Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Alabalık Tarifleri > Sardalya Buğulama (5 adet - 279,487 defa bakıldı)

Sardalya Buğulama


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sardalya Buğulama

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc175898
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2024
288 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kilo sardalya
1 kuru soğan
1 adet domates
3 adet sivri biber
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Pul biber
Tuz

Soğan ve domates halk halka kesilir, küçük bir tavaya dizilir, üzerine kıyılmış sarımsak ve doğranmış biber serpilir.
Üzerine temizlenmiş balıklar dizilir, onların da üzerine tuz, karabiber, kırmızı pul biber serpilir.
Salça az bir suda eritilir, balıkların üzerine gezdirilir, yağ da gezdirilir, tava kapağı kapatılarak kısık ateşe oturtulur.
Pişene kadar kısık ateşte tutulur, sıcak servis edilir.

Not: Aynı teknikle bütün balıklar buğulama yapılabilir.



Sardalya Buğulama

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc64260
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2023
3,093 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg sardalya (temizlenmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
4 orta boy domates (kabukları soyulup, dilimlenmiş)
2 çorba kaşığı domates salçası
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
1/2 limon (dilimlenmiş)
3 çorba kaşığı limon suyu
1 defne yaprağı
1/2 su bardağı su
60 gr (1/4 su bardağı) krema
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

Sardalyaları tuzlayıp, üstlerine limon suyunu serperek, bir kenara bırakınız.
Ateşe dayanıklı büyük bir cam kabı, eritilmiş tereyağı ile yağlayınız. Kabı iyice yağladıktan sonra, en alta sardalyaları, üstüne limon ve domates dilimleri ile defne yaprağını yerleştiriniz. Domates salçası, su ve kremayı ekleyip, kabı fırına sürerek, sardalyaları 20 dakika, yumuşayana kadar pişiriniz.
Balıklar pişince kabı fırından alıp, sosunu küçük bir tencereye süzünüz. Tencereyi harlı ateşe oturtup, sosun 1/4'ini çektiriniz. Tuz, biber ve kıyılmış maydanozu ekleyip, karıştırınız. Tencereyi ateşten alıp, sosu ısıtılmış bir sosluğa boşaltınız. Balıkları sosla birlikte servis ediniz.


Sardalye Buğulama

ardan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.03.2016
Mesajlar: 37
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc136812
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2018
972 defa indirildi / yazdırıldı




İstanbul Büyükşehir Belediyesi

1 kg sardalye
6-7 adet domates (yuvarlak dilimlenmiş)
10 adet çarliston biber (uzunlamasına kesilmiş)
5-6 diş sarımsak (doğranmış)
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
3-4 adet defne yaprağı
1 adet limon (dilimlenmiş)
Tuz

Balıklar ayıklanır, pulları temizlenir.
Yağlanmış fırın kabına domateslerin çoğu, sardalyeler, sarımsak konulur.
En üste limon dilimleri, kalan domates dilimleri, defne yaprakları, biberler ve kalan domatesler dizilir.
Yağ, tuz ve yanmaması için su eklenerek 180-200 °C'deki fırında pişirilir.


Sardalye Buğulaması

Makbule Geçer
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.02.2011
Mesajlar: 22
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc62243
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2011
3,015 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo sardalye
2 kahve fincanı zeytinyağı
2,5 kahve fincanı su
1 limon
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
biraz tuz

İçlerini iyice temizlediğiniz, üstünü de ovarak yıkadığınız sardalyeleri bir tepsinin içine dizerek yerleştiriniz. Sonra bunların üzerine zeytinyağı, su, kıyılmış dereotu ve mayolanozu ilâve ediniz. Tuzu serpip, limon suynu da kattıktan sonra tepsinin kapağını kapatınız. Orta hararette 10 dakika pişirerek ateşten indiriniz.


ML® Asma Yaprağında Saldalya için tıklayın

ML® Asma Yaprağında Sardalya (görsel)


Sardalya Buğulama

gülsaçar
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.08.2009
Mesajlar: 27
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc38968
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2009
7,777 defa indirildi / yazdırıldı




400 Gr. Sardalya
4 adet iri domates
5-6 adet çarliston biber
5-6 diş sarımsak
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
1 adet limon

Orta büyüklükte bir tepsi hafifce yağlanır ve halkalar halinde kesilmiş domateslerin yarısı bir sıra halinde dizilir. Sardalyaların aralarına ufak parçalar halinde doğranmış sarımsağın tamamı yerleştirilir , balıkların üzerine yeterince tuz ve karabiber serpilir.
Balıkların üzerine ince halkalar halinde dilimlenmiş limonun tamamı ile çekirdekleri çıkartıldıktan sonra ince ve uzun şeritler halinde kesilmiş çarliston biberlerin tamamı ile halkalar halinde kesilmiş domateslerin kalanı yerleştirilerek balıkların üstü örtülür.
Tepsiye yarım çay bardağı likit yağ ile bir çay bardağı su ilave edilir ; tepsinin üstü bir kapak ile kapatılarak orta ateşte 40 dakika kadar pişirilir.(Biber ve domateslerin ölmesi yemeğin piştiğini gösterir. Tepsinin suyunu zaman zaman kontrolda yarar vardır. Eğer biter gibi olursa su ilavesi gerekir.)

Not: Buğulamaya uygun diğer balıklar: Hamsi, Kefal (dilimlenmiş)


Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 24.12.2023






Sardalya Buğulama Tarifleri Alabalık Tarifleri



(5 adet Sardalya Buğulama 279,487 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort