Kısa URL: https://ml.md/lc51949
Gönderme Tarihi: 22.May.2010
6,537 defa indirildi / yazdırıldı
Sade yağı yapmak için, herhangi bir tereyağını ocağa koyarak, yakmadan eritin. Kaynadıkça da üzerinde biriken beyaz köpüğünü atm. Beyaz köpük çıkması sona erince, sade yağ oluşur. Sade yağın önemi ise, kolesterol yapan, damarları tıkayan, yapışkan köpüksü kısmın bu işlemlerle atılması ve vücudun temel gereksinimlerini karşılayacak öz yaşamsal gıdanın kalmış olmasıdır.
Kısa URL: https://ml.md/lc164987
Gönderme Tarihi: 21.May.2022
253 defa indirildi / yazdırıldı
Derin bir kapta bir kilogram tereyağı eritilir. Tereyağı eriyip kaynadıkça üzeri köpük köpük olacak. Köpük oluştukça süzgeç veya kaşıkla alın. Köpüklenme bitene kadar aynı işleme devam edin.
Bir süre sonra su tamamen buharlaşıp tortular dibe çöker.
Ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakın.
Kısa süre sonra yağınız sarı bir renk alacaktır.
Biraz daha dinlendirdikten sonra temiz bir bezden geçirip bir kavanoz veya kaba doldurun. Buzdolabına koyup tekrar donmasını bekleyin.
Sade yağ tamamen katılaştıktan sonra kullanabilirsiniz.