|
Rulo Pasta |
|
Borekch
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3018
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
2,930 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yumurta
8 çorba kaşığı un
8 çorba kaşığı şeker
1 kabartma tozu
1 paket puding
Şekerle yumurta çırpın, puding hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. 170 derecede, 25 dakika pişirin. Pudingi hazırlayıp pasta hamurunun üstüne döküp, rulo haline getirin.
|
Rulo Pasta |
|
BILDIRCIN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 95 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3989
Gönderme Tarihi: 22.May.2006
2,695 defa indirildi / yazdırıldı
|
RULONUN MALZEMESI:
6 Yumurta
1 Su Bardagi Un
8 Çorba Kasigi Toz Seker
1 Çay Kasigi Kabartma Tozu
KREMANIN MALZEMESI:
3 Muz
2 Çorba Kasigi Pudra Sekeri
2 Su Bardagi Krem Patisserie (Pasta kremasi)
1 Su Bardagi Krem Santi
RULONUN HAZIRLANISI:
Seker ve yumurtalari çukur bir kap içerisinde mikserle iyice çirpin.
Karisima un ve kabartma tozunu ilave ederek karistirin.
Bir tepsinin içerisini yagli kagit ile kaplayin. Karisimi tepsiye dökün ve düzgünce yayin. 220 derece isitilmis firinda 10 dakika pisirin.
KREMANIN HAZIRLANISI:
Krem santi ile krem patisserieyi karistirin. Hazirladiginiz karisimi sogumus kekin üzerine düzgünce yayin.
Kekin ortasina muzlari dizin ve pastayi rulo seklinde katlayin. Pastayi normal ebatlarda keserek üzerini pudra sekeri ve muz dilimleri ile süsleyin.
1 dilim pandispanyayi 18 cm. çapindaki bir pasta çemberine koyun.
Pandispanyanin üzerini krem patisserie ile kaplayin ve 2.ci pandispanyayi üzerine kapatin.
Pandispanyanin üzerini krema ile kaplayin. 4 muzu ikiser parçaya bölerek pandispanyanin üzerine düzgünce dizin.
Jöleyi suda eritin ve donmak üzereyken muzlarin üzerine dökün. Pastayi buzdolabinda dondurduktan sonra servis yapin.
ML® Kakaolu Rulo Pasta için tıklayın
|
Rulo Pasta |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc4201
Gönderme Tarihi: 27.May.2006
2,649 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
4 yumurta (oda sicakliginda)
1 çay bardagi toz seker
1 su bardagi un (elenmis)
1/2 çorba kasigi margarin
1 paket vanilya
1 limon kabugu rendesi
1.5 adet muz
1 yagli kagit
Krema Için:
1/2 kg krem santi,
1/2 çay bardagi süt,
2 su bardagi süt
Ayrica:
3 çorba kasigi un,
1/2 su bardagi toz seker,
1 adet yumurta
YAPILIŞ TARİFİ
Yumurtalari seker ile beyazlasip köpürene dek mikserle çirpin. Vanilya, eritilmis ve sogutulmus margarini, unu eleyerek, mikserin, en düsük ayari ile karistirin. Köseli bir tepsiye yagli kagit serin. Kagidin üzerini firça ile hafifçe yaglayin. Hamuru üzerine bosaltip, düzeltin. Tepsiyi önceden isitilmis 180 dereceli firinda 10-15 dakika pisirin ve ilitin. Ilindikan sonra kagidi ile birlikte rulo yaparak bekletin. Seker ve unu tencerede karistirarak içine azar azar sütü ve çirpilmis 1 yumurtayi ekleyin. Sürekli karistirarak pisirin. Üzeri göz göz oldugunda atesten alin ve sogutun. 1/2 paket krem santiyi çirparak koyulastirin ve buzlukta birkaç dakika bekletin. Ruloyu açin ve üzerine kremayi sürüp, rulonun uzun kenarlarina muzu yerlestirin. Tekrar rulo yaparak sarin. Rulonun üzerine krem santiyi sürün ve dilimleyerek servis yapalim.
|
RULO PASTA |
|
URLALI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2006
Mesajlar: 47
|
Kısa URL: https://ml.md/lc12341
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2007
2,406 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr Sarelle
3 yumurta
250 gr şeker
1/2 paket karbonat
1 çay kaşığı oralet
200 gr un
1/2 çay bardağı su
Sarelle hariç bütün malzemeleri bir kaba koyup, 5 dakika mikserle çırpın.Bir tepsinin altına yağlı kağıt döşeyin ve hazırlanan karışımı tepsinin içine düzgünce yayın. Hararetli fırında pişirin. Soğuduktan sonra 300 gr Sarelle'yi içine yayarak sürün ve rulo şeklinde sarın, üstüne kakao eklendikten sonra servise hazırdır.
|
Rulo Pasta |
|
çalıkuşu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.12.2007
Mesajlar: 55 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc20351
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2007
2,336 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yumurta, 5 yemek kaşığı toz seker, 5 yemek kaşığı un, 1/2 paket hamur kabartma tozu, 1 paket şekerli vanilin ve 1/2 çay bardağı su karıştırılarak hamur hazırlanır. İnce yağlı kağıda hamur sıvanarak, kızgın fırında cok az pişirilir. Fırından çıkınca içine çokella sürülür, İstenirse muz vb. meyveler konulabilir. Daha sonra rulo yapılır. Soğutularak servis yapılır.
|
RULO PASTA |
|
merhamet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2008
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23107
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2008
2,424 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
4 adet yumurta
4 fincan şeker
4 fincan un
Krema:
4 su bardağı süt
4 kaşık un
4 kaşık kakao
9 kaşık şeker
3/4 paket margarin
Yapılışı:
Pandispanyayı pişirin. Tepsiyi yağlayıp, pandispanyaya dikdörtgen şekil verin. Tamamını yayarak fırına verin. Krema için, unu şekeri ve kakaoyu karıştırıp, sütü ilâve edip, pişirin. Ocağı kapatıp, margarini koyun. Eriyinceye kadar çırpın. Pandispanyanın içini süt veya şerbet ile ıslatın. Kremayı döşeyin. Rulo şeklinde sarın.
|
RULO PASTA |
|
patrona
Aşçı
Kayıt: 13.05.2008
Mesajlar: 17 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc23822
Gönderme Tarihi: 14.May.2008
2,393 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
5 yumurta
6 fincan un
6 fincan şeker
Kreması:
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 kilo süt
100 gr tereyağı
1 paket kakao
vanilya
Üst Kreması:
125 gr tereyağı
2 yumurta akı
yarım paket vanilya
2 fincan şeker
1 paket kakao
Yapılışı:
4 yumurta tam 2 yumurtanın beyazı ve şeker bir kapta (15-20 dakika) mikserle çırpılır. Un ilave edilir. Yağlanmış dikdörtgen tepsiye yağlı kağıt yayılarak dökülür, ısıtılmış fırına verilir. Hemen ısınan fırın ise keki verip öyle fişi takın.
Kremanın hazırlanması:
Un, şeker, yumurta sarıları, kakao ve sütü karıştırıp muhallebi gibi pişirilir. Vanilya ilave edip ocaktan indirilir. Yağı ilave ettikten sonra mikserde çırpılır.
Kek piştikten sonra bir bezin üzerine konur. Ve hafif kıvrılarak kağıtları yırtılır. Ortasına krema konup rulo haline getirilir. Beze sarıp buzdolabına konur.
Üst Kreması:
Alüminyum olmayan kapta yağ eritilerek bezaylatılır. İki kahve fincanı şeker aynı miktarda su ile, kaynatılır. Ayrı bir kapta 2 yumurtanın akı mikserde çırpılıp kar gibi beyazlatılır. Kaynar şurup dökülüp, hızlıca karıştırılır. Ilınınca kaşık kaşık yağa ilave edilir. Kakao konup mikserde 15 dakika kadar çırpılır. Pastanın üstüne sürülür. Bıçakla iz yapılır.
|
Rulo Pasta |
|
lezzet dünyası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.08.2010
Mesajlar: 62 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc54510
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2010
2,398 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
5 yumurta
4 kahve fincanı un
2 kahve fincanı şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kreması için:
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı un
2 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1/2 paket krem şanti
1/2 su bardağı süt
2 muz
1 parşömen fırın kağıdı
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Elenmiş unu ve kabartma tozunu ilave ederek mikserin düşük ayarıyla tekrar çırpalım. Fırın tepsisine parşömen kağıdı serelim. Üzerini hafifçe yağlayarak un serpelim. Üzerine hamuru boşaltıp yayalım. 200° ısılı fırında hamur kenarlarını kurutmadan pişirelim. Hamuru fırından alır almaz kağıdı ile birlikte rulo yaparak saralım. Kreması için tencereye şekeri, sütü, unu limon kabuğu rendesini ilave edip, sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp soğutalım. Vanilyaları ilave edip mikserle çırpalım. Rulo keki açıp üzerine kremayı yayalım uzun kenarı boyunca muzları dizelim ve kağıdından ayırarak rulo halinde sardım. Krem şantiyi sütle koyulaşana dek mikserle çırpalım. Pastanın üzerini ve yanlarını krem şantiyle sıvayarak buzdolabında birkaç saat soğutup servis yapalım.
|
Rulo Pasta |
|
reyon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc59106
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2011
2,105 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türk Kadınının Tatlı Kitabı
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966
150 g Şeker (2 fincan)
140 g Un (3 fincan)
9 tane Yumurta
1 bardak Marmelât
İçinde 9 tane yumurta bulunan bir tencereye 150 g şeker (2 fincan) koyduktan sonra bunları yumurta vurmaya mahsus telle yarım saat kadar dövünüz.
Dövülmesini müteakip buna, 140 g unu (3 fincan) ilâve ediniz ve ancak birbirleriyle hâlloluncaya kadar karıştırınız. Sonra da bu mahlûtu içine yağlı kâğıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine dökerek yayınız ve kızgın fırında bir çeyrek saat pişiriniz. Pişirilmesini müteakip hamurun kâğıdını (hamuru yırtmadan) çıkardıktan sonra 1 bardak marmelâtın 3/4 unü hamurun üzerine müsavi surette yayınız.
Bilâhare, bu hamuru uzun kenarı boyunca marmelâtlı kısım içe gelecek şekilde kendi ekseni etrafında kıvırmak suretiyle silindir haline sokunuz ve bir yağlı kâğıda sararak serince bir yerde dinlenmeye bırakınız.
Dinlenmesini müteakip; kâğıdını çıkartınız ve geri kalan marmelât ile marmelâtladıktan sonra keserek servis yapınız.
|
Rulo Pasta |
|
inciacarsoy
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2008
Mesajlar: 46 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc72937
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2012
2,095 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı toz şeker
125 gr margarin
5 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 paket kakaolu bisküvi
2 adet muz
1 çay bardağı ceviz
1 su bardağı un
Unu margarinle pembe kavurun. Süt, vanilya, şekeri ekleyip muhallebi kıvamında pişirin. Daha sonra mikserle 10 dakika çırpın. Bisküvileri un gibi ezin. Fırın tepsisine yayın. Sıcak muhallebiyi bisküvilerin üzerine kaplayacak biçimde yayın. Soğuyup donduktan sonra şeritler halinde kesin. Aralarına kıyılmış ceviz serpip dilimlenmiş muz koyarak rulo şeklinde kendi etrafında sarın. Süsleyerek servis yapın.
|
Rulo Pasta |
|
bekçi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2013
Mesajlar: 60 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc85323
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2013
1,924 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pandispanyası için:
1.5 çay bardağı toz şeker
7 adet yumurta
1/2 çay bardağı kakao
1 çay bardağı un
1 su bardağı frambuaz reçeli Üzeri için:
1 çorba kaşığı pudra şekeri
80 gr. bitter çikolata
Toz şeker ve yumurtaları güzelce çırpın. Üzerine yarım çay bardağı kakao ve unu ekleyip karıştırın. Hamuru yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine ince bir tabaka halinde yayın ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 10 dakika pişirin. Pişen hamur biraz ılındıktan sonra üzerine frambuaz reçelini sürün. Rulo yapıp buzdolabında bir saat bekletin. Servis tabağına alıp üzerine pudra şekerini serpin. Bitter çikolatayı benmari usulü erittikten sonra pastanın üzerine gezdirin.
|
Rulo Pasta |
|
aytoş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2013
Mesajlar: 61 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc88743
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2013
2,161 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
3 fincan şeker
4 fincan un
1 fincan limon suyu
1 çay kaşığı karbonat
Kreması:
1 su bardağı süt
2 yumurta
2 kaşık mısır nişastası
6 çorba kaşığı şeker
2 kaşık kakao
Tepsi sıvı yağla yağlanır. İyice çırpılan malzeme tepsiye dökülüp, yayılır. Orta hararetli fırına atılır.
Not: Tepsinin altı ayrıca unlanırsa, hamur yırtılmadan çıkarılır.
|
Rulo Pasta |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95786
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2014
2,383 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2007
Gato ve baton pastanın pandispanyasında olduğu gibi hazırlanır. Hazırlanan hamur, yağlanmış ve parşömen yerleştirilmiş dikdörtgen tepsiye dökülür ve 5-7 dakika pişirilir.
Pandispanya kabardığında ve dokunulduğunda ele sertçe geliyorsa,pişmiş demektir.
Fırından çıkarılan pandispanyanın üzerine nemli bir bez örülür.Üzerine tekrar bir tepsi kapatılarak ters yüz edilir.
Pandispanyanın alt kısmındaki parşömen çıkartılır.
Pandispanya nemli bezle birlikte rulo halinde sarılır.
Soğumaya bırakılır.
Pandispanyayı fırından çıkarır çıkarmaz parşömenle birlikte rulo halinde sararak ve üzerine nemli bir bez örterek de rulo yapılabilir.
Gato ve baton pasta yaparken hazırlanan kremanın aynısı hazırlanır.
Gato ve baton pastada uygulanan krema hazırlama tekniğinin aynısı rulo pasta yaparken de geçerlidir.
Rulo olarak sarılmış pandispanya açılır, üzerine ıslatma şurubu fırçayla sürülür.
Krema, dikdörtgen şeklinde olan ve önceden rulo yapılarak şekil verilmiş ve açılmış pandispanyanın iç kısmına düzgünce sürülür ve tekrar rulo şeklinde katlanır.
Yapılacak ruloya göre iç gereçler hazırlanır.
Rulonun iç kısmına krema sürüldükten sonra iç gereç kremanın üzerine eşit şekilde yayılır ve üzerine tekrar krema sürülerek rulo şeklinde sarılır.
Rulo pasta yaparken iç gereç olarak taze meyveler, fındık, tüm yeşil fıstık, damla drop vb. kullanılır.
İç gereçler taze meyveler dışında ,piyasadan hazır olarak alınabildikleri için herhangi bir ön hazırlığa gerek kalmamaktadır.Fındık ve yeşil fıstığı file (rende), toz, kırık olarak piyasada bulmak mümkündür.
Taze meyveler ayıklanıp soyulduktan sonra istenilen biçimde kesilerek rulonun hem içinde hem de süslemede kullanılır.
Örtülüğü aynen gato ve baton pastalarda hazırlanan örtülükler gibi hazırlayıp rulo pasta da kullanabilirsiniz.
Gato ve baton pastada olduğu gibi rulo pastaları da glase veya fondan ile kaplayabilir,krem şanti ile sıvayabilirsiniz. Ama rulo pastada örtülük olarak genellikle sade ya da kakaolu krem şanti kullanılmaktadır.
Hazırlanan pastaya uygun olarak dış gereçler seçilmelidir.Pasta süslemede her meyvenin kendi özelliği ön plana çıkarılmalıdır.Süslemede fındık ,fıstık vb. gereçler de kullanılır. Süslemede kullanılan bu gereçler daha çok rende ,kırık ve toz şekilleriyle kullanılırlarMeyve şekerlemeleri de süslemede tercih edilen gereçlerdendir.
Çikolatadan yapılmış çeşitli figürler de süslemede kullanılabilir.
Çikolatadan yapraklar ve değişik geometrik şekiller yapılabilir.Çikolatadan yaprak yapmak için,yaprakların üzerine eritilmiş çikolata sürüp donmaya bırakırsanız, yaprakları sıyırınca çikolatadan kopyalar elde edersiniz. Kalın damarlı ve dayanıklı yapraklar,örneğin gül yaprağı bu iş için uygundur. Hazırladığınız bu çikolata yaprakların arasına yağlı kâğıt (parşömen) koyarak buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz.
Yağlı kâğıttan 30 cm uzunluğunda ve 5 cm genişliğinde bir şerit kesiniz .Eritilmiş çikolatayı 1,5 mm kalınlığında kâğıdın üzerine sürünüz. Donana kadar bekleyiniz ve donduktan sonra çapı 4 cm olan bisküvi kalıbı (kopat) ile çikolatadan yuvarlaklar kesiniz.İsterseniz dondurarak hazırladığınız bu çikolatayı bıçakla küçük üçgenler ya da daha değişik şekillerde kesebilirsiniz.
Hazırladığınız bu çikolataların da arasına yağlı kağıt (parşömen) koyarak buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz.
Hazırlamış olduğunuz bu çikolataları pasta süslemede kullanabilirsiniz.
Rulo pasta yaparken değişik şekillendirme yöntemleri de kullanılabilir.Bunlardan en çok kullanılanı kütük pastadır.Rulo pasta hazırlandıktan sonra düz bir biçimde değil kütük şekli verilerek hazırlanır ve süsleme de buna göre yapılır.
Tüm yaş pastalarda olduğu gibi rulo pastalarda kısa sürede tüketilmelidir. Buzdolabında 2 gün süreyle tazeliğini koruyabilir.
|
Rulo Pasta |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95787
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2014
2,222 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pandispanya için:0
6 adet yumurta
150 g toz şeker
180 g un
4 g kabartma tozu
5 g vanilya
15 g ovaleks
Krema ve iç gereçler için:
½ litre süt
150 g toz şeker
100 g un
100 g margarin
5 g vanilya
2 adet yumurta
3 adet muz
Örtülük ve süslemek için:
500 g krem şanti
1 litre süt
2 adet muz
100 g file fındık
50 g soğuk (ıslakjöle)
Yumurtaları yumurta tenceresine kırınız.
Şekeri ekleyiniz.
Ilık bir yerde yumurtalar koyulaşıp 2-3 katı kabarıncaya kadar çırpınız.
Un,vanilya,kabartma tozu karışımını ve ovaleksi ekleyiniz.
Önceden 180°C de ısıtılmış fırında 5-7 dakika pişiriniz.
Fırından alınız.
Pişen pandispanyayı rulo şeklinde katlayınız.
Fırından çıkarılan pandispanyanın üzerini nemli bir bez ile örtünüz.
Üzerine tekrar bir tepsi kapatarak ters yüz ediniz.
Pandispanyanın alt kısmındaki parşömeni çıkartınız.
Pandispanyayı nemli bezle birlikte rulo halinde sarınız.
Soğumaya bırakınız.
Yumurta, toz şeker ve unu krema tenceresinin içerisinde çırpma teli ile iyice karıştırınız.
Kaynar sütü yavaş yavaş ilave ediniz.
Koyulaşıncaya kadar orta hararetli ateşte pişiriniz.
Ocaktan indirirken margarini ilave ediniz.
Krem şantiyi hazırlayınız.
Krem şantiyi krema tenceresine boşaltınız.
Sütü ilave ediniz.
4-5 dakika çırpınız.
Pandispanyanın iç kısmına kremayı sürünüz, soyulmuş ve bütün halde muzları kremanın üzerine yerleştiriniz.
Krem şantiyi pasta yüzeyine düzgünce sürünüz.
Şekillendirdiğiniz muzları pasta üzerine istediğiniz şekilde yerleştiriniz.
Rende fındıkları serperek süslemeyi tamamlayınız.
Uygun şekilde dilimleyiniz.
Bir porsiyon olacak şekilde tabağa yerleştiriniz.
|
Rulo Pasta |
|
cankardeş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.03.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc96982
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2014
1,920 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
1.5 su bardağı çiğ krema
2 paket bitter çikolata
Üzeri için:
1 kâse frambuaz
Keki için yumurta ve şekeri mikser ile 4-5 dakika çırpın. Su, un, vanilya ve kabartma tozunu katıp çırpmaya devam edin. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Karışımı yağlı kâğıdın üzerine söküp dikdörtgen şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında 7-9 dakika pişirin. Kreması için çiğ kremayı tencerenin içine alın. Bitter çikolatayı içine atıp eriyene kadar pişirin. Eridikten sonra cam kâseye alıp soğutun. Pişen kek soğuduktan sonra üzerine çikolatalı kremayı sürüp frambuaz koyun. Rulo şeklinde sarıp, üstünü ve etrafını da kremayla kaplayın. Üzerini frambuaz ile süsleyip buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
|
Rulo Pasta |
|
maddi
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc117876
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2016
1,685 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yasemin Aydın
3 adet yumurta
5 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı limon suyu
½ paket kabartma tozu
İri çekilmiş fındık (üzeri için)
Kreması için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 adet kare çikolata (80 gr.)
Keki ıslatmak için:
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı şeker
Yumurtaları şekerle birlikte mikserle (en yüksek devirde) 5-6 dakika çırptım. Elenmiş un, kabartma tozu ve limon suyunu ekleyip yumurtaların köpüğünü fazla söndürmeden (düşük devirde) karıştırdım. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye döküp 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirdim (hafif pembeleşmesi yeterli). Fırından çıkarınca kağıdı ile birlikte rulo yapıp soğumasını bekledim. Çikolata hariç diğer krema malzemelerini çırpıp orta ateşte karıştırarak pişirdim. Ocaktan alıp çikolata parçalarını ekleyip eriyene kadar karıştırdım. Soğuyan keki kağıdından dikkatlice ayırarak 1 çay bardağı limonlu ve şekerli suyu üzerine kaşıkla serptim (limonlu su hem pastanın kuru olmasını hem de yumurta kokusunu engelliyor). Kremayı keki tam olarak düzleştirmeden dikkatlice içine ve üzerine sürüp fındıkla süsledim. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis yapmak gerekiyor.
|
Rulo Pasta |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc118476
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2016
1,199 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pandispanya için:
5 adet yumurta
1 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Krema için:
1.5 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı kakao
Üst kreması için:
1 çay bardağı süt
1 paket krem şanti
Çikolata (arzuya göre)
Ön hazırlık olarak hamurumuzu hazırlayalım. Yumurtaları ve şekeri, bembeyaz ve köpük köpük olana dek çırpalım. Una kabartma tozunu ilave edip, çırpma kabımıza alalım. Kakaoyu da ekleyip, çırpmaya devam edelim. Fırın tepsisine bir yağlı kağıt serelim. Hamurumuzu yağlı kağıdın üzerine dökelim. 200 dereceli fırında, hafifçe pembeleşene dek pişirelim. Yağlı kağıdı rulo şeklinde kıvırarak, pandispanyanın bu şekilde soğumasını sağlayalım. Bu arada pastanın iç kremasını hazırlayalım. Un, şeker, kakao ve vanilyayı küçük bir tencereye ahp, sütü azar azar ilave ederek topaksız bir kıvama getirelim. Daha sonra sütün kalanını ekleyerek, kısık ateşte ve sürekli karıştırarak iyice koyulaşana dek pişirelim ve soğutalım. Pandispanyayı açıp yağlı kağıdını çıkaralım. Kremanın tamamını üzerine boşaltıp, düzgünce yayalım. Pandispanyayı yeniden rulo yaparak saralım. 1 çay bardağı süt ve 1 paket krem şantiyi birlikte çırparak koyulaştıralım ve pastamızın en üstüne sıvıyalım. Üzerine rendelediğimiz çikolata kırıntilarını serpiştirerek buzdolabında birkaç saat bekletip servis yapalım.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 17.03.2022
|
Rulo Pasta |
|
gönül yoran
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2015
Mesajlar: 28 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc131903
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2018
906 defa indirildi / yazdırıldı
|
Keki İçin;
4 adet yumurta
4 kahve fincanı tozşeker
1 kahve fincanı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 kahve fincanı un
İçi İçin;
4 dilim bal kabağı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Yarım su bardağı ceviz içi
Keki için, yumurtayı bir kaba kırın.
Üzerine şekeri ekleyip mikserle çırpın. Ardından suyu, kabartma tozunu ve unı da ekleyip tekrar mikserle çırpın.
Sonrasında bir tepsiye yağlı kağıdı serip yağlayın. Yaptığınız keki eşit oranda bu tepsiye yayıp fırına vererek 180 derecede pişirin.
iğer tarafta içi için, | bal kabaklarını doğrayın. Ardından bir tencereye koyup şekerini ve suyunu
ekleyerek iyice pişirin. Piştikten sonra iyice ezip sonrasında soğutun.
Keki de piştikten sonra Fırından çıkarıp kağıtla birlikte rulo gibi sarıp soğutun. Bu sırat cevizleri rondodan geçirin.
Soğuyan kabağa ufaladığınız cevizleri ekleyip karıştırın.
Kek soğuduktan sonra açıp üzerine kabaklı cevizli içten koyup yayarak tekrar rulo şeklinde sarın.
Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
|
Rulo Pasta |
|
beslenme saati
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2016
Mesajlar: 30 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc136564
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2018
680 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2-3 yemek kaşığı kakao
Kreması için;
3 Su Bardağı Süt
2 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Çay Bardağı Un
2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
1 Paket Vanilya
2 Adet Yumurta Sarısı
1 yemek kaşığı margarin
Krema için vanilya hariç tüm malzemeleri ve sana klasik yağı küçük bir tencereye koyun.
Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın. Soğumaya bırakın.
Pandispanya için, yumurta ile şekeri çırpın. Kalan malzemeleri ekleyip karıştırın. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin. Hamuru kağıdın üzerine yayıp 180C fırında pişirin.
Pandispanya soğuyunca üzerine kremayı sürüp rulo şeklinde sarın ve buzdolabında biraz bekletip servis yapın. Üzerine istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Fotoğraf "masa üstü" tarafından gönderildi. 05.03.2020
|
Rulo Pasta |
|
Can Kanca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.09.2020
Mesajlar: 46 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc156251
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2021
333 defa indirildi / yazdırıldı
|
Keki için:
4 yumurta
Bir kahve fincanından az toz şeker
Un
Kreması için:
2 adet yumurta
Bir bardağı toz şeker
1 çay kaşığının ucuyla vanilya
5 su bardağı bardak süt
Yarım su bardağı nişasta
5-6 adet beyaz çikolata
Kreması için, yumurtaların sarılarıyla toz şekeri önce düşük ayarda daha sonra hızlı ayarda mikser yardımıyla çırpalım.
1 çay kaşığının ucuyla vanilyamızı katalım.
Daha sonra nişastamızı ekleyelim. Sütümüz kaynama noktasına geldiği zaman, bu karışımın içine mikser yardımı ile yavaş yavaş dökelim. (Yumurtalar pişmemesi için.) Pişerse pasta kremamız güzel olmaz.
Bu karışımı tenceremize alıyoruz. Çırpma teli yardımıyla içindeki malzemeyi çırpıyoruz.
Önce harlı ateşte devamlı çırparak, koyu kıvam alınca altını kısarak devam ediyoruz. Muhallebiden biraz daha koyu kıvamda olacak.
Pişen pasta kreması içine 5 adet beyaz çikolata ekliyoruz. Eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
Pasta kremamızın üzerini streç filmle kaplıyoruz. 15 dakika oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırıyoruz.(20 dakika)
Keki için, borcam kasenin içine yumurtaları ve şekeri alalım ve uzun bir süre mikser yardımıyla çırpalım. 5 -10 dakika kadar çırptığımız karışım beyaz renk alacaktır.
Daha sonra bir fincan un ekliyoruz. Fazla karıştırmadan çırpmaya devam ediyoruz.
Daha sonra spatula yardımı ile onu aşağıdan yukarı doğru çevirerek karıştırıyoruz. Fırın tepsisini de biraz ıslatıp yağlı kağıt serdikten sonra kek hamurunu döküyoruz. Pasta spatulası yardımıyla hamuru eşit miktarda yayıyoruz ve tepsimize 3 kere tezgâha vuruyoruz. Böylelikle hava kabarcıkları dışarıya çıkacaktır.
160 derecede fanlı fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.
Daha sonra buzdolabında soğumaya bıraktığımız kremamızı tekrar mikser yardımı ile çırpmaya başlıyoruz. Kremamızın kıvamını alması için bu işlem gerekiyor.
Pişen kekimizin alt kısmını bez serdiğimiz tezgâhımızda ters çeviriyoruz.
Kıvam alan kremamızı, kekin her tarafına eşit gelecek şekilde spatula yardımıyla sürüyoruz.
2 adet bütün muzu, kremalı kekimizin kenar kısmına yerleştiriyoruz.
Daha sonra dikkatlice rulo haline getiriyoruz ve 2 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Servis tepsinize aldığımız rulo pastanın üzerine ayırmış olduğumuz kremamızı biraz sütle açarak sürülebilecek kıvama getirip, eşit miktarda ya yayıyoruz. Yuvarlak şekilde dilimlediğiniz muzlarla üzerini süslüyoruz.
Arzuya göre hindistancevizi veya çikolata parçaları ilave edebilirsiniz.
|
|