Kısa URL: https://ml.md/lc6060
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2006
3,792 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
500 gr oda isisnda bekletilmis margarin
4 yumurta
1 çay bardagi siviyag
1 su bardagi toz seker
4 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 kg un
YAPILIŞI
Margarin, siviyag, yumurta, tozseker, vanilya, kabartma tozu genis bir kap içinde karistirilir. Unu yavas yavas ilave edelim. Ne çok kati nede yagini kusacak kadar yumusak olmayacak bir hamur yapalim. Kurabiye makinasi ile sekil verelim ve yaglanmamis tepsiye dizelim. 180 derecelik firinda hafif pembelesinceye dek pisirelim. Pisen kurabiyeleri firindan alip sogumaya birakalim. Soguyan kurabiyelerin yarisinin uzerine recel surup kalan recelsiz kurabiyeleri uzerine kapatalim ve servis tabagina alalim.
Fotoğraf "Nesli Han" tarafından gönderildi. 23.11.2014
Kısa URL: https://ml.md/lc102285
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2014
1,356 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı un
150 gram tereyağı
3 çorba kaşığı reçel
1 çay bardağı iri kıyılmış fındık
1 çay bardağı mavi haşhaş
2 yumurta
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
Öncelikle kuru malzemeleri bir kabın içinde karıştırın. Yumurta ve yağı ekleyip hamur haline getirip yuvarlayın. Ortasına parmakla batırıp çukurlaştırın. Yumurtanın akını sürüp haşhaş serpin. Tepsiye dizip 200 derecede 30 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Ortasına reçel koyup, çay saatinde ikram edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc142426
Gönderme Tarihi: 02.May.2019
604 defa indirildi / yazdırıldı
250 gram tereyağı
3 kahve fincanı pudra şekeri
1 paket vanilya
4 su bardağı un
1 adet limon rendesi
Vişne reçeli taneleri
Yumuşamış tereyağı ve şekeri iyice karıştırın. Vanilya, rendelenmiş limon kabuğu ve un ekleyip yoğurun. Sert bir hamur tutup 30 dakika bekletin.
Hamurdan beze yapıp merdane yardımıyla açın. Kalıpla şekillendirip ortasını işaret parmağınızla çukurlaştırın. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.
175 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Kurabiye soğuduktan sonra ortasına vişne taneleri koyun.