|
Saçaklı Poğaça |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc68793
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2011
2,693 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
150 gr beyaz peynir
İnce kıyılmış maydanoz
Ilık süt, şeker, tuz, sıvıyağ ve maya karıştırılır, un azar azar eklenir ve çok yumuşak kıvamda hamur elde edilir, yoğurulan hamur kabarana kadar ılık ortamda bekletilir. kabaran hamur cevizden küçük bezeler koparılır ve tepsiye dizilir ve tekrar kabarmaya bırakılır. Kabaran hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür ve fırına verilir. 175 derece de üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişen bezeler soğutulur ve soğuyan bezeler bıçak yardımıyla ikiye ayırmayacak şekilde ortadan kesilir, içine hazırlanan peynirli harç sürülür. Kapatılan bezenin ağız kısmına da hafif harçtan sürülür ve ince kıyılmış maydanoza batırılır ve servis tabağına alınır
|
Saçaklı Poğaça |
|
bonbon prenses
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.09.2013
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc93994
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2013
1,836 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 paket toz maya
1 tutam tuz ve seker
1 tane yumurta sarısı
3 su bardağı un
250 gr beyaz peynır
yarım demet maydonoz
Ilık sütün içine mayayı dökün ve iyice eritene kadar karıştırın.
Bir yoğurma kabının içine yağı, şekeri, tuzu ve mayalı sütü ilave edip karıştırın.
Daha sonra yavaş yavaş un ekleyerek karıştırın, oldukça yumuşak bir kıvamı olmalı hamurunuzun.
Hamuru iyice yoğurup toparladıktan sonra üstünü kapatın ve bir saat kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalanma işlemi bittikten sonra elinize alıp yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısını sürün ve 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Pişen poğaçaları fırından aldıktan sonra soğumaları için bekletin. Soğuduktan sonra poğaçaları ortadan (yan tarafından) ikiye kesin ama tamamen kesip ayırmayın.
Maydanozları doğrayın. Maydanozların bir kısmını beyaz peyniri ezin ve içine katın. Peynirleri poğaçaların içine koyun ve tam uç tarafına sade maydanozlardan ekleyin. Bu şekilde hepsini doldurun ve servis tabağına dizin.
|
Saçaklı Poğaça |
|
Nakip
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2014
Mesajlar: 23 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc100909
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2014
1,785 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yumurta
2,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı şeker
İçi için:
50 gram beyaz peynir
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı labne peynir
50 gram taze kaşar peyniri
Derin bir kabın içinde unu ve mayayı karıştırıp ortasını açın. İçine ılık süt, tereyağı, yumurta akı, mahlep ve şekeri koyup elinizle iyice yoğurun. Yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur olmalı. Bu hamuru 25 dakika dinlendirdikten sonra parçalara kopartıp top top yapın ve tepsiye dizin. Üzerine yumurtanın sarısını sürün. 190 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. İç malzemesini kaşar peynir rendesinden bir miktar ayırıp karıştırın. Fırından çıkan poğaçaları biraz soğutup ortalarından biraz kesin ve peynirli karışımdan sürün. Kenarlarında biraz tereyağı olsun ki kaşar peynir rendesine batırınca yapışsın.
|
Saçaklı Dolgu Poğaça |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc103942
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2014
1,488 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı eritilmiş margarin
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
İç harcı için:
Yarım paket labne peyniri
100 gr beyaz peynir
Süslemek için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Rendelenmiş sosis
İnce kıyılmiş maydanoz
Ilık süt, şeker, tuz, eritilmiş yağ ve maya karıştırılır, un azar azar eklenir ve çok yumuşak kıvamda hamur elde edilir.(elinize hamur yapışırsa,elinizi sıvığa batırıp yoğurun). Yoğurulan hamur kabarana kadar ılık ortamda bekletilir. Kabaran hamur cevizden küçük bezeler koparılır ve tepsiye dizilir ve tekrar kabarmaya bırakılır (yaklaşık 1.5 saat bekletin, böylece fırında pişerken 2 katı kabardığını göreceksiniz). Kabaran hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür ve fırına verilir. 175 derece de üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişen bezeler soğutulur ve soğuyan bezeler bıçak yardımıyla ikiye ayırmayacak şekilde ortadan kesilir, içine hazırlanan peynirli harç sürülür. Kapatılan bezenin ağız kısmınada hafif harçtan sürülür ve rendelenmiş kaşar,ince kıyılmış maydonoz veya rendelenmiş sosise batırılır ve servis tabağına alınır.
|
Peynirli Saçaklı Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159730
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2021
269 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı tuz
2 adet kesme şeker
2 çorba kaşığı kuru maya
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
Süslemek için:
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
250 gram beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
Ilık sütün içine şekeri ve mayayı katıp karıştırın. Mayanın erimesi için 10-15 dakika bekletin.
Unu eleyip ortasını havuz şeklinde açın. Açtığınız havuzun içine mayalı sütü, tuzu ve sıvı yağı ekleyin.
Unla beraber bütün malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur yapın. Hamuru mayalanması için yarım saat bekletin.
Mayalanmış hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlak şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Yoğurt, beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırın.
Soğuduktan sonra poğaçaların arasını kesin.
Poğaçaların arasına beyaz peynir, süzme yoğurt ve maydanoz karışımından koyun.
Son olarak poğaçaların kenarından gözüken peynirli karışımı kaşar peyniri rendesine batırıp servis yapın.
|
Saçaklı Poğaça |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166270
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2022
186 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
50 gr. oda sıcaklığındaki tereyağı
3 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
21 gr yaş maya
1 adet yumurta
3-3.5 su bardağı un
Labne peyniri
Beyaz peynir
Krem peynir
Maydanoz
Kaşar peyniri
Dereotu
Ilık süt ve suyu, 3 yemek kaşığı un, şeker ve maya ile karıştırın. Üzerini streç ile kapatıp 20 dakika bekletin. Bu aşamadan sonra mayanın daha iyi ve daha hızlı aktive olmasını sağlıyoruz. Şeker de buna yardımcı oluyor. Mikser kabına bu karışımı ile yumuşak tereyağı ve yumurta akı (akı hamurun içine, sarısı üstüne), unu tuz ile eleyip kaşık kaşık koyun. Un miktarı unun cinsine göre değişir. Bu yüzden unun önce yarısını ekleyip karıştırıp geri kalanını ilave edin. Hamur az cıvık olmalı, o zaman poğaçalar yumuşacık olur. Hazırladığınız hamurun kabını streç ile örtün, üzerini kuru bir havlu ile kapatın. 1 buçuk saat kadar mayalandırın. Daha sonra ellerinizi ayçicek yağı ile yağlayın ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, elinizde yuvarlayın. Burada boylarına dikkat edin çünkü piştikten sonra 2-3 katına çıkacaktır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Tepside poğaçaların üzeri önce yağlı kağıt sonra ince bez veya havluyu serip 30-40 dakika daha mayalandırmaya bırakın. Üzerine yumurta sarısı sürün, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. (Yaklaşık 20 dakika) Piştikten sonra tepsiyi fırından çıkarın ve poğaçaları tepsiden almadan tepsinin üzerine tekrar yağılı kağıt ve havlu ile örtün. O şekilde soğumaya bırakın. Bu da yumuşak kalmalarına etki ediyor. Tamamen soğuduğunda poğaçaları kesin. İçine sevdiğiniz herhangi bir peynirden koyup, kesik kısmına labne peynir ya da krem peynir sürün. Peynir sürdüğünüz kısmı ince ince kıyılmış maydanoza, dere otuna, rendelenmiş kaşar peyniri ya da pul bibere batırıp, servis edebilirsiniz.
|
|