Kısa URL: https://ml.md/lc114343
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2016
1,512 defa indirildi / yazdırıldı
150 gr margarin
2 adet yumurta
1/4 su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı damla çikolata
2 su bardağ un
2 kahve fincanı kakao
2 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı tuz
Margarin ile toz şekeri mikserle çırpın, daha sonra yumurta ekleyip tekrar çırpın. Üzerine un, kakao, karbonat tuz ve damla çikolata ilave edip karıştırın. Kurabiye hamurunu yaklaşık 20 dakika buzdolabında bekletin. Daha sonra önceden ısıtılmış olan 185 derecelik fırında pişirin. Pişen kurabiyelerin arasına çilek ve dondurma koyup kurabiye ile kapatıp servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc114607
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2016
1,312 defa indirildi / yazdırıldı
25 gr margarin
2 adet muz
Yarım su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 tutam tuz
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı esmer şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta
25 gr Vanilyalı dondurma
25 gr Çikolata sos
25 gr Çilek
1 paket Çırpılmış krema
4 dal Nane yaprakları
Fırını 180 dereceye ayarlayın. İki fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Yoğurt ve ezilmiş muzu bir kapta karıştırın. Bir başka kapta kuru malzemeleri harmanlayın. Geniş bir kapta eritilmiş margarin ile yumurtayı iyice çırpın. Kuru malzeme ve muzlu yoğurdu ekleyerek iyice karıştırın. Karışımı geniş ve düz uçlu sıkma torbasına doldurun ve aralıklı olarak tepsilere sıkın. 10 dakika pişirip soğumaya bırakın. İki kurabiyenin arasına birer top vanilyalı doldurma koyun. Üzerine çikolata sos gezdirin. Çilek, çırpılmış krema ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Sandviç kurabiye artık hazır.