|
Alevie |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159978
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2021
365 defa indirildi / yazdırıldı
|
Patates 4 orta boy
Dereotu ½ demet
Taze soğan ½ demet
Bezelye konservesi 250 g
Yumurta 3 orta boy
Mayonez 250 g
Salam 6 dilim
Tuz 1 tatlı kaşığı
Salatalık turşusu 3 adet
Havuç 2 orta boy
Haşlanmış patates, haşlanmış yumurta, soğan, salatalık turşusu, havuç ve salam küçük parçalar (macéedoine)halinde doğranır. Mayonez, bezelye, ince kıyılmış (brunoise) dereotu ve tuz ilave edilerek karıştırılır.
|
Rus Salatası |
|
nurdane
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2020
Mesajlar: 29 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc153147
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2020
488 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 tane orta boy patates
2 tane havuç
1 su bardağı bezelye (ister dondurulmuş kullanın isterseniz konserve)
6 - 7 tane kornişon salatalık turşusu
5 yemek kaşığı mayonez
5 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
İlk olarak sebzelerin kabuklarını soyarak küçük küçük küp şeklinde doğrayın. Patates geç pişeceği için haşlamaya ilk olarak ondan başlayın. İsterseniz patatesleri kabukları ile haşlayıp daha sonra soyup doğrayabilirsiniz. Bezelye ve havuçları da haşlayın. Haşlanan sebzelerin suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Tüm sebzeleri bir kaseye alın. Üzerine küçük küpler halinde doğranan kornişon turşuları da ekleyin ve sebzeleri harmanlayın. Küçük bir kasede yoğurt, mayonez, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Bu karışımı sebzelerin üzerine ekleyerek salatayı hazır hale getirin.
|
Rus Salatası |
|
baron
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.05.2019
Mesajlar: 52 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc142615
Gönderme Tarihi: 10.May.2019
642 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı çırpılmış yoğurt
1 orta boy patates
1 orta havuç
1 avuç bezelye
1 çay kaşığı hardal
2 orta boy tatlı kornişon turşu
4 çorba kaşığı hazır mayonez
100 gram iri küp doğranmış salam
Tuz
Karabiber
Tüm malzemeleri küp şeklinde doğrayın. Patates, bezelye, havucun pişme süreleri değişik olduğundan ayrı ayrı kaplarda haşlayın. Pişmiş sebzeleri birbirine karıştırın ve soğumaya bırakın.
Mayonez ile yoğurdu karıştırın ve hardal ekleyin. İçine pişmiş sebzeler ile kornişon turşu ve Macar salamı da koyun.
|
Rus Salatası |
|
hayran
Aşçı
Kayıt: 28.10.2016
Mesajlar: 18 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc120705
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2016
1,397 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
2 adet havuç
1 bardak mayonez
Tuz
1 adet kök kereviz
2 adet patates
½ bardak bezelye
3 adet küçük pancar
1 adet salatalık turşusu
1 çay bardağı zeytin
Havucu, patatesi ve kerevizi yıkayıp ayıklayın. Hepsini küçük küpler şeklinde doğrayın. Bir tencerede su kaynatın. Suya önce havuçları, bir süre sonra patatesleri son olarak kerevizleri atıp, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan sebzeleri süzgeçle sudan alın, süzdürün. Bir kenarda beklemeye bırakın. Sebzeler pişerken, başka bir tencerede, bir bardak suya bir kaşık sirke katarak pancarları haşlayın. Haşlanıp yumuşayan pancarları sudan çıkarıp kabuklarını soyun. Bunları aynı büyüklükte küp şeklinde doğrayın. Diğer sebzelerle karıştırın. Salatalık turşusunu çok ince çentin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Bezelyeler ve ezilmiş yumurtalarla birlikte karıştırın. Yarım bardak mayonezi hepsinin üstüne döküp karıştırın. Servis tabağına alın. Üstüne artan yarım bardak mayonezi sıvayın. Süsleyerek servis edin.
|
Rus Salatası |
|
saksağan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.05.2014
Mesajlar: 31 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc98244
Gönderme Tarihi: 15.May.2014
1,616 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 orta boy sarı patates
1 adet salatalık turşusu
1 orta boy havuç
1 çay fincanı haşlanmış bezelye
1-2 adet kırmız turp
1 limon suyu
Tuz, beyaz biber
1 su bardağı mayonez
Patatesler ve havuçlar haşlanarak, soğutulur.
3 mm büyüklükte küp şeklinde doğranır.
Bezelyeler, tuz, limon suyu ve diğer gereçler derin bir kasede karıştırılır.
Üzeri için bir yemek kaşığı mayonez ayrılarak hepsi birlikte iyice karıştırılır.
Servis tabağına düzgünce yerleştirilerek ayrılan mayonezle üzeri kaplanır.
Kırmızı turplar ve katı pişmiş yumurta dilimleriyle süslenerek servis yapılır.
|
Rus Salatası |
|
aşçının rüyası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2011
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara-Beypazarı |
Kısa URL: https://ml.md/lc75871
Gönderme Tarihi: 18.May.2012
1,977 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet bezelye konservesi
Yarım kilo kornişon
4 adet havuç
3 adet orta boy patates
1 adet yumurta
6 dal maydonoz
Yeteri kadar mayonez
Patatesleri ve havuçları ayrı kaplarda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabuklarını soyun ve tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Kornişonu küçük küçük doğrayın. Konserve bezelyenin suyunu süzün ve sudan geçirin. Bütün bu işlemler tamamlandıktan sonra daha önceden hazırladığınız veya hazır aldığınız mayonezin içine atın. Haşlanmış ve doğranmış sebzelere zarar vermeden yavaş yavaş karıştırıp, mayonezi sebzelere yedirin. Servis tabağına veya kare bir borcama yerleştirin. Üzerini haşlanmış yumurta ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.
|
Rus Salatası |
|
Som Ali
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2011
Mesajlar: 40 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc74894
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2012
2,557 defa indirildi / yazdırıldı
|
2-3 adet havuç
2-3 adet orta boy patates
2 adet yumurta
250 gr kadar kornişon turşu
1 adet küçük boy konserve bezelye
2 su bardağı ayçiçek yağı
1/2 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurtanın sarısı
4-5 yemek kaşığı mayonez
2 adet yumurtayı haşlayın.Havuçları ve patatesleri haşlandıktan küp küp kesin. Kornişonları da saplarını ayırıp minik minik kesin. Konserve bezelyenin suyunu iyice süzün. Haşlanmış yumurtaları da küp küp kesin. Hepsini karıştırın. Dolaptan çıkardığınız 2 yumurtanın sarısını beyazından ayırın ve sarıları tuz ve limon suyuyla çırpın. İçine yavaş yavaş sıvı yağı ilave edin. Mayonez kıvamı alncaya kadar çırpın. Mayonez kesilirse 1 bardağa yakın soğuk suyu yemek kaşığı ile yavaş yavaş ekleyin,karıştırın. Mayonezi önceden hazırladıgınız karışım ve yağ ile karıştırın.Üzerini pul biber ile süsleyerek servis yapın.
|
Rus Salatası |
|
kutluk
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.01.2012
Mesajlar: 25 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc71785
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2012
2,428 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet patates
2 adet havuç
1 çay fincanı bezelye (haşlanmış veya konserve)
Bir miktar mayonez
1 adet limon
1 adet kırmızı turp (küçük boy)
2 adet yumurta (haşlanmış)
3-4 adet salatalık turşusu
Sebzelerin hepsini haşlayın. Haşlanan sebzeleri küçük küçük dilimlere doğrayın. Turşuyu ve yumurtayı da aynı büyüklükte doğrayın. Hepsini porselen bir kaseye koyup bezelyeyi, tuzu, karabiberi koyup, iyice karıştırın. Mayonezin yarısını ilave edip iyice yedirin. Salatayı servis tabağına veya salata tabağına koyup, üzerini kalan mayonez ile kapatın. (Sebzeler gözükmeyecek şekilde olsun) Üzerlerini haşlanmış yumurta, turp, salatalık turşusu ve haşlanmış havuçla süsleyin.
|
Rus Salatası |
|
serasker
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.12.2011
Mesajlar: 23 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc71149
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2011
2,443 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Adet domates
1 Havuç
1 Bardak bezelye
Yarım bardak kapari çiçeği
1 salatalık turşusu
4 Çorba kaşığı mayonez
Patatesi, havucu ve bezelyeyi haşlayıp suyunu süzdükten sonra zar halinde doğrayın. Bu karışıma kapari çiçeğini küçük doğranmış salatalık turşusunu ilave ettikten sonra tuz ekip, mayonez ile karıştırıp servis yapın.
|
RUS SALATASI |
|
bereket dede
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc58656
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2010
2,654 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mayonez malzemesi:
2 adet havuç
2 adet patates
2 adet haşlanmış yumurta
1 limon
kırmızı küçük turp
3-4 salatalık turşusu
1 çay fincanı haşlanmış bezelye ya da konservesi
Tuz
Karabiber
Sebzelerin hepsini haşlayınız.
Haşlama esnasında mayonezi hazırlayınız.
Haşlanan sebzeleri küçük, küçük küplere doğrayınız.
Turşuyu, yumurtayı da aynı büyüklükte doğrayınız
Hepsini porselen bir kâseye koyup, bezelyeyi tuzu, karabiberi koyup iyice karıştırınız.
Mayonezin yarısın, ilâve edip iyice yediriniz.
Salatayı servis tabağına veya salata tabağına koyup üzerini kalan mayonezle kaplatınız. (sebzeler gözükmeyecek şekilde)
Üzerlerini haşlanmış yumurta, turp. salatalık turşusu ve haşlanmış havuçla süsleyiniz.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 27.10.2021
|
RUS SALATASI |
|
ayşe diye biri
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.09.2010
Mesajlar: 24 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc56248
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2010
2,870 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet küçük havuç
3 adet sarısından soyulmuş patates
1 adet kereviz kökü
200 gr. bezelye
1 demet maydanoz
2 adet pancar
3 adet hazırlop yumurta
50 gr. kapari
50 gr. hıyar
Patatesleri de kaynar tuzlu suya atarak haşlamalıdır. Havuçları da, üzerlerini kazıdıktan sonra, evvelâ soğuk su dolu bir tencereye koymalı, suya biraz tuz atmalı ve bir tane şeker parçası ve fındık büyüklüğünde tereyağı koymalıdır. Sonra, havuçlar el ile tutulduğu zaman yumuşaklığı anlaşılıncaya kadar haşlanmalıdır. Bundan sonra, bunları ve diğer salataları, bir araya toplayıp ve zevke göre doğrayıp, büyük bir kapta iyice karıştırmak, yağ ve sirkesini dökmeli ve biraz bekliyerek mayonezini de ilâve ederek sorfaya sunulmak üzere, kayık tabaklara veya salata kâselerine taksim edilmelidir.
NOT : Zevke göre isteğe göre miktarlar değişebilir. Rusya'da, kış mevsimi şiddetle hüküm sürdüğünden, taze sebzeler tedarik edilmediği zaman, salatalar, taze fasulye ve bezelye konserveleriyle hazırlanır.
Mantar da dahil olabilir. Mantarlar da, evvelâ pişirilir ve sonra, münasip şekillerde doğranır. Çekirdekleri, helezonî kesilerek çıkarılmış ve içleri balık pateleriyle doldurulmuş, büyük ve nefis zeytinlerle süslenir.
|
RUS SALATASI |
|
Foçalı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2010
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc53041
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2010
2,846 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
4 adet orta boy patates
1 küçük havuç
1 kahve fincanı iç bezelye
1 adet küçük kök kereviz
3 çorba kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı tuz ve biber
1 adet katı haşlanmış yumurta
Hazırlanışı
Patatesleri kabuklu olarak haşlayınız ve kabuklarını soyunuz. Diğer sebzeleri temizleyip haşlayarak hepsini zar gibi doğrayınız, çukur bir kaba koyarak mayonezi üzerine ilâve ederek karıştırınız, sirkesinide ilave ederek 1 kez daha karıştırınız. Servis tabağına düzgün bir şekilde koyarak üzerini yuvarlak kesilmiş yumurtalarla süsleyiniz.
|
RUS SALATASI |
|
kafein
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.11.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc43740
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2009
2,965 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
4 Kaşık mayonez
4 Orta boy patates
1 Küçük havuç
1 Çay fincanı bezelye
1 Adet haşlanmış yumurta
2 Dilim macar salamı
2-3 Adet salatalık turşusu
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
1 Sebzeleri haşlayınız, soğuduktan sonra 1/2 cm. küp şeklinde doğrayınız.
2 Turşu, salam ve yumurtayı da aynı şekilde doğrayınız.
3 Hepsini porselen bir kâsede 2 kaşık mayonezle karıştırınız.
4 Salatayı servis tabağına koyunuz. Üzerini kalan iki kaşık mayonezle süsleyerek kapatınız.
5 En üstüne maydanoz serperek servis yapınız.
|
Olivie (Rusya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc39339
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2009
4,069 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.lezzetsirri.com
Rus Salatası
2 adet haşlanmış iri patates
2 adet salatalık turşusu
1 çay fincanı haşlanmış bezelye
1 adet haşlanmış havuç
1 çorba kaşığı kıyılmış soğan
1/2 elma
2 adet haşlanmış yumurta
50 gr. haşlanmış et
1 dilim jambon veya 1 adet sosis
5-6 adet zeytin
3 çorba kaşığı mayonez
karabiber
tuz
Haşlanmış sebzeleri, etleri, salatalık turşularını ve yumurtaları küçük küpler halinde kesin. Derin bir kapta tüm malzemeyi birlikte karıştırın. Dilediğiniz malzemeden damak tadınıza göre daha fazla koyabilirsiniz. Elmayı da yine küpler halinde kesin ve en son bu karışıma ekleyin.
Karışımın üzerine mayonezi ilave ederek malzemeleri ezmeden yavaşça karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip zeytinle süsleyerek dilediğiniz gibi ister marul yaprakları İçinde ister küçük tartlara doldurarak servis yapın.
|
Rus Salatası |
|
sarmaşık
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc24426
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2008
5,426 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
2 orta boy patates
1 orta boy havuç
1 çay bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye
1 adet pancar turşusu
1 katı pişmiş yumurta
1/2 su bardağı mayonez
1/2 limon suyu ya da sirke
Tuz
Karabiber
MAYONEZ MALZEMESİ:
1 su bardağı az asitli zeytinyağı, ya da sıvı yağ
1 yumurta sarısı
1/2 limon
1/2 kahve kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kaynar su
1/2 kahve kaşığı toz hardal
Bir tertip mayonez hazırlayarak serin bir yerde muhafaza edin. Sebzeleri yıkadıktan sonra, patateslerin kabuklarını soyun, havucu kazıyın ve ayrı ayrı haşlayarak pişirdikten sonra minik küpler biçiminde doğrayın.
Çukur bir kaba doğradığınız sebzeleri ve suyunu süzerek hazırladığınız konserve bezelyeyi koyun. Üzerine limon suyu, ya da sirke gezdirin. Mayonezin dörtte üçünü sebzelere katarak ezmeden iyice karıştırın ve salata tabağına alın.
Üstünü kalan mayonezle kapladıktan sonra tabağın kenarlarını yumurta dilimleri ve incecik kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
Not1: Rusya'da Rus Salatası'nın ana malzemesi mayonez ve haşlama balık eti karışımıdır. Bununla birlikte mayonez ve tuzlu suda haşlanan sebzelerin karışımı ile yapılan salata da "Rus Salatası" olarak adlandırılmaktadır.
Not2: Salatanın içine dilerseniz malzemeler arasında ölçüsü belirtilen pancar turşusu gibi, ince kıyılmış kornişon, küp şeklinde doğranmış kereviz, maydanoz ya da diğer yeşillikler, ya da haşlama balık ve tavuk eti katabilirsiniz. Mayonez miktarı da isteğe göre azaltılıp, artırılabilir.
|
RUS SALATASI |
|
pıtırcık
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc20892
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2008
3,108 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta sarısı
2 su bardağı zeytinyağı veya sıvıyağ
1,5 limon
1 tatlı kaşığı tuz
3 orta boy patates
2 orta boy havuç
1 su bardağı konserve bezelye
4-5 küçük salatalık turşusu
Malzemesinden mayonezi hazırlayınız.
Patates ve havucu az su ile haşlayıp turşu ile beraber fındık büyüklüğünde doğrayınız. (1/4 havuç, 1/4 turşu 2 çorba kaşığı mayonezi üst tarafının süsü için ayırınız.) Bezelye, tuz, limon suyu ve mayonezi doğranan malzemelere katıp karıştırınız. Servis tabağına yerleştirip üstünü mayonezle örtünüz. Havuç ve turşuyu zevke göre şekilli keserek üstünü süsleyiniz.
|
RUS SALATASI |
|
H.Özerol
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.10.2007
Mesajlar: 30 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc18762
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2007
2,892 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
2 tane patates
150 gr. taze fasulye
2 tane havuç,
150 gr. bezelye,
50 gr. değişik turşu çeşitleri,
2 adet yumurta sarısı,
1 adet limon,
1,5 bardak yağ,
yeteri kadar tuz.
Yapılışı:
1- Temizlediğiniz sebzeleri birkaç dakika tuzlu suda haşlayınız.
