Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bisküvi Tarifleri > Reçelli Kurabiye (5 adet - 158,636 defa bakıldı)

Reçelli Kurabiye


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifleri
Anne Kurabiyesi Tarifleri
Bademli Kurabiye Tarifleri
Beze Tarifleri
Bisküvi Tarifleri
Cevizli Kurabiye Tarifleri
Çıtır Kurabiye Tarifleri
Çikolatalı Kurabiye Tarifleri
Çilekli Kurabiye Tarifleri
Elmalı Kurabiye Tarifleri
Erikli Kurabiye Tarifleri
Fındıklı Kurabiye Tarifleri
Fıstıklı Kurabiye Tarifleri
Haşhaşlı Kurabiye Tarifleri
Hindistancevizli Kurabiye Tarifleri
Hurmalı Kurabiye Tarifleri
Islak Kurabiye Tarifleri
Kahveli Kurabiye Tarifleri
Kakaolu Kurabiye Tarifleri
Kayısılı Kurabiye Tarifleri
Kedi Dili Tarifleri
Kraker Tarifleri
Kremalı Kurabiye Tarifleri
Kuru Pasta Tarifleri
Limonlu Kurabiye Tarifleri
Makaron Tarifleri
Mantar Kurabiye Tarifleri
Peynirli Kurabiye Tarifleri
Portakallı Kurabiye Tarifleri
Pudingli Kurabiye Tarifleri
Reçelli Kurabiye Tarifleri
Sakızlı Kurabiye Tarifleri
Soslu Kurabiye Tarifleri
Susamlı Kurabiye Tarifleri
Şeftalili Kurabiye Tarifleri
Şekersiz Kurabiye Tarifleri
Tahinli Kurabiye Tarifleri
Tarçınlı Kurabiye Tarifleri
Tırtıl Kurabiye Tarifleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri
Un Kurabiyesi Tarifleri
Unsuz Kurabiye Tarifleri
Üzümlü Kurabiye Tarifleri
Vişneli Kurabiye Tarifleri
Zencefilli Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Reçelli Kurabiye

gülbin
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.08.2005
Mesajlar: 110
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc6060
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2006
3,792 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
500 gr oda isisnda bekletilmis margarin
4 yumurta
1 çay bardagi siviyag
1 su bardagi toz seker
4 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 kg un

YAPILIŞI
Margarin, siviyag, yumurta, tozseker, vanilya, kabartma tozu genis bir kap içinde karistirilir. Unu yavas yavas ilave edelim. Ne çok kati nede yagini kusacak kadar yumusak olmayacak bir hamur yapalim. Kurabiye makinasi ile sekil verelim ve yaglanmamis tepsiye dizelim. 180 derecelik firinda hafif pembelesinceye dek pisirelim. Pisen kurabiyeleri firindan alip sogumaya birakalim. Soguyan kurabiyelerin yarisinin uzerine recel surup kalan recelsiz kurabiyeleri uzerine kapatalim ve servis tabagina alalim.


Fotoğraf "Nesli Han" tarafından gönderildi. 23.11.2014


Reçelli Kurabiye

parsel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2008
Mesajlar: 34
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc27703
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2008
2,596 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
1 paket margarin (oda sıcaklığında erimiş)
1 adet yumurta
5 çorba kaşığı marmelat veya reçel
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Oda sıcaklığında yumuşatılmış 1 paket margarini, pudra şekerini ve yumurtayı karıştırın. Yeteri kadar un ve kabartma tozunu da ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Bir saat buzdolabında dinlendirin. Dinlenmiş hamuru merdane veya oklava yardımıyla yarım santim kalınlığında açın. Çay bardağının ağzı ile yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz yuvarlakların yarısının ortasına küçük bir şişe kapağıyla delik açın. Hepsini tepsiye dizin ve 200 dereceli fırında kızartmadan pişirin. Bütün olarak pişirdiğiniz kurabiyelere reçel veya marmelat sürüp, delikli kurabiyeleri üzerine yerleştirdikten sonra servis yapın.


Reçelli Kurabiye

feriştah
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 18.11.2008
Mesajlar: 19
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc30405
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2008
2,224 defa indirildi / yazdırıldı




1 yumurta ve 250 gr. margarini mikserle 5 dk. çırpın. 2 yemek kaşığı dövülmüş badem, 1/2 çay kaşığı tuz, 1/2 su bardağı toz şeker, 2 poşet Dr. şekerli vanilin, 3 su bardağı elenmiş un, 1 poşet hamur kabartma tozu, 1 limon kabuğu rendesi ekleyip yoğurun. Hamuru ikiye bölün, ikisini de yağlı kağıt arasında 2 mm kalınlığında açıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Tırtıklı yuvarlak kalıpla hamurları kesin. Yarısını fırın tepsisine dizin. Üzerlerine birer çay kaşığı vişne reçeli koyun. Kalan hamurların ortalarına bıçakla artı yapın ve diğerlerinin üzerine kapatın. Daha küçük bir kalıpla kenarlardan yapışacak şekilde üzerlerine bastırın. 180°C'ye ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişirin.


Reçelli Kurabiye

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc102285
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2014
1,356 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı un
150 gram tereyağı
3 çorba kaşığı reçel
1 çay bardağı iri kıyılmış fındık
1 çay bardağı mavi haşhaş
2 yumurta
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker

Öncelikle kuru malzemeleri bir kabın içinde karıştırın. Yumurta ve yağı ekleyip hamur haline getirip yuvarlayın. Ortasına parmakla batırıp çukurlaştırın. Yumurtanın akını sürüp haşhaş serpin. Tepsiye dizip 200 derecede 30 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Ortasına reçel koyup, çay saatinde ikram edin.



Reçelli Kurabiye

çok şey bilen adam
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.05.2019
Mesajlar: 46
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc142426
Gönderme Tarihi: 02.May.2019
604 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram tereyağı
3 kahve fincanı pudra şekeri
1 paket vanilya
4 su bardağı un
1 adet limon rendesi
Vişne reçeli taneleri

Yumuşamış tereyağı ve şekeri iyice karıştırın. Vanilya, rendelenmiş limon kabuğu ve un ekleyip yoğurun. Sert bir hamur tutup 30 dakika bekletin.
Hamurdan beze yapıp merdane yardımıyla açın. Kalıpla şekillendirip ortasını işaret parmağınızla çukurlaştırın. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.
175 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Kurabiye soğuduktan sonra ortasına vişne taneleri koyun.







Reçelli Kurabiye Tarifleri Bisküvi Tarifleri



(5 adet Reçelli Kurabiye 158,636 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort