Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Besinlerin Değerleri > Sarımsak (1 adet - 187,820 defa bakıldı)

Sarımsak


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sarımsak

Olcay T. Aktan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.09.2007
Mesajlar: 32
Şehir: Sakarya
Kısa URL: https://ml.md/lc18073
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2007
2,781 defa indirildi / yazdırıldı




Sarmısağın öyküsü eski Romalılar dönemine dayanıyor. Roma İmparatoru Sezar için sarımsak, olağanüstü güç veren bir bitkiydi. Öyle ki askerlerine sarımsak yiyerek savaşa hazırlanmalarını emretmişti. Onun bu tutkusu sarmısağı basit bir çeşni verici malzemeden, yaşam ve askerî gücü sembolize eden bir metaya dönüştürmüştü. 1500'lü yıllarda, ünü yayılan bu çok değerli bitkinin bîr de afrodizyak özelliği keşfedildi. Özellikle Fransız kralları bol bol sarımsak yemeyi alışkanlık haline getirmişlerdi. O tarihlerde sarmısağın cinsel gücü artırdığına dair rivayetler tüm Avrupa'yı sarmıştı.
Sarmısak ya çok sevilen ya da nefret edilen bir bitki. "Baş" denen soğanı, "diş" denen soğancıkları, keskin kokusuyla yemeklere çeşni ve lezzet katan sarımsak için orta bir ölçü yok. Kimi onun kokusuna tahammül edemiyor, kimi tansiyonu düşürdüğü için neredeyse sabah kahvaltısında bile tüketiyor. Gurmeler ise keskin koku ve çeşni veren lezzetini kullanarak yeni lezzet arayışında değişik sarımsaklı tarifler keşfediyorlar.
Bu arada sağlıklı yaşam tutkunları için sarımsak, doğanın değerli bir armağanı olarak kabul ediliyor. Tansiyonu düşürüyor, kan pıhtılaşmasını azaltıyor, kötü "LDL" kolesterolünü azaltıyor, bazı mide kanserlerini yeniyor, bağışıklığı güçlendiriyor. Birinci kalp krizi atlatıldıktan sonra fazla miktarda yenildiğinde ikincisini geçirme riski büyük ölçüde azalabiliyor. İçeriğindeki "allicin" adlı madde bakteri gelişimini önleyerek vücuttaki mantar ve maya oluşumunu engelliyor. Ayrıca sarımsak sindirim enzimlerinin akışını uyarıp toksinlerin deri yoluyla atılmasını sağlıyor. Gurmelerin "olmazsa olmaz" dedikleri sarımsak, günümüz mutfaklarının ayrılmaz bir parçası.

HER MUTFAĞIN 'OLMAZSA OLMAZ" MALZEMESİ
1500'lü yıllardan beri dünya mutfaklarının vazgeçilmez öğelerinden biri sarımsak. Tadıyla ve kokusuyla hemen her yemeğin lezzetini artırır. Son yıllarda en sağlıklı beslenme yöntemi olarak kabul edilen "Akdeniz diyeti"ne ait seçkin tariflerin sadece temel malzemesi değil, aynı zamanda kolay ve pratik hazırlanan salata, kanepe ve sosların da vazgeçilmez bir malzemesi, sarımsak. Sözün özü o tıpkı tuz, biber gibi yemeğin özünü teşkil ediyor.

MAKARNA, SARMISAK, YAĞ VE BİBER
Her zaman yaptığınız makarnaya birkaç diş dövülmüş sarımsakla birlikte 1 avuç taze fesleğen ve küp doğranmış domatesli sosu ilave edebilirsiniz. Veya jülyen doğranmış kabak ve çiğ domates sosuyla değerlendirebilirsiniz.

SEBZELİ KANEPE
Dövülmüş sarımsak, küp doğranmış domates ve çiğ sebze ile hazırlanmış karışımla kanepeler hazırlayın. Kanepelerinizi sarımsaklı havyarla zenginleştirebilirsiniz.

SALATALARDA
Salataların lezzetini artırmak için 1 diş sarmısağı ortadan ikiye kesin ve bununla salata tabağını ovun. Roka, radika, kıvırcık salata ve birkaç çeşit peynirle hazırladığınız salata her zamankinden farklı bir tat kazanacaktır.







Sarımsak Tarifleri Besinlerin Değerleri



(1 adet Sarımsak 187,820 defa bakıldı)

1

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort