|
Reçelli Kek |
|
durbaba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.09.2006
Mesajlar: 65 Şehir: Vezirköprü |
Kısa URL: https://ml.md/lc24626
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2008
7,879 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için:
200 gr. un
25 gr. dövülmüş badem
100 gr. badem ezmesi
200 gr. tereyağı veya margarin
2 çorba kaşığı şeker
1 bıçak ucu tarçın
1 bıçak ucu dövülmüş karanfil
2 yumurta sarısı
1 bardak (220 gr.) çilek reçeli
1 tatlı kaşığı krema
Üstüne:
2 çorba kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI:
Un ile bademleri birlikte karıştırın. Badem ezmesini ufak parçalara bölün, sonra bunları parçalar halinde kestiğiniz yağla birlikte una katın. Şekeri, tarçını, karanfili ve bir yumurtanın sarısını da ilave edin. Sonra bu karışımı yoğurup şeffaf ince plastik kağıda sarın ve serin bir yerde 30 dakika tutun. Sürenin sonunda hamurun üçte ikisini iki şeffaf plastik kağıt arasına koyarak açın ve bunu yuvarlak bir kalıba yerleştirin. Sonra kağıdı çıkarın ve hamurun kenar kısımlarını yukan kaldırın. Hamurun üstüne reçeli sürün. Kalan hamuru da aynı şekilde ince olarak açın ve 5-10 dakika buzlukta tutun. Buzluktan çıkardıktan sonra hamurdan kalıpla yıldız şekilleri kesin ve bunları reçelin üstüne dizin. Kalan yumurta sarısını kremayla birlikte çırpın ve bunu yıldızlarla hamurun kenar kısımlarına sürün. Sonra kalıbı önceden ısıttığınız fırına sürün ve 30 dakika kadar pişirin. Sürenin sonuna doğru kekin renginin fazla kahverengi bir renk almaması için üstünü kağıt ile örtün. Kek pişince ızgaranın üstünde soğumaya bırakın ve servis yapmadan önce üstüne pudra şekerini serpin.
ML® Reçelli Kurabiye için tıklayın
|
Reçelli Kek |
|
filo
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.11.2014
Mesajlar: 20 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc103386
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2014
2,627 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı süt
2 adet yumurta
1 su bardağı tepeleme un
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
Üzeri için:
1 su bardağı vişne reçeli
2 çay bardağı Hindistan cevizi
Öncelikle kullanacağınız kek kalıbını yağlayın. Tereyağı ve şekeri kâseye koyup krema kıvamına gelene dek çırpın. Üzerine yumurtayı, sütü ekleyip çırpmaya devam edin elenmiş unu ve kabartma tozunu da yedirip hazırlanan bu karışımı kaplara bölüştürüp fırında 15 dakika pişirin. Fırından alın 5 dakika bekletin (bu bekleme süresinde piştiği için hiç ellemeden bekletin) sonra ters çevirin ve reçele bulayın ardından Hindistan cevizine bulayın üzerine reçel taneleriyle süsleyin.
|
Reçelli Kek |
|
zeytin dalı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2008
Mesajlar: 43 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc65802
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2011
2,166 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1'er çay bardağı reçel ve bal
Yarım çay bardağı süt
1'er tatlı kaşığı zencefil, muskat, tarçın
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
2 çay bardağı su
1 çay bardağı bal
2 çorba kaşığı pudraşekeri
1 çorba kaşığı limon suyu
Yumurta ve tozşekeri çok iyi çırpın. Kabartma tozu hariç tüm malzemeyi katıp, karıştırın. Kabartma tozunu da ekleyip, karıştırın ve yağlanmış kalıba döküp, 180 derece fırında pişirin. Su ve balı karıştırıp, kekin üzerine gezdirin. Kekin biraz şişmesini bekleyin. Keki dilimleyip, üzerine pudraşekeri ve limon suyu karışımını sürerek servis yapın.
|
Reçelli Kek |
|
aysberkk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.11.2015
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc142274
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2019
1,793 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kuru kayısı
1 su bardağı kayısı reçeli
Şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra sırasıyla vanilin, sıvı yağ, yoğurt, un, kabartma tozunu ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Karışım kıvama gelince kayısıları ekleyerek karıştırmaya devem edin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından almadan önce kürdanla içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa keki fırından alın ve soğumaya bırakın.
Reçeli üzerinde gezdirerek servis yapın.
|
|