|
Pudingli Kek |
|
Pastacıı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Hakkari |
Kısa URL: https://ml.md/lc152065
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2020
379 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 paket toz puding
Yumurtaları ve şekeri mikser yardımıyla beyaz olana kadar çırpın.
Ardından içine sıvı yağ ve sütü ilave edip birkaç dakika daha çırpın.
Un, kabartma tozu ve toz pudingi de karışımın içine eleyerek ekleyin.
Malzemeler tamamen birbirine girene kadar karıştırın.
Daha sonra çekilmiş cevizi de ilave edin.
Güzelce yağlanmış kek kalıbının içine kek hamurunu dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
|
Pudingli Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168679
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2022
287 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1 çay bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta
0,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Islatmak için:
1 çay bardağı süt
Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
2,5 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için:
2 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (16x20 cm)
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine un karışımı ve şekerli vanilini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Keki fırından çıkarıp 1 çay bardağı sütü her tarafına eşit gelecek şekilde dökün.
2,5 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 15 dakika soğutun.
2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Hazırladığınız pastacı kremasını kalıptaki kekin üzerine yayın. Üzerine pudingi döküp yayın. Buzdolabına alın ve 2 saat bekletin. Üzerine Antep fıstığı serpin ve dilimleyerek servis yapın.
|
Pudingli Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170101
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2023
210 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
3 yumurta
0,5 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 - 1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
Dolgu:
28 adet çekirdeksiz vişne
1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
3 su bardağı süt
1,5 su bardağı krema
Islatmak için:
1 su bardağı vişne suyu
Üzeri için:
80 g bitter çikolata
3 yemek kaşığı iri kırılmış antepfıstığı
Yaklaşık 20 adet çekirdeksiz vişne
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (16x28 cm)
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilini ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Ayrı bir kapta un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Karışıma ilave edip mikser ile 1-2 dakika çırpın. Kalıba dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
3 su bardağı süt ve 1,5 su bardağı kremayı bir tencereye alın. Üzerine pudingi ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
3 cm çapındaki bir kurabiye kalıbı ile kekten 28-30 adet daire kesip çıkarın. Çıkardığınız kek parçalarını mutfak robotunda öğüterek kırıntılar haline getirin. Keki 1 su bardağı vişne suyu ile ıslatın. Açtığınız deliklere birer adet vişne koyun. Soğuyan pudingi mikserin yüksek devrinde 1-2 dakika çırpın ve kekin üzerini kaplayacak şekilde yayın. Üzerine kek kırıntılarını serpin ve buzdolabında 1 saat bekletin.
80 gram bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Eriyen çikolataya 2 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı ekleyip karıştırın ve bekletmeden pişirme kağıdı üzerine ince yayın. Üzerine kalan 1 yemek kaşığı Antep fıstığını serpin. 5 dakika bekletip buzdolabına alın. Servisten önce hazırladığınız Antep fıstıklı çikolatayı buzdolabından çıkarın. Pişirme kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sararak iri parçalara kırılmasını sağlayın. Ruloyu açıp çikolata parçalarını pudingin üzerine sıralayın. Vişnelerle süsleyip dilimleyin.
|
|