve bekletmeden pişirme kağıdı üzerine ince yayın. Üzerine kalan 1 yemek kaşığı Antep fıstığını serpin. 5 dakika bekletip buzdolabına alın. Servisten önce hazırladığınız Antep fıstıklı çikolatayı buzdolabından çıkarın. Pişirme kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sararak iri parçalara kırılmasını sağlayın. Ruloyu açıp çikolata parçalarını pudingin üzerine sıralayın. Vişnelerle süsleyip dilimleyin.
|
Pudingli Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168679
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2022
287 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1 çay bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta
0,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Islatmak için:
1 çay bardağı süt
Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
2,5 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için:
2 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (16x20 cm)
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine un karışımı ve şekerli vanilini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Keki fırından çıkarıp 1 çay bardağı sütü her tarafına eşit gelecek şekilde dökün.
2,5 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 15 dakika soğutun.
2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Hazırladığınız pastacı kremasını kalıptaki kekin üzerine yayın. Üzerine pudingi döküp yayın. Buzdolabına alın ve 2 saat bekletin. Üzerine Antep fıstığı serpin ve dilimleyerek servis yapın.
|
Pudingli Kek |
|
Pastacıı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Hakkari |
Kısa URL: https://ml.md/lc152065
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2020
379 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 paket toz puding
Yumurtaları ve şekeri mikser yardımıyla beyaz olana kadar çırpın.
Ardından içine sıvı yağ ve sütü ilave edip birkaç dakika daha çırpın.
Un, kabartma tozu ve toz pudingi de karışımın içine eleyerek ekleyin.
Malzemeler tamamen birbirine girene kadar karıştırın.
Daha sonra çekilmiş cevizi de ilave edin.
Güzelce yağlanmış kek kalıbının içine kek hamurunu dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
|
Pudingli Kek |
|
Çatladıkapı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2011
Mesajlar: 40 Şehir: Alaçatı/Çeşme |
Kısa URL: https://ml.md/lc75027
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2012
1,973 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket çikolatalı puding
4 yumurta ve 1 su bardağı şekeri çırpın.İçine 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin.Farklı bir kapta 2 su bardağı un,çikolatalı puding,kabarta tozunu karıştırın.İki karışımı birbirine ekleyin.Kek kalbınızı az un ve yağ ile yağlayın(un yapışmasını önleyecektir).Karışımı içine dökün 30-35 dk önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
|
Pudingli Kek |
|
otorite
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.09.2011
Mesajlar: 44 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68009
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2011
2,155 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak süt
2 adet yumurta
1 bardak sıvıyağ
2 bardak toz şeker
2 bardak un
5 kaşık kakao
2 bardak süt
1 paket kakaolu puding
1 paket vanilya, kabartma tozu
Yumurta, şeker, sıvıyağ, süt ve 4 kaşık kakaoyu çırpın ve bundan 1 bardak ayırın. Kabartma tozu, un ve vanilyayı ekleyip hamur yapın, yağlanmış kalıba aktarın. 170 derecede 30 dk pişirin. Pişen kekin üzerine ayırdığınız sosu dökün. Soğumasını bekleyin diğer taraftan kakaolu pudingi bir kaşık kakao ve sütle hazırlayın. Hazırlanan karışımı mikserde çırpın. Kekin üzerine yayın. Soğuk olarak servis edin
|
Pudingli Kek |
|
gök kubbe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.09.2011
Mesajlar: 50 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc67913
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2011
2,282 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
2 su bardağı şeker
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2-3 su bardağı un
1 er paket kabartma tozu, vanilya
5 yemek kaşığı kakao
2 paket kakaolu puding
5 su bardağı süt
Kek çırpma kabınızda yumurta ve şekeri karışım beyazlaşana kadar çırpın. Daha sonra süt ve sıvıyağı ilave ederek 1 dakika kadar daha çırpın. Ayrı bir yerde karıştırdığınız un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu karışıma ilave ederek kek hamurunu hazırlayın.Borcama dökerek önceden ısıttığınız 170 derecedeki fırında pişirin.Keki fırından aldıktan 5 dakika kadar sonra 1 su bardağı süt ile ıslatın.4 su bardağı süt ile pişirdiğiniz iki paket pudingi kekin üzerine yayarak soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra buz dolabına kaldırabilirsiniz. Üzerine hindistancevizi serperek servis edebilirsiniz.
|
Pudingli Kek |
|
ömer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.01.2008
Mesajlar: 40 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc21043
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2008
2,695 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
5 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1/2 bardak sıvıyağ
1 çay bardağı süt
kakao,
vanilya,
kabartma tozu
1-2 su bardağı un
1 su bardağı pirinç unu
1 paket puding
üzerine dökmek için 1,5 bardak süt (dilerseniz 1-2 yemek kaşığı şeker katabilirsiniz)
puding için süt
Yumurtaları mikserle 2-3 dk çırpın, şekeri ekleyip 1 dk daha çırpın. Yağı sütü ekleyip çırpın. Sonra un, pirinç unu, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyerek tahta bir kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş 24 cm kelepçeli kalıba dökün. Ben evde fırınım turba olduğu için 175-180 derecede pişiriyorum kekleri ama anneminki normal fırın olduğundan geç pişeceğini ve sıcaklığı 200'e getirmemi söyledi. 200 derecede 30 dk'da pişti kek. Kek pişerken pudingi arkasındaki tarife göre hazırladım ama size tavsiyem belirtilenden daha az miktar sütle pişirmeniz, daha yoğun olması için. Kek piştikten sonra 1,5 bardak sütü delikler açılmış keke iyice yedirin. Daha sonra keki pudingle sıvayın. Ben bu aşamada pudingim çok cıvık olduğu için epey zorlandım. Pudingi hazırladıktan sonra kek pişene kadar dolapta bir süre soğutup katılaşmasını sağlarsanız daha kolay olacağını düşünüyorum. Pudingle sıvanmış kekinizi dolapta soğumaya bırakan. Üzerine ceviz serpebilirsiniz. Damla çikolata ile de süsleyebilirsiniz.
ML® Pudingli Çörek için tıklayın
|
Pudingli kek |
|
Şira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2007
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17087
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2007
2,435 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram eritilmiş margarin,
16 çorba kaşığı tozşeker,
5 adet yumurta,
2.5 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
yarım paket kakao,
vişne taneleri.
Üzerine:
1 paket vanilyalı puding,
yarım litre süt
Kek için geniş bir kapta önce 300 gram eritilmiş margarini ve 16 çorba kaşığı tozşekeri mikserle çırpın.
Şeker eridikten sonra 5 adet yumurtayı, 2 buçuk su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu ilave edin. Malzemeler özleşene dek karıştırın.
Hazırladığınız karışımın yarısını yuvarlak bir kek kalıbına boşaltın. Diğer yarısının üzerine kakaoyu ekleyin ve karıştırın. Kakaolu karışımı kalıba boşaltın.
Çekirdekleri çıkarılmış vişne tanelerini dizin, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin. Kekin üzerine dökmek için yarım litre sütü ve 1 paket vanilyalı pudingi koyulaşana dek pişirin.
Soğuttuğunuz kekin üzerine sıcak pudingi dökün. Buzdolabında biraz bekletip, servis yapın.
ML® Pudingli Kek için tıklayın
|
|