|
Rulo Pasta |
|
maddi
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc117876
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2016
1,685 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yasemin Aydın
3 adet yumurta
5 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı limon suyu
½ paket kabartma tozu
İri çekilmiş fındık (üzeri için)
Kreması için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 adet kare çikolata (80 gr.)
Keki ıslatmak için:
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı şeker
Yumurtaları şekerle birlikte mikserle (en yüksek devirde) 5-6 dakika çırptım. Elenmiş un, kabartma tozu ve limon suyunu ekleyip yumurtaların köpüğünü fazla söndürmeden (düşük devirde) karıştırdım. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye döküp 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirdim (hafif pembeleşmesi yeterli). Fırından çıkarınca kağıdı ile birlikte rulo yapıp soğumasını bekledim. Çikolata hariç diğer krema malzemelerini çırpıp orta ateşte karıştırarak pişirdim. Ocaktan alıp çikolata parçalarını ekleyip eriyene kadar karıştırdım. Soğuyan keki kağıdından dikkatlice ayırarak 1 çay bardağı limonlu ve şekerli suyu üzerine kaşıkla serptim (limonlu su hem pastanın kuru olmasını hem de yumurta kokusunu engelliyor). Kremayı keki tam olarak düzleştirmeden dikkatlice içine ve üzerine sürüp fındıkla süsledim. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis yapmak gerekiyor.
|
Rulo Pasta |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc118476
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2016
1,197 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pandispanya için:
5 adet yumurta
1 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Krema için:
1.5 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı kakao
Üst kreması için:
1 çay bardağı süt
1 paket krem şanti
Çikolata (arzuya göre)
Ön hazırlık olarak hamurumuzu hazırlayalım. Yumurtaları ve şekeri, bembeyaz ve köpük köpük olana dek çırpalım. Una kabartma tozunu ilave edip, çırpma kabımıza alalım. Kakaoyu da ekleyip, çırpmaya devam edelim. Fırın tepsisine bir yağlı kağıt serelim. Hamurumuzu yağlı kağıdın üzerine dökelim. 200 dereceli fırında, hafifçe pembeleşene dek pişirelim. Yağlı kağıdı rulo şeklinde kıvırarak, pandispanyanın bu şekilde soğumasını sağlayalım. Bu arada pastanın iç kremasını hazırlayalım. Un, şeker, kakao ve vanilyayı küçük bir tencereye ahp, sütü azar azar ilave ederek topaksız bir kıvama getirelim. Daha sonra sütün kalanını ekleyerek, kısık ateşte ve sürekli karıştırarak iyice koyulaşana dek pişirelim ve soğutalım. Pandispanyayı açıp yağlı kağıdını çıkaralım. Kremanın tamamını üzerine boşaltıp, düzgünce yayalım. Pandispanyayı yeniden rulo yaparak saralım. 1 çay bardağı süt ve 1 paket krem şantiyi birlikte çırparak koyulaştıralım ve pastamızın en üstüne sıvıyalım. Üzerine rendelediğimiz çikolata kırıntilarını serpiştirerek buzdolabında birkaç saat bekletip servis yapalım.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 17.03.2022
|
Rulo Pasta |
|
gönül yoran
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2015
Mesajlar: 28 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc131903
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2018
905 defa indirildi / yazdırıldı
|
Keki İçin;
4 adet yumurta
4 kahve fincanı tozşeker
1 kahve fincanı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 kahve fincanı un
İçi İçin;
4 dilim bal kabağı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Yarım su bardağı ceviz içi
Keki için, yumurtayı bir kaba kırın.
Üzerine şekeri ekleyip mikserle çırpın. Ardından suyu, kabartma tozunu ve unı da ekleyip tekrar mikserle çırpın.
Sonrasında bir tepsiye yağlı kağıdı serip yağlayın. Yaptığınız keki eşit oranda bu tepsiye yayıp fırına vererek 180 derecede pişirin.
iğer tarafta içi için, | bal kabaklarını doğrayın. Ardından bir tencereye koyup şekerini ve suyunu
ekleyerek iyice pişirin. Piştikten sonra iyice ezip sonrasında soğutun.
Keki de piştikten sonra Fırından çıkarıp kağıtla birlikte rulo gibi sarıp soğutun. Bu sırat cevizleri rondodan geçirin.
