Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Rus Yemekleri > Rus Salatası (5 adet - 2,501,358 defa bakıldı)

Rus Salatası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


RUS SALATASI

bereket dede
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.12.2010
Mesajlar: 32
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc58656
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2010
2,621 defa indirildi / yazdırıldı




Mayonez malzemesi:
2 adet havuç
2 adet patates
2 adet haşlanmış yumurta
1 limon
kırmızı küçük turp
3-4 salatalık turşusu
1 çay fincanı haşlanmış bezelye ya da konservesi
Tuz
Karabiber

Sebzelerin hepsini haşlayınız.
Haşlama esnasında mayonezi hazırlayınız.
Haşlanan sebzeleri küçük, küçük küplere doğrayınız.
Turşuyu, yumurtayı da aynı büyüklükte doğrayınız
Hepsini porselen bir kâseye koyup, bezelyeyi tuzu, karabiberi koyup iyice karıştırınız.
Mayonezin yarısın, ilâve edip iyice yediriniz.
Salatayı servis tabağına veya salata tabağına koyup üzerini kalan mayonezle kaplatınız. (sebzeler gözükmeyecek şekilde)
Üzerlerini haşlanmış yumurta, turp. salatalık turşusu ve haşlanmış havuçla süsleyiniz.


Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 27.10.2021


Rus Salatası

hayran
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 28.10.2016
Mesajlar: 18
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc120705
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2016
1,363 defa indirildi / yazdırıldı




Eyüp Sevinç

2 adet havuç
1 bardak mayonez
Tuz
1 adet kök kereviz
2 adet patates
½ bardak bezelye
3 adet küçük pancar
1 adet salatalık turşusu
1 çay bardağı zeytin

Havucu, patatesi ve kerevizi yıkayıp ayıklayın. Hepsini küçük küpler şeklinde doğrayın. Bir tencerede su kaynatın. Suya önce havuçları, bir süre sonra patatesleri son olarak kerevizleri atıp, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan sebzeleri süzgeçle sudan alın, süzdürün. Bir kenarda beklemeye bırakın. Sebzeler pişerken, başka bir tencerede, bir bardak suya bir kaşık sirke katarak pancarları haşlayın. Haşlanıp yumuşayan pancarları sudan çıkarıp kabuklarını soyun. Bunları aynı büyüklükte küp şeklinde doğrayın. Diğer sebzelerle karıştırın. Salatalık turşusunu çok ince çentin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Bezelyeler ve ezilmiş yumurtalarla birlikte karıştırın. Yarım bardak mayonezi hepsinin üstüne döküp karıştırın. Servis tabağına alın. Üstüne artan yarım bardak mayonezi sıvayın. Süsleyerek servis edin.



Rus Salatası

baron
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.05.2019
Mesajlar: 52
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc142615
Gönderme Tarihi: 10.May.2019
619 defa indirildi / yazdırıldı




1 çorba kaşığı çırpılmış yoğurt
1 orta boy patates
1 orta havuç
1 avuç bezelye
1 çay kaşığı hardal
2 orta boy tatlı kornişon turşu
4 çorba kaşığı hazır mayonez
100 gram iri küp doğranmış salam
Tuz
Karabiber

Tüm malzemeleri küp şeklinde doğrayın. Patates, bezelye, havucun pişme süreleri değişik olduğundan ayrı ayrı kaplarda haşlayın. Pişmiş sebzeleri birbirine karıştırın ve soğumaya bırakın.
Mayonez ile yoğurdu karıştırın ve hardal ekleyin. İçine pişmiş sebzeler ile kornişon turşu ve Macar salamı da koyun.



Rus Salatası

nurdane
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.08.2020
Mesajlar: 29
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc153147
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2020
469 defa indirildi / yazdırıldı




3 tane orta boy patates
2 tane havuç
1 su bardağı bezelye (ister dondurulmuş kullanın isterseniz konserve)
6 - 7 tane kornişon salatalık turşusu
5 yemek kaşığı mayonez
5 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

İlk olarak sebzelerin kabuklarını soyarak küçük küçük küp şeklinde doğrayın. Patates geç pişeceği için haşlamaya ilk olarak ondan başlayın. İsterseniz patatesleri kabukları ile haşlayıp daha sonra soyup doğrayabilirsiniz. Bezelye ve havuçları da haşlayın. Haşlanan sebzelerin suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Tüm sebzeleri bir kaseye alın. Üzerine küçük küpler halinde doğranan kornişon turşuları da ekleyin ve sebzeleri harmanlayın. Küçük bir kasede yoğurt, mayonez, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Bu karışımı sebzelerin üzerine ekleyerek salatayı hazır hale getirin.



Alevie

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc159978
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2021
329 defa indirildi / yazdırıldı




Patates 4 orta boy
Dereotu ½ demet
Taze soğan ½ demet
Bezelye konservesi 250 g
Yumurta 3 orta boy
Mayonez 250 g
Salam 6 dilim
Tuz 1 tatlı kaşığı
Salatalık turşusu 3 adet
Havuç 2 orta boy

Haşlanmış patates, haşlanmış yumurta, soğan, salatalık turşusu, havuç ve salam küçük parçalar (macéedoine)halinde doğranır. Mayonez, bezelye, ince kıyılmış (brunoise) dereotu ve tuz ilave edilerek karıştırılır.







Rus Salatası Tarifleri Rus Yemekleri



(5 adet Rus Salatası 2,501,358 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası