|
Saçaklı Poğaça |
|
Nakip
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2014
Mesajlar: 23 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc100909
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2014
1,785 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yumurta
2,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı şeker
İçi için:
50 gram beyaz peynir
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı labne peynir
50 gram taze kaşar peyniri
Derin bir kabın içinde unu ve mayayı karıştırıp ortasını açın. İçine ılık süt, tereyağı, yumurta akı, mahlep ve şekeri koyup elinizle iyice yoğurun. Yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur olmalı. Bu hamuru 25 dakika dinlendirdikten sonra parçalara kopartıp top top yapın ve tepsiye dizin. Üzerine yumurtanın sarısını sürün. 190 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. İç malzemesini kaşar peynir rendesinden bir miktar ayırıp karıştırın. Fırından çıkan poğaçaları biraz soğutup ortalarından biraz kesin ve peynirli karışımdan sürün. Kenarlarında biraz tereyağı olsun ki kaşar peynir rendesine batırınca yapışsın.
|
Saçaklı Dolgu Poğaça |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc103942
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2014
1,488 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı eritilmiş margarin
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
İç harcı için:
Yarım paket labne peyniri
100 gr beyaz peynir
Süslemek için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Rendelenmiş sosis
İnce kıyılmiş maydanoz
Ilık süt, şeker, tuz, eritilmiş yağ ve maya karıştırılır, un azar azar eklenir ve çok yumuşak kıvamda hamur elde edilir.(elinize hamur yapışırsa,elinizi sıvığa batırıp yoğurun). Yoğurulan hamur kabarana kadar ılık ortamda bekletilir. Kabaran hamur cevizden küçük bezeler koparılır ve tepsiye dizilir ve tekrar kabarmaya bırakılır (yaklaşık 1.5 saat bekletin, böylece fırında pişerken 2 katı kabardığını göreceksiniz). Kabaran hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür ve fırına verilir. 175 derece de üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişen bezeler soğutulur ve soğuyan bezeler bıçak yardımıyla ikiye ayırmayacak şekilde ortadan kesilir, içine hazırlanan peynirli harç sürülür. Kapatılan bezenin ağız kısmınada hafif harçtan sürülür ve rendelenmiş kaşar,ince kıyılmış maydonoz veya rendelenmiş sosise batırılır ve servis tabağına alınır.
|
Peynirli Saçaklı Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159730
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2021
269 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı tuz
2 adet kesme şeker
2 çorba kaşığı kuru maya
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
Süslemek için:
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
250 gram beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
Ilık sütün içine şekeri ve mayayı katıp karıştırın. Mayanın erimesi için 10-15 dakika bekletin.
Unu eleyip ortasını havuz şeklinde açın. Açtığınız havuzun içine mayalı sütü, tuzu ve sıvı yağı ekleyin.
Unla beraber bütün malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur yapın. Hamuru mayalanması için yarım saat bekletin.
Mayalanmış hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlak şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Yoğurt, beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırın.
Soğuduktan sonra poğaçaların arasını kesin.
Poğaçaların arasına beyaz peynir, süzme yoğurt ve maydanoz karışımından koyun.
Son olarak poğaçaların kenarından gözüken peynirli karışımı kaşar peyniri rendesine batırıp servis yapın.
|
|