|
Safranbolu Bükmesi (Karabük) |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc86255
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2013
2,700 defa indirildi / yazdırıldı
|
TC Karabük Valiliği
Kavrulmuş kıyma
Ispanak
Kuru soğan
Maydanoz
Karabiber
Tuz
Sıvıyağ
Tereyağı
Ispanak ayıklanır, yıkanır, yaprak kısımları ince doğranır. İçine ince doğranmış soğan, kuru kıyma, maydanoz, tuz, karabiber ilave edilerek karıştırılır. Pide hamuru ince olarak açılıp, hazırlanan malzeme içine koyularak hamur kapatılır. Fırında piştikten sonra üzerine tereyağı sürülerek sıcak servis yapılır.

|
Safranbolu Bükmesi (Karabük) |
 |
siyami
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc51928
Gönderme Tarihi: 22.May.2010
2,204 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kavrulmuş kıyma ince doğranmış soğan ıspanak veya pazıbiraz karabiberden oluşan iç fırınlarda pide hamuru içine konularak pişirilir. Pişince üzerine tereyağı sürülür. Kiren şerbeti ile birlikte ikram edilir.
Not: Özellikle hamur işleri yönünden zengin bir kültüre sahip olan Safranbolulu ailelerin haftasonu keyfinin önemli bir parçasıdır. Hafta sonlarının dışında cenaze evine eş dostları tarafından yaptırılır mevlitlerde de ayranla birlikte konuklara ikram edilir.
|
|