|
Sandviç Kurabiye |
|
türkkan
Aşçı
Kayıt: 02.02.2016
Mesajlar: 16 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc114607
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2016
1,312 defa indirildi / yazdırıldı
|
25 gr margarin
2 adet muz
Yarım su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 tutam tuz
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı esmer şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta
25 gr Vanilyalı dondurma
25 gr Çikolata sos
25 gr Çilek
1 paket Çırpılmış krema
4 dal Nane yaprakları
Fırını 180 dereceye ayarlayın. İki fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Yoğurt ve ezilmiş muzu bir kapta karıştırın. Bir başka kapta kuru malzemeleri harmanlayın. Geniş bir kapta eritilmiş margarin ile yumurtayı iyice çırpın. Kuru malzeme ve muzlu yoğurdu ekleyerek iyice karıştırın. Karışımı geniş ve düz uçlu sıkma torbasına doldurun ve aralıklı olarak tepsilere sıkın. 10 dakika pişirip soğumaya bırakın. İki kurabiyenin arasına birer top vanilyalı doldurma koyun. Üzerine çikolata sos gezdirin. Çilek, çırpılmış krema ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Sandviç kurabiye artık hazır.
|
Sandviç Kurabiye |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc114343
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2016
1,512 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr margarin
2 adet yumurta
1/4 su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı damla çikolata
2 su bardağ un
2 kahve fincanı kakao
2 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı tuz
Margarin ile toz şekeri mikserle çırpın, daha sonra yumurta ekleyip tekrar çırpın. Üzerine un, kakao, karbonat tuz ve damla çikolata ilave edip karıştırın. Kurabiye hamurunu yaklaşık 20 dakika buzdolabında bekletin. Daha sonra önceden ısıtılmış olan 185 derecelik fırında pişirin. Pişen kurabiyelerin arasına çilek ve dondurma koyup kurabiye ile kapatıp servis edin.
|
Sandiviç Kurabiye |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc104793
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2015
1,585 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
1 bardak pudra şekeri
2 adet yumurta sarısı
2 kaşık nişasta
1 paket vanilya
250 gr kakaolu fındık kreması
Çikolata hariç bütün malzemelerimzdn bir hamur oluşturalım. Bu hamurumuzu istediğinz genişlikte rulo yapıp streç filme sarıp buzdolabında bekletelim 45 dk. kadar bekletmemiz yeterli. Sonrasında normal bisküvi kalınlığında dilimleyelim ve yağlı kağıt da pişirelim pembleşmesi yeterli soğuduktan sonra iç tarafına kakaolu fındık kreması sürüp başka bir kurabiyeyle kapatalım isterseniz kenarlarını hindistancevizi veya fındığa bulayabilirsiniz.
|
Sandviç Kurabiye |
|
parsel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2008
Mesajlar: 34 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc27693
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2008
2,055 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. margarin veya tereyağı
1 çorba kaşığı su
1 su bardağı un
1 adet yumurta akı
2 çorba kaşığı kakao
1,5 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı vanilya
100 gr. margarin veya tereyağı (6. 5 çorba kaşığı), 1 su bardağı un ve 1 çorba kaşığı suyu hamur haline gelene kadar yoğurun. Rulo haline getirdiğiniz hamuru 4 milim kalınlığında kesin. 200 dereceli fırında yaklaşık 7-8 dk. pişirin ve soğumaya bırakın. Kalan 200 gr. margarin veya tereyağını 1 su bardağı toz şeker ile karıştırın ve içine yumurta akını, kakaoyu ve vanilyayı ekleyin. Yumuşayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Yarım su bardağı toz şekerle 1/2 yemek kaşığı su ile karıştırın. Önceden hazırladığınız küçük kurabiyelerin yarısının üstüne kakaolu karışımı sürün. Daha sonra kalan kurabiyeleri üstüne kapatarak karışımı pay edin. Servis tabağına dizip servis yapın.
|
|