Kısa URL: https://ml.md/lc119695
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2016
2,612 defa indirildi / yazdırıldı
Ordu Büyükşehir Belediyesi
4 bağ sakarca
2 adet yumurta
1 çay bardağı mısır unu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Sakarcalar güzelce ayıklanıp yıkanır. İri iri doğranır. Bir tencerede kaynayan tuzlu suya atılarak haşlanır. Süzgeçten süzülerek soğumaya bırakılır. Yumurtalar mısır unu ve tuz ile ayrı bir kapta çırpılır. Haşlanmış sakarca da ilave edilerek iyice karıştırılır. Hazırlanan malzeme tavaya döşenir, sıvı yağ ve tereyağında kızartılarak servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc110824
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2015
2,833 defa indirildi / yazdırıldı
Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
3 demet sakarca
1 yumurta
½ çay bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı mısır unu
2 çay kaşığı tuz
Sakarcalar temizlenip yıkanır. Kaynayan suda soğan kısımları yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyu süzdürülür, ince doğranır içine yumurta, mısır unu, tuz ilave edilip karıştırılır. Teflon tavada sıvıyağ ile alt üst edilerek kaygana şeklinde kızartılır. Sıcak dilimlenip servis yapılır.
Not: Sakarca Ordu yöresinde yetişen fındıktan küçük soğanı ile üst kısmında yeşil iğne yaprakları olan yöreya özgü bir bitkidir. İlkbahar ve sonbaharda, tarla ve bahçelerde kendiliğinden yetişir.