|
|
SAÇ BÜKMESİ (Karabük) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc51874
Gönderme Tarihi: 21.May.2010
2,357 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
½ kg. un
½ kg. ıspanak
Yoğurt
3 adet yumurta
Kuru nane
Karabiber
Su
Tuz
Hazırlanışı:
Un, su, tuz ile hamurunuzu yoğurun. Ve, bu hamurdan küçük pazılar yapın. Sonra, topaklarızı tepsi büyüklüğünde açın.
Beri yanda, arzunuza göre, ıspanaklı, yoğurtlu harçlar hazırlayın. Yoğurtlu içi yaparken, torba yoğurdu, nane, karabiber, yumurta karışımını tercih edin. Ispanaklı iç için ise, kuru soğanı ince kıyın, kıyma ile az kavurun; üzerine ince kıyılmış çiğ ıspanak, tuz ve kara biber ilâve edin, biraz daha kavurun. Ve, açtığınız yufkaların yarısına bu harçlardan eşit miktarda yayarak koyun.
Kızartmaya gelince... İşin ideali, tabiî ki odun ateşi. Mümkünse, odun ateşinde kızdırdığınız saçta, böreğinizin iki tarafını da pişirin. Şehirde bu yok gibi... O zaman, piknik tüpü ya da set üstü ocağa müracaat edilecek demektir. Börekleriniz kızarınca, üzerine tereyağı sürülür. Elinizi yakacak kadar sıcak, dumanı tüterken ikram edin.
|
Saç Bükmesi (Karabük) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc51936
Gönderme Tarihi: 22.May.2010
2,040 defa indirildi / yazdırıldı
|
Un su tuz ile yapılan hamurdan küçük pazılar yapılır. Bu pazılar tepsi büyüklüğünde açılıryarısına hazırlanan yoğurtlu ıspanaklı malzemelerden konulur. Odun ateşinde saçta iki tarafı da pişirilir. Pişirildikten sonra üzerine tereyağı sürülür. Yoğurtlu iç torba yoğurdu nane karabiber yumurta karışımından oluşur.
Ispanaklı iç: ince kıyılmış soğan kavrulmuş kıyma ince ince doğranmış çiğ ıspanak tuz karabiberden oluşur.
|
|
SAÇ BÜKMESİ (Karabük) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
|
|