Soğuyan kabağa ufaladığınız cevizleri ekleyip karıştırın.
Kek soğuduktan sonra açıp üzerine kabaklı cevizli içten koyup yayarak tekrar rulo şeklinde sarın.
Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
|
Rulo Pasta |
|
beslenme saati
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2016
Mesajlar: 30 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc136564
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2018
680 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2-3 yemek kaşığı kakao
Kreması için;
3 Su Bardağı Süt
2 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Çay Bardağı Un
2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
1 Paket Vanilya
2 Adet Yumurta Sarısı
1 yemek kaşığı margarin
Krema için vanilya hariç tüm malzemeleri ve sana klasik yağı küçük bir tencereye koyun.
Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın. Soğumaya bırakın.
Pandispanya için, yumurta ile şekeri çırpın. Kalan malzemeleri ekleyip karıştırın. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin. Hamuru kağıdın üzerine yayıp 180C fırında pişirin.
Pandispanya soğuyunca üzerine kremayı sürüp rulo şeklinde sarın ve buzdolabında biraz bekletip servis yapın. Üzerine istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Fotoğraf "masa üstü" tarafından gönderildi. 05.03.2020
|
Rulo Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161504
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2021
245 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kek için:
3 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı un
Yarım paket kabartma tozu
2 su bardağı böğürtlen
Krema için:
1 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı un
Yarım kg süt
1 paket vanilya
Kek için yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Un ve kabartma tozunu eleyip çırpmaya devam edin. Hamuru yağlı kağıt serilmiş küçük bir fırın tepsisine dökün ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında çok hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra hamuru yağlı kağıt yardımıyla rulo şeklinde sarın. Üzerine bir bez örtüp yarım saat bekletin. Krema için bir tencerede yumurta, tozşeker, un ve sütü karıştırıp, kaynayıncaya kadar pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra vanilya ekleyip iyice karıştırın. Ilındıktan sonra sardığınız ruloyu açıp üzerine kremayı sürün. Kremanın üzerine böğürtlenleri koyup keki tekrar rulo şeklinde sarın. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
|
Rulo Pasta |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173605
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2023
202 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un (110 g)
1 paket vanilya
Krema için:
500 ml süt
1 paket vanilya
2,5 yemek kaşığı un (50 g)
1 yemek kaşığı nişasta (15 g)
4 yemek kaşığı şeker (65 g)
1 yemek kaşığı tereyağı
Arası için;
Muz
Üzeri için;
1 poşet krem şanti
150 ml soğuk süt
Krema için bir tencereye vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri katarak koyulaşıncaya kadar karıştırın.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Vanilyayı ve tereyağını ekleyip karıştırın.
Daha sonra pandispanya hazır oluncaya kadar hızlı bir şekilde soğuması için başka bir kaba alarak üzerini hava almayacak streçleyin ve soğumaya bırakın.
Pastamızın pandispanyasını hazırlayalım.
Yumurtaları ve şekeri derince bir kapta karışım beyazlayana kadar iyice mikser yardımı ile çırpın.
Daha sonra unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpın.
Pandispanyamızı pişirelim. Tepsiye yağlı kağıt sererek hamuru her yeri eşit ince bir katman olacak şekilde yayın.
Fırın tepsisini tezgaha vurarak ya da ileri geri sallayarak eşit bir şekilde yayıldığından emin olun ve önceden ısıtılmış 170 derece fansız fırında yaklaşık 12 dakika pişirin.
Kekimizi rulo yapalım.
Kek pembeleştikten sonra fırından çıkarın, başka bir pişirme kağıdı üzerine ters çevirin.
Altındaki pişirme kağıdını soyun.
Kenarları çok düzgün değilse bıçak ile keserek düzeltin.
Pastamızın kremasını sürelim.
Hazırladığımız kremanın tamamını üzerine yayın.
Daha sonra ortadan ikiye kestiğiniz muzu veya sevdiğiniz diğer meyvelerden kremanın üzerine yerleştirdikten sonra pişirme kağıdı ile rulo şeklinde sarabilirsiniz, böylece meyveli rulo pastalar yapabilirsiniz.
Pastamızın buzdolabında dinlendirelim. Hazırlanan ruloyu iyice soğuması için üzerini streçleyin, en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirin. Aksi halde üzerine sürdüğünüz krem şanti eriyecektir.
|
|