|
Sakızlı fırın sütlaç |
|
Tulu Koşar
Aşçı
Kayıt: 20.09.2007
Mesajlar: 19 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc17870
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2007
2,287 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 kişilik Gerekli malzeme:
4 su bardağı süt,
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 kase haşlanmış pirinç
1 kase su,
1 parça damla sakızı
1 adet yumurta sarısı
Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye 1 kase su ve pirinci koyup ateşe oturtun. Pirinçler yumuşayana kadar arada bir karıştırarak haşlayın.
Süt, toz şeker, damla sakızı ve vanilyayı bir başka tencereye koyarak orta ateşte beraber kaynatın.
Sütlü karışım kaynayınca haşlanmış birince ilave edip karıştırın.
Nişasta ve 1 yumurta sarısını az miktarda su ile sulandırıp eritin.
Nişastalı karışımı kaynamakta olan malzemenin içine, tel süzgeçten geçirerek karıştırın ve bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Cam kaselere veya güveçlere paylaştırın. Su doldurulmuş derin bir tepsiye kaseleri koyup fırına verin. Sütlaçların üzeri kızarıncaya kadar yüksek ısıda fırınlayın. Soğuk olarak servis yapın.
ML® Sakızlı Fırın Sütlaç için tıklayın
Fotoğraf "azade" tarafından gönderildi. 23.06.2019
|
Sakızlı Fırın Sütlaç |
|
Şebnem
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.04.2007
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc17960
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2007
2,539 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
4 su bardağı süt
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
Yarı su bardağı mısır nişastası
2-3 parça damla sakızı
Hazırlanışı:
Pirincin üzerine 2 su bardağı su eklenir. Kısık ateşte suyu tamamen çekene dek pişirilir. Pirinç soğuduktan sonra üzerine soğuk süt, şeker, 1 çay bardağı suyla karıştırılmış nişasta eklenir. Sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ocaktan almadan hemen önce dövülmüş damla sakızı eklenir. Sütlaç hafif ıslatılmış, fırın ısısına dayanıklı kaselere 1 parmak boşluk bırakarak doldurulur. Kaseler tepsiye yerleştirilir. Tepsiye yarı seviyesine kadar su konur. Sütlaçlı tepsi önceden ısıtılmış 195 derece fırına sürülür. Sütlaçların üzeri kızarana kadar pişirilir. Soğutalarak servise sunulur.
Not: Bu şekilde hazırlanan fırın sütlacın kızarması için ayrıca yumurta sarısı kullanmaya lüzum yoktur.
|
Sakızlı Fırın Sütlaç |
|
bal köpüğü
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.03.2011
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62373
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2011
2,069 defa indirildi / yazdırıldı
|
700 gram süt
300 gram toz şeker
100 gram pirinç
2 yumurta sarısı
1 paket nişasta
4 tane sakız
Bir tencerede kaynatılan süte sakız atılır ve ayrı bir yerde haşlanan pirinçle, şeker de ilâve edilip kaynatılır. Nişasta ilâve edilir ve inerken, çırpılan iki yumurta sarısı ağır ağır buna ilâve edilir. Sonra küçük kâselere taksim edilir ve bir tepsiye dizilip, altına da biraz su konan kâseler fırına sürülür ve üzerleri kızarınca çıkarılır. Soğuyunca servis yapılır.
|
Sakızlı Fırın Sütlaç |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc73289
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2012
1,984 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 litre süt
300 gr tozşeker
3 çorba kaşığı kırık pirinç
1,5 çorba kaşığı nişasta
1,5 çorba kaşığı pirinç unu
2 su bardağı su (pirinci haşlamak için)
1 su bardağı su (pirinç ununu ve nişastayı sulandırmak için)
Damla sakızı
2 yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
ilk iş olarak, sütü kaynatalım.
Pirinçleri yıkadıktan sonra, iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar haşlayalım.
Sütü, tuzu ve haşladığımız pirinçleri bir tencereye koyup, kaynatalım.
Pirinç ununu ve nişastayı karıştırıp, sicim gibi akıttığımız 1 su bardağı su ile sulandıralım.
Hazırladığımız bu karışımı, kaynamakta olan tencereye yavaş yavaş katıp, bir yandan da hızlıca karıştıralım.
8-10 dakika sonra, tozşekeri de ilave edip, boza kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
Yumurta sarılarını bir kase sütlaç ile çırpıp karıştırarak, tekrar tencereye ilave edelim
Damla sakızını da katıp bir taşım daha kaynattıktan sonra, fırına dayanıklı kase ya da güveçlere doldurup, ılınmasını bekleyelim.
Kaseleri kenarlı bir tepsiye dizip, tepsiye iki parmak kadar su ilave ederek, önceden ısıttığımız fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
|
|