Kısa URL: https://ml.md/lc567
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2005
4,565 defa indirildi / yazdırıldı
3 yumurta
1,5 çay bardağı pudra şekeri
yarım çay bardağı un
yarım çay bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
3-4 adet kivi
1 çay kaşığı kabartma tozu
5-6 çorba kaşığı çilek reçeli
Üzeri için,
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Yumurtaları derin bir kaba kırıp, 1 çay bardağı pudra şekerini ekleyin ve köpük oluncaya kadar çırpın. Un, mısır nişastası vanilya ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın. Dikdörtgen fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız karışımı döküp önceden ısıtılmış 200 dere fırında 8-10 dakika pişirin. Kalan yarım çay bardağı pudra şekerini nemli bezin üzerine serpin. Sıcak keki tepsiden alıp, bezin üzerine yerleştirin. Bezin yardımıyla rulo şeklinde sarıp soğumaya bırakın. Rulo keki açın ve içine 1-2 kaşık çilek reçeli sürün. Kivileri soyup incecik dilimleyin ve reçelin üzerini kaplayacak şekilde dizin. Üzerine kalan reçeli sürüp tekrar rulo yapın. Alüminyum kağıda sarıp oda ısısında 1 saat bekletin. Kağıdı çıkarıp üzerine 2 kaşık pudra şekeri serpin. Dilimleyerek servis yapın.
1 su bardağı un
3 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 çorba kaşığı vişne reçeli
Üzeri için;
Pudra şekeri
Yumurtaları toz şeker ile 5 dakika yüksek devirde çırpın. Eleyerek un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip tekrar çırpın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve pasta hamurunu düzgün bir şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin. Hamuru kağıdı ile birlikte tezgahınıza alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra vişne reçelini hamurun üzerine eşit şekilde yayın. Pişirme kağıdından dikkatlice tutarak hamuru rulo haline getirin. Bir süre dinlendirdiğiniz pastayı pudra şekeri serperek süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.