Kısa URL: https://ml.md/lc118168
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2016
1,020 defa indirildi / yazdırıldı
Nazmiye Demirtaş
1 kg patates
1 su bardağı bezelye
1 adet havuç
5-6 adet kornişon turşu
1 demet maydanoz
5 yemek kaşığı mayonez
½ limon suyu
Patateslerimizi haşlayalım ve püre haline getirelim, tuzunu ekleyelim. Maydanozlarımızı temizleyelim ve ince ince doğrayalım, bir kenara alalım. Havucumuzu haşlayalım ve küp şeklinde doğrayalım. Haşlanmış veya konserve bezelyemize havuç, mayonez, kornişon turşu ve limon suyumuzu ekleyelim . Streç filmi mutfak tezgahına yayalım ve üzerine püre patatesimizi yayalım. Patatesin üzerine garnitürlü harcımızı yayalım ve streç film yardımı ile rulo haline getirdikten sonra uçlara bastırarak iyice yapıştıralım. Maydanozumuzu bu rulonun üzerine dökelim, ileri geri yaparak her tarafa yapışmasını sağlayalım. 2 cm eninde keserek dilimler halinde servis yapalım.
Kısa URL: https://ml.md/lc134645
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2018
640 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet büyük patates
2 adet havuç
4 çorba kaşığı bezelye
5 adet kornişon turşu
1 demet maydanoz
Yarım limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Patateslerimizi güzelce haşlayıp ezip sıvıyağ ve baharatlar ile karıştıralım. Yağlı kağıt üzerine diktörtgen olacak şekilde spatula yarımı ile şekil verelim. Havuç ve bezelyeyi haşlıyoruz. Havuç ve kornişon turşuyu minik minik küpler halinde kesiyoruz. Patates püremizin üzerine bezelye, havuç ve kornişon turuşuyu güzelce serpip üzerine limon suyunu sıkıyoruz. Yağlı kağıdı kıvırıp güzelce rulo haline getiriyoruz. Maydanozları kıyıyoruz. Yağlı kağıdı açıp maydanozları rulonun üzerine serpip yağlı kağıdı tekrar örtüp yapışmalarını sağlıyoruz. İsterseniz bir müddet buzdolabındada bekletebilirsiniz. Sonra üzerini açıp dilimleyerek kırmızı biberlerle süsleyip servis ediyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc148579
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2020
465 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 demet ıspanak
2 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı mayonez
1 çay kaşığı tuz
Patatesleri haşlayıp rendeleyin ve tuz ekleyip püre haline getirin.
Ispanakları ince ince doğrayın.
Sarımsakları ezin.
Sıvı yağı tavada kızdırıp önce sarımsakları ardından ıspanakları ekleyip güzelce kavurun.
Soğumasını beklediğiniz ıspanaklara mayonez ilave edip karıştırın.
Mayonezli ıspanağı patates püresinin üzerine yayın.
Streç film yardımıyla püreyi rulo haline getirin.
Salatanızı katılaşması için en az 1 saat buzdolabında bekletip servis edin.