2- Patates ve havuçları küpler halinde, fasulye ve turşuları dilimleyerek kesiniz.
3- Yumurta sarılarını tuz ve biberle çırpıp dönüşümlü olarak azar azar yağı ve limon suyunu ekleyerek mayonezi hazırlayınız.
4- Sebzeleri ve mayonezleri birbirine karıştırıp servis yapınız.
|
Rus salatası |
|
Rüzgar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2007
Mesajlar: 1537 Şehir: Beşevler Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15991
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2007
2,808 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy patates
2 çorba kaşığı mayonez
1 çay bardağı konserve bezelye
1 adet haşlanmış havuç
5 adet kornişon turşusu
1 tutam tuz
Patatesler haşlanır, ezilir, mayonezle iyice karıştırılır, üzerine küp şeklinde doğranmış; turşu, havuç ve bezelye konur, tuz serpilir, karıştırılır.
|
RUS SALATASI |
|
Horse
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11164
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2007
3,240 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. havuç (2 orta)
50 gram kapari
200 gr. kereviz (1 büyük)
50 gram kalamata zeytini
200 gr. san patates (2 orta)
2 adet hazırlop yumurta
200 gr. îç bezelye (3/4 bardak)
4 bardak su
200 gr. pancar (3 orta)
1 bardak mayonez
75 gr. hıyar turşusu
tuz
50 gr. yeşil turşu hıyar
1) Bir tencereye 4 bardak su koyduktan sonra buna, üstleri kazınmış ve ancak bezelya tanesi büyüklüğünde dört köşe muntazam parçalara doğranmış 2 orta baş havuç ile kabuğu soyulmuş ve yine bezelye iriliğinde parçalara doğranmış 1 büyük kereviz ilâve ederek suyu kaynamaya bırak, su kaynaymca bunlara, kabukları soyulmuş ve yine bezelye büyüklüğünde parçalara doğranmış 2 orta baş patates, 200 gram iç bezelya ile bir miktar da tuz katarak sebzeler pişip de yumuşakça bir hal almaya kadar haşlamalı sonra da bunları ince delikli bir süzgeçten geçirmek suretile suyunu döktükten sonra tabağa alarak bir tarafa bırakmalıdır.
2) Sebzeler pişmekte iken diğer taraftan da başka bir kaba 200 gram pancar, 1 çorba kaşığı sirke ile üstlerini iyice kaplayabilecek kadar su koyduktan sonra, pancarlar yumuşayıncıya kadar bunları da haşlamalı sonra da pancarları tencereden çıkararak kabuklarını ayıkladıktan sonra bunları da bezelye iriliğinde parçalara kesmeli ve tabaktaki dizilmeli, sebzelere katarak bunları soğumaya bırakmalıdır.
3) Sebzeler iyice soğuyunca bunlara, her ikisi de ince doğranmış 75 gram hıyar turşusu ile 50 gram küçük yeşil turşu hıyar, 50 gram kapari, küçük kesilmiş 2 hazırlop yumurta, çekirdekleri çıkarılmış ve
yine küçük kesilmiş 50 gram kalamata zeytini ile bir bardak mayonezin yalnız yarısını ilâve etmeli ve hepsini iyice bir karıştırdıktan sonra, bunları tabakta güzel bir şekilde tanzim etmeli, kalan mayonezin yarısını da tabaktaki salatanın üstüne muntazam bir şekilde sıvadıktan sonra, mayonezin diğer yarısını da bir sıkma torbasına koyarak salatanın etrafına küçük güller sıkmak suretile salatayı süslemeli ve servis yapmalıdır.
|
Rus Salatası |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc10362
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006
3,126 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
Mayonez
3 adet orta boy patates
3-4 tane havuç
1/2 kg konserve bezelye
1/2 kg kornişon
1 yumurta
5-6 dal maydanoz, (üzerini süslemek için).
Yapılışı:
Patatesler ve havuç ayrı kaplarda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Kabukları soyulur, tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Kornişon küçük küçük doğranır, korserve bezelye süzülür ve sudan geçirilir. Bütün bu işlemler tamamlandıktan sonra daha önce hazırlanan mayonezin içine katılır. Haşlanmış ve doğranmış sebzeler çok fazla ezilmeden karıştırılır. Servis tabağına yerleştirilir, üzeri haşlanmış yumurta, maydanoz yaprakları vb. ile süslenir.
|
|