Patateslerin kabuklarını soyup haşlayın ve içine bir tutam tuz ve 1 kaşık margarin ilave ederek püre haline getirip sıkma torbasına koyun. Mantarları 4 e bölüp kavurun. Soğan biberdomates rendesinide kavurup mantarları ilave edin. Bifteklerin her 2 tarafınıda tavada iyice pişirdikten sonra servis tabağına alın üzerlerine mantarlı karısımdan koyun. Krema torbasındaki patatesi tabağın kenarına şekilli olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc88804
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2013
1,741 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet ince dövülmüş biftek
100 gram mantar
2 adet haşlanmış patates
1 adet kırmızı dolmalık biber
2 sivri biber
1 limon
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Patatesleri haşlayıp küp şeklinde doğrayın. Daha sonra da üzerine limon suyunu ve zeytinyağını gezdirip ezerek püre yapın. Tavada bifteklerin iki yüzünü de iyice pişirin. Bir tavada çok küçük doğradığınız mantarları, biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak baharatları da ilave edip ocaktan alın. Servis tabağına püreyi yerleştirin, yanına etleri ve sotelenmiş mantarları ekleyip sıcak olarak servis yapın.