Orta ateşte bir tavaya az miktarda tereyağı ya da zeytinyağı ekleyin. Yumurtayı tavaya kırın ve üzerini kapakla kapatın. Yumurtaların yaklaşık 1 dakika kadar beyazlaşmasını bekleyin, ardından tavaya az miktarda su (1-2 yemek kaşığı) ekleyin ve kapağı tekrar kapatın.
Bu yöntem altını yakmadan buğulamanıza yardımcı olur ve yumurtanızın üstte yapış yapış ve pişmemiş kalmasını engeller. Yumurta beyazları pişene kadar ve yumurta sarısı yumuşak-akıcı olana kadar yaklaşık 2-3 dakika daha biraz daha su ekleyerek pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc167685
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2022
451 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yumurta
Yarım yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Yapışmaz bir tavada tereyağını eritin. Eriyen yağa yumurtaları kırın. Kişi sayısına göre yumurta miktarını da artırabilirsiniz. Yumurtaların daha toplu olması için kırdıktan sonra bir kaşık ya da spatula yardımıyla yumurtaların beyazlarını biraz toparlamakta fayda var. Üzerine tuz serpin. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Eğer yumurtayı çok pişmiş seviyorsanız bu aşamada tavanın kapağını kapatabilirsiniz. Yumurta istediğiniz kıvama gelince ocaktan alın. Üzerine pul biber serpin. Dilerseniz karabiber veya sevdiğiniz başka baharatları serpebilirsiniz.