Kısa URL: https://ml.md/lc60680
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2011
7,937 defa indirildi / yazdırıldı
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
2+1/2 çorba kaşığı sirke
Küçük bir kasede zeytinyağı, tuzu ve biberi çatalla çırpınız. Çırpmaya devam ederek yavaş yavaş sirkeyi ekleyiniz. Dilediğiniz zaman kullanınız.
Not: Bu sos bütün malzemenin çatal ile çırpılmasıyla olduğu gibi bir kavanoza konup sallanmasıyla da hazırlanabilir. Kullanıldıktan sonra kalan sos buzdolabında saklanabilir. İstenirse hardal ve dövülmüş sarımsak eklenebilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc27861
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2008
4,635 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler:
1 kahve fincanı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 kahve fincanı zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı toz hardal
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Malzemenin hepsi bir kap içerisinde karıştırılıp servise hazır edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc4352
Gönderme Tarihi: 31.May.2006
5,407 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
1 çay kasigi pudrasekeri
½ çay kasigi tuz
½ çay kasigi toz hardal
½ çay kasigi kirmizibiber- karabiber
2 yemek kasigi limon suyu
2 yemek kasigi sirke
YAPILIŞ TARİFİ
Kuru gereçleri bir kaseye koyun. Limon suyu, sirke katip karistirin.
Bu karisima, azar azar zeytinyağı katip yedirin. Hemen kullanilmayacaksa
bir kavanozda saklayin. Kullanmadan önce çalkalayin.