Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Karadeniz Yemekleri > Samsun Pidesi (2 adet - 56,303 defa bakıldı)

Samsun Pidesi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Samsun Pidesi

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc72872
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2012
3,225 defa indirildi / yazdırıldı




5 su bardağı un
1 su bardağı süt
Çeyrek paket margarin
1.5 çorba kaşığı maya
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 fincan ılık su (veya) 1 fincan ılık süt
1 adet yumurta sarısı
Tuz
Harcı için malzeme:
250 gr. kıyma
1 baş kuru soğan
1 adet domates
2-3 adet yeşil sivri biber
Tuz
Karabiber

Ön hazırlık olarak, toz mayayı veya yaş mayayı ılık suda eritin. Yalnız, mayayı eritirken, içine toz şeker de katın. Sonra, unu hamur yoğuracağınız kaba alın. Ortasını açın. Mayalı suyu una döktükten sonra, 15 dakika bekletin. Diğer yanda, 1 bardak sütü, daha erittiğiniz margarini, 1 adet yumurtayı ve tuzu da ilâve ederek yoğurun. Hamurun üzerini örterek, ılık bir ortamda mayalandırın. Ve, hamur iyice kabarana kadar bekleyin. Şayet, hamurun çok çabuk mayalanmasını istiyorsanız, büyük bir kaba ılık su koyup hamur kabınızı da bu kabın içine yerleştirin. Ve, hamuru mayalanmaya terk edin. Harcı hazırlamak için, bir baş kuru soğanı minik minik yemeklik doğrayın. Kıymayı ve küçük küçük doğranmış yeşil sivri biberleri çiğden karıştırın. Tuzunu ve kara biberini ayarlayın. Sıra, pideleri doldurmaya geldi… Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alın. Ve, yarım parmak kalınlığında açın. Hazırladığınız harcı, çiğ olarak hamurun ortasına yayın. Hamurun kenarlarını içe doğru kıvırarak pide şeklini verin. Üzerine de, güzel kızarsın diye, yumurta sarısı sürün. Pide tepsinizi, yarım saat kadar oda hararetinde bekletin. Önceden ısıtılmış ve 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.

Not: Her ne kadar Samsun Pidesi olarak ün salmışsa da aslında Samsun'da genelde iki ayrı pide yapılır. Biri bir ucundadır Samsun'un diğeri diğer ucunda. Terme Pidesi ile Bafra Pidesi olarak da Coğrafi İşaret olarak tescillenmiştir. Her ikisinin de yapımı ayrı, lezzeti ayrıdır. Bafra Pidesi daha çok kapalı denilen türdendir. Terme Pidesi ise açık denilen türde yapılmaktadır.



Samsun Pidesi

labirent
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.12.2020
Mesajlar: 34
Şehir: Lüleburgaz
Kısa URL: https://ml.md/lc154711
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2020
395 defa indirildi / yazdırıldı




1.5 kilo un
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Su
İçi için:
750 gr. dana kıyma
3 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
3 yemek kaşığı tereyağı

Yoğurma kabına un alınır. Yaş maya; şeker ve bir bardak su ile yumuşatılarak una katılır. Tuzu da ilave edilerek azar azar su koyulur ve yoğrulmaya başlanır. Yumuşak yapıdaki hamur üzeri sarılarak 30 dakika dinlenmeye bırakılır. Kıyma kavrulur, içine tereyağı ve küçük küçük doğranan soğanlar ilave edilir. Karabiber, pul biber ve tuz ilave edilir. İnce kıyılmış maydanozlar da eklenerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparılır, ince ve uzun açılır. İçine kıymalı harçtan konularak pide kapatılır. Pideler yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilerek 200 derece fırına atılır. Pişince üzeri tereyağı ile yağlanıp servis edilir.







Samsun Pidesi Tarifleri Karadeniz Yemekleri



(2 adet Samsun Pidesi 56,303 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort