Kısa URL: https://ml.md/lc60680
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2011
7,937 defa indirildi / yazdırıldı
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
2+1/2 çorba kaşığı sirke
Küçük bir kasede zeytinyağı, tuzu ve biberi çatalla çırpınız. Çırpmaya devam ederek yavaş yavaş sirkeyi ekleyiniz. Dilediğiniz zaman kullanınız.
Not: Bu sos bütün malzemenin çatal ile çırpılmasıyla olduğu gibi bir kavanoza konup sallanmasıyla da hazırlanabilir. Kullanıldıktan sonra kalan sos buzdolabında saklanabilir. İstenirse hardal ve dövülmüş sarımsak eklenebilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc4352
Gönderme Tarihi: 31.May.2006
5,407 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
1 çay kasigi pudrasekeri
½ çay kasigi tuz
½ çay kasigi toz hardal
½ çay kasigi kirmizibiber- karabiber
2 yemek kasigi limon suyu
2 yemek kasigi sirke
YAPILIŞ TARİFİ
Kuru gereçleri bir kaseye koyun. Limon suyu, sirke katip karistirin.
Bu karisima, azar azar zeytinyağı katip yedirin. Hemen kullanilmayacaksa
bir kavanozda saklayin. Kullanmadan önce çalkalayin.
Kısa URL: https://ml.md/lc27861
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2008
4,635 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler:
1 kahve fincanı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 kahve fincanı zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı toz hardal
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Malzemenin hepsi bir kap içerisinde karıştırılıp servise hazır edilir.