Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Tatlısu Levreği Tarifleri > Sardalya Izgara (5 adet - 325,138 defa bakıldı)

Sardalya Izgara


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sardalya Izgara

pür-i pak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.05.2008
Mesajlar: 22
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc24114
Gönderme Tarihi: 27.May.2008
3,127 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg sardalya balığı
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Sos için:
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz

Balıkları su içinde ovarak yıkayıp, pullarını giderin. Sol elinizde sıkıca tutup sağ elinizle boyunlarına bastırıp çekerek solungaçları ve bağırsaklarını çıkartın. Akar su altında yıkayıp süzün ve hafifçe tuzlayın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirerek altüst edin. Izgaraya dizerek 3-4 dakikada bir, her iki tarafını çevirerek kızartın ve dağıtım tabağına alarak limon sosu eşliğinde servis yapın.


Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 24.03.2021


SARDALYA IZGARASI

ZerrinS
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.08.2008
Mesajlar: 22
Şehir: Ege
Kısa URL: https://ml.md/lc26789
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2008
2,884 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. sardalye balığı
1 adet limon
1 fincan zeytinvağı
1 adet soğan
1 demet maydanoz
tuz
asma yaprakları

Balıklar güzelce ayıklanıp yıkanır. Her asma yaprağı içine 1-2 balık konur, üstüne hafifçe zeytinyağı sürülür ve bohça sarar gibi sarılır kapatılır. Izgaraya böylece yerleştirilir. Balıklar asma yaprağı içinde 10-12 dakika pişer. Sofraya yapraklı da gidebilir. İstenirse yapraklar açılıp balıklar zedelenmeden alınır. Bir tas içinde soğan ince ince kıyılır, tuzla oğulun suda yıkanır, acısı giderilir. Zeytinyağı, kıyılmış maydanoz ve limonla karıştırılır, balığın yanında sos olarak ikram edilir.


ML® Peynirli Sardalya için tıklayın


SARDALYE IZGARASI

Mersiye Şükrani
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.07.2010
Mesajlar: 91
Şehir: Şiraz
Kısa URL: https://ml.md/lc53497
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2010
2,795 defa indirildi / yazdırıldı




Tuz, biber ve az miktarda zeytinyağını, üzerine limon sıkarak hazırlayınız. Sonra sardalye balığının içini, pullarını ve kulaklarını ayıklayıp, önceden hazırlamış olduğunuz sıvıya bulayıp asma yaprağına sarınız. Izgarada iki taraflı olarak pişiriniz. Sonra üzerine sarmış olduğunuz asma yapraklarını çıkarınız ya da bu asma yapraklarını açınız, tabağa yerleştiriniz üstüne de limon sıkıp sofraya getiriniz.

ML® Peynirli Sardalya (görsel)


Sardalya Izgara

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc64254
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2011
2,622 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr sardalya balığı (temizlenip, yıkanmış ve kurulanmış)
2 çorba kaşığı rafine yağ
1 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı un
1 limon (4'e bölünmüş)

Önce, ızgaranızı kızdırınız.
Sardalyaları genişçe bir tabağa ya da tepsiye koyup, rafine yağla yağlayarak, tuzu serpiniz.
Genişçe bir başka tabağa unu yayınız. Yağlayıp tuzlanmış sardalyaları una buladıktan sonra, hafifçe silkeleyerek fazla ununu atınız. Balıkları kızgın ızgaraya koyup, her iki yanlarını 4-5'er dakika pişiriniz.
Izgaradan sardalyaları alıp, bir servis tabağına yerleştirerek, yanında limon parçalarıyla servis ediniz.


ML® Asma Yaprağında Saldalya için tıklayın

ML® Asma Yaprağında Sardalya (görsel)


Sardalya Izgara

cep
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.04.2018
Mesajlar: 21
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc133477
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2018
878 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg sardalya
10-25 adet taze (yoksa salamura) asma yaprağı.
Tuz

Sardalyaları kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz. Üstündeki pulları parmaklarınızla temizleyiniz. Kapaklı tel ızgarayı açıp alt kapağına asma yapraklarını bir sıra olarak diziniz. Asma yapraklarının üzerine saldalyaları bir sıra halinde diziniz. Sardalyaları tuzladıktan sonra asma yapraklarının kalanlarını balıkların üzerine dizip tel ızgaranın kapağını kapatınız. Kor haline gelmiş mangal kömürü üzerinde önce bir tarafını, sonra diğer tarafını çevirerek kızartınız. Sıcak servis yapınız.

Not: Eğer mangal ateşini kullanmaktan mahrumsanız aynı işlemi elektrikli ızgara veya kapağı açık fırında da yapabilirsiniz.






Sardalya Izgara Tarifleri Tatlısu Levreği Tarifleri



(5 adet Sardalya Izgara 325,138 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort