Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Charlot Tarifleri > Sauce Béarnaise (6 adet - 268,966 defa bakıldı)

Sauce Béarnaise


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


BERNEZ SOS

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc59597
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2011
8,560 defa indirildi / yazdırıldı




5 çorba kaşığı sirke
1 küçük soğan (dörde bölünmüş)
1 defne yaprağı
1 sap maydanoz
4 tane karabiber
120 gr (1/2 su bardağı) tereyağı
2 büyük yumurtanın sarısı
kahve kaşığının ucuyla tuz
kahve kaşığının ucuyla kırmızı biber
1 çay kaşığı maydanoz (kıyılmış)

Sirke, soğan, defne yaprağı, 1 sap maydanoz ve karabiberleri küçük bir tencereye koyup, sirke 1 çorba kaşığı kalıncaya kadar kaynatınız; süzgeçten geçirip bir kenara bırakınız.
Küçük bir kasede tereyağı yumuşayıncaya kadar çırpınız. Başka bir kasede de, yumurtaları bir yumurta teli yada tahta kaşıkla çırpınız. Tepeleme bir çorba kaşığı dolusu yumuşatılmış yağ ile tuzu yumurtalara ekleyiniz, süzgeçten geçirdiğiniz sirkeli karışımı katıp karıştırınız.
Kaseyi ılık su dolu bir tencerenin üstüne oturtup tencereyi hafif ateş üstüne yerleştiriniz. (Su ısınmalı, ama kaynamamalıdır.) Karışımı koyulaşmaya başlayıncaya kadar karıştırırken, geri kalan tereyağı azar azar ekleyiniz. Karışım, krema kıvamına gelince kaseyi ateşten alınız, kırmızı biber ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırmız. Sosu tadıp, gerekiyorsa biraz daha tuz koyunuz.

Not: Tereyağlı soslardan olan bernez sos, biftek, öteki ızgara etler ve balık ve diğer deniz ürünlerinin yanında servis edilir.


BEARNEZ SOS

bereket dede
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.12.2010
Mesajlar: 32
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc58667
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2010
3,912 defa indirildi / yazdırıldı




100 gr. tereyağı
1 bardak sirke
1 defne yaprağı
20 gr. patates unu veya nişasta
2 baş soğan
4 yumurta
Tuz
Karabiber

Soğanı halkalara doğrayıp sirke, defne yaprağı, karabiber ve azıcık su ile soğanlar yumuşayınca kadar kaynatınız.
4 yumurta içersine 20 gr. patates unu, 1 bardak su ilâve edip hepsini İyice eziniz.
Kaynayan soğanlara ilâve ediniz. Tuz atıp bir telle süratle karıştırarak mayonez kıvamına getiriniz.
Kıvamına gelince 100 gr. tereyağı koyunuz. Ateşten alınız, kaymak tutmaması için üzerine tereyağı sürünüz.

Not: Bu salça ızgara etlerde, balıklarda kullanılır.


SAUCE BEARNAISE

rikkat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380
Şehir: Çankaya - Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc15098
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2007
3,859 defa indirildi / yazdırıldı




1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
10 adet ezilmiş tane karabiber
1 kahve fincanı sirke
2 çorba kaşığı su
4 yumurta sarısı
2.5 su bardağı eriyip suyu alnmış ılık tereyağı (500 kg.)
1/2 limon suyu
Az tuz
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

Sirkeyi, soğanı, tane karabiberi küçük bir tencereye koyup ağır ateşte yakmadan sirke az bir miktar kalıncaya kadar kaynatıp ateşten alınız
İlk sıcaklığı geçince içine tuz, limon suyunu ve yumurta sarılarını ilâve ediniz
Çırpma teli ile devamlı ve dikkatlice karıştırarak ocağın hafif sıcak kenarından veya sıcak suyun içine oturtarak yumurta iyice kabarıp koyulaşıncaya kadar pişirmeden çırpınız
Sıcak suyun içinden çıkarıp ılık vaziyete gelinceya kadar karıştırınız
Sonra ılık tereyağını sicim gibi akıtarak çırpma teli ile devamlı karıştırarak yumurtaya yedirip süzdürünüz
İçersine kıyılmış maydanoz ilâve edip servis yapınız


Sauce Béarnaise

gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
Kısa URL: https://ml.md/lc851
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2006
3,536 defa indirildi / yazdırıldı




1 çorba kaşığı doğranmış soğan
6 adet dövülmüş tane karabiber
1 çay kaşığı tarhun
1 çorba kaşığı tarhun sirkesi
3 yumurtası sarısı
200 gr. yağ
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

Soğan, tane karabiber, tarhun ve sirkeyi bir tencereye koyun. Hafif ateşte, yaklaşık 1 çorba kaşığı kalıncaya kadar çektirin. Tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Karışım ılınınca, tenceredeki malzemeye yumurta sarılarını da katıp, benmari de telle sürekli çırparak ya da tahta spatulayla sürekli karıştırarak, koyulaşıp krema kıvamını alıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp bir kenarda ılınmaya bırakın.
Eritilmiş ılık yağı yavaşça akıtıp, telle sürekli çırparak ya da tahta spatulayla sürekli karıştırarak, azar azar sos iyice bağlanıncaya kadar ilave edin. Sosu ince bir süzgeçten geçirin ve içine kıyılmış tarhun yaprakları ve maydonozu katın.

Not: Bu sos, ızgara balıklar, ızgara ve sote etlerin yanında servis edilebilir.


Fotoğraf "toybelen" tarafından gönderildi. 09.11.2020


Sauce Béarnaise

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc97329
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2014
1,832 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


3 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı ince kıyılmış tarhun otu veya 1/3 çay kaşığı kuru tarhun
1 çorba kaşığı maydonoz
Tuz
6 adet dövülmüş beyazbiber (1 çay kaşığıından az)
1 su bardağı (200 ml)tereyağı
1/4 çay bardağı (25 ml) üzüm sirkesi
1/4 çay bardağı (25 ml) su
2 çorba kaşığı dolusu ince kıyılmış arpacık soğanı

1-Tarhun otu ve maydonoz yapraklarını ince ince kıyınız maydonoz saplarını ayırıca