Kısa URL: https://ml.md/lc118607
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2016
2,961 defa indirildi / yazdırıldı
Mehmet Atar
1 kilo şeker
Yarım kilo un
250 gram tereyağı (margarin de olabilir)
Un ile yağ bir tencerede karıştırılarak kavrulur. Şeker suda eritilerek, bir tencerede koyula-şıncaya kadar kaynatılır. Koyulaşan şeker, yağ sürülmüş bir tepside 15 dakika yoğrulur. Daha sonra yağ ile kavrulmuş un ile koyulaşmış şeker birbirine karıştırılarak tekrar 15 dakika yoğrulur ve ufalanır. Ufalanan helva bir tepside sıkıştırıldıktan sonra baklava dilimi şeklinde kesilerek servis yapılır.
Fotoğraf "bilir dişi" tarafından gönderildi. 15.11.2019
Kısa URL: https://ml.md/lc139974
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2019
867 defa indirildi / yazdırıldı
Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
Un
2 Su bardağı su
3 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Su bardağı Şeker
Un yağda kavrularak miyane haline getirilir. Şeker suda ağda kıvamına gelinceye kadar kaynatılır.
Daha sonra elde çekiştirilerek liflenmesi sağlanır.
Biraz dinlendikten sonra tepsiye tepilir. Unun ve şekerin birbirine iyice karıştırılıp yedirilmesi gerekmektedir.
Tepsiye tepilen tatlı baklava şeklinde kesilerek servis yapılır.