|
|
Sakızlı fırın sütlaç |
|
Tulu Koşar
Aşçı
Kayıt: 20.09.2007
Mesajlar: 19 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc17870
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2007
2,300 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 kişilik Gerekli malzeme:
4 su bardağı süt,
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 kase haşlanmış pirinç
1 kase su,
1 parça damla sakızı
1 adet yumurta sarısı
Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye 1 kase su ve pirinci koyup ateşe oturtun. Pirinçler yumuşayana kadar arada bir karıştırarak haşlayın.
Süt, toz şeker, damla sakızı ve vanilyayı bir başka tencereye koyarak orta ateşte beraber kaynatın.
Sütlü karışım kaynayınca haşlanmış birince ilave edip karıştırın.
Nişasta ve 1 yumurta sarısını az miktarda su ile sulandırıp eritin.
Nişastalı karışımı kaynamakta olan malzemenin içine, tel süzgeçten geçirerek karıştırın ve bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Cam kaselere veya güveçlere paylaştırın. Su doldurulmuş derin bir tepsiye kaseleri koyup fırına verin. Sütlaçların üzeri kızarıncaya kadar yüksek ısıda fırınlayın. Soğuk olarak servis yapın.
ML® Sakızlı Fırın Sütlaç için tıklayın
Fotoğraf "azade" tarafından gönderildi. 23.06.2019
|
|
Sakızlı fırın sütlaç Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler
|
|