Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Sarığı Burma (baklava yufkasından)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sarığı Burma (baklava yufkasından)

DARI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc12612
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2007
5,777 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo hazır baklavalık ince yufka,
3 bardak margarin yağı (tereyağı da olabilir),
1+1/2 bardak dövülmüş ceviz içi.
Şurubu için:
4 bardak toz şekeri,
2+1/2 bardak su,
1/2 limonun suyu.

Yufkaları dörder eşit parçaya bölmeli. Sonra kesilen bu parçalardan birinin ortasına oklavayı yatırmalı. Yufkanın bir ucunu oklavanın üstüne yatırdıktan sonra bu kapatılan yufkanın üstüne bir - iki çorba kaşığı dövülmüş ceviz içi serpmeli. Sonra oklava ortada olduğu halde yufkayı kıvırarak yuvarlak bir biçimde sokmalı.
Bu ruloyu, gene oklava içinde olduğu halde iki ucundan ortaya doğru iterek büzmeli. Sonra oklavayı hafifçe çekerek yufkadan çıkarmalı ve bu büzülmüş yufkayı içi yağa bulanmış 24 santim çapında bir tepsiye yerleştirmeli.
Öbür yufka parçalarını da aynı biçimde hazırlamalı ve tepsinin dışından başlayıp içine doğru giderek sarığı burmaları düzenli bir biçimde tepsiye yerleştirmeli. Kalan margarin yağını (2 2/3 bardak kadar) iyice kızdırıp köpüğünü aldıktan sonra gezdire gezdire yufkaların üstüne azar azar dökmeli. Sonra tepsiyi alttan iyice kızdırılmış bir fırına sürmeli ve sarığı burmaları, üstlerini fazla sarartmadan, 30-35 dakika kadar pişirmeli.
Yufka pişince tepsiyi fırından çıkarıp eğmeli, böylece tepside kalan yağı iyice süzmeli.
Beri yanda, bir tencereye toz şekeriyle suyu ve limon suyunu koyup kabı kuvvetli bir ateşe oturtmalı. Tahta bir kaşıkla karıştırarak şekeri erittikten sonra vakit vakit karıştırıp bu şekerli suyu koyu bir şurup kıvamına gelinceye kadar 15 - 20 dakika kaynatmalı.
Şurup, kıvamını bulunca tencereyi ateşten indirmeli ve ılımaya bırakmalı. Ilıyan şurubu, kendisi gibi ılık olan sarığı burmanın üstüne gezdire gezdire ve yedire yedire dökmeti. Tatlı iyice soğuyup şurubunu çekince sarığı burmaları tabaklara almalı. Üzerlerine kalan ceviz içini serptikten sonra servis yapmalı, isteyenler bu tatlıyı ceviz içiyle yapmayıp dövülmüş badem içi veya dövülmüş antepfıstığıyle de yapabilirler.


ML® Sarığı Burma için tıklayın


SARIĞIBURMA (baklava yufkasından)

neriman
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.07.2007
Mesajlar: 21
Kısa URL: https://ml.md/lc16719
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2007
2,127 defa indirildi / yazdırıldı




16 Baklavalık yufka
2 Çay kaşığı tarçın
2 Su bardağı tereyağ
2 Su bardağı badem ya da fındık
8 Su bardağı şeker
5 Su bardağı su

Bir tepsiye ince yufkaları sererken, her yufka arasına tereyağını serpiniz ve her dört yufkada dövülmüş badem, veya fındık .tarçından) hazır/ lanmış içi yayınız. Beşinci yufkayı da içlerin üzerine kapak yaptıktan sonra iki oklava üzerine sıkıca sarınız, hamur tahtasına yatırıp oklavaları yufkalara yavaş yavaş, ip büker gibi büktükten sonra, yağlanmış tepsiye, göbekten başlıyarak, diziniz. Tepsi dolduğunda tereyağını da kızdırıp sıcak sıcak üzerlerine gezdiriniz. Şerbeti hazırlayınız, tepsi piştiğinde soğutarak üzerine sıcak şerbet dökünüz.


SARIĞI BURMA (baklava yufkasından)

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc64265
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2011
3,081 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr baklava yufkası
250 gr tereyağı (eritilmiş)
180 gr (1+1/2 su bardağı) ceviziçi (ince zarları soyulup, dövülmüş)
Şurubu:
720 gr (3 su bardağı) şeker
2+1/2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Üstü:
180 gr (1+1/2 su bardağı) badem (ince zarları soyulup dövülmüş)

önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180° C) getirip, ısıtınız. Bir yufkayı tezgahınızın üstüne koyup, üstüne 1 çorba kaşığı ceviziçi serpiniz. Yufkayı uzun bir oklavaya sarıp, iki ucundan ortaya doğru büzünüz. Yufkayı oklavadan sıyırarak çıkarınız. Büzülmüş yufkayı kendi etrafından döndürüp burarak, sarıkları hazırlayınız. Yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayınız. Sarıkları bir tepsiye dizerek üstlerine eritilmiş yağı döküp, tepsiyi fırına sürünüz. Sarıkları 25-30 dakika, altın sarısı bir renk olana kadar pişiriniz.
Bu arada şurubu hazırlamak için, su ve limon suyunu orta boy bir tencereye koyunuz. Şekeri ekleyip, orta ateşte sürekli karıştırarak eritiniz. Şurubu 15 dakika, koyulaşana kadar kaynattıktan sonra, tencereyi ateşten alıp bir kenara bırakınız.
Sarıklar pişince, tepsiyi fırından alıp, fazla yağını süzdükten sonra, ılık şurubu ılınmış sarıkların üstüne, yedirerek dökünüz. Üstüne dövülmüş bademi serperek, buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra, servis ediniz.

Not: Hazır baklava yufkasıyla kolayca hazırlayabileceğiniz sarığı burmayı, birkaç gün önceden hazırlayıp, buzdolabında saklayabilirsiniz.






Sarığı Burma (baklava yufkasından) Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri



(3 adet Sarığı Burma (baklava yufkasından) 130,166 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort