|
Sakızlı Muhallebili Pasta |
|
Ceren
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2011
Mesajlar: 133 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc62524
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2011
2,935 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 ml süt
1 paket sakızlı muhallebi
50 gr tereyağı
Bir avuç fındık
Bir miktar kakao (üzeri için)
1 paket Sakızlı Muhallebi'yi, 500 ml (2,5 su bardağı) süt ile paketteki tarife uygun olarak koyulaşana kadar pişirin. Ardından el mikseri ile 3-4 dakika çırpın. Bisküvileri ve fındığı mutfak robotunda çekin. Tereyağını tavada eritin. Bisküvi ve fındıkları ekleyip yağ ile karışmasını sağlayın. Karışımı kelepçeli bir fırın kalıbına yayıp soğumaya bırakın. Mikserle macun kıvamına getirdiğiniz muhallebiyi bisküvilerin üstüne yayın. Buzdolabında birkaç saat beklettin. Kakao serpiştirip servis yapın.
|
Yalancı Su Böreği |
|
Fortuna
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2011
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc69918
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2011
1,863 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
1 paket fiyonk makarna
4 adet yumurta
125 gr. margarin
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım kg. beyaz peynir
1 demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Makarnayı haşlayıp, beyaz peynir, yumuşak margarin, kıyılmış maydanoz ve dereotuyla karıştırın. Üç yumurtayı çırpıp, sıvı yağ ve sütle karıştırın. Yufkanın birini yağlanmış tepsiye yayın, üzerine yağlı karışımdan sürün. Makarnanın yarısını yayın, kenardan sarkan yufkayla üzerini örtün. Bir kat daha yufka serin, yağlı karışımı döküp kalan makarnayı yayın. Üzerini yufkayla kapatıp çırpılmış yumurta sürün 200 derece fırında pişirin.
|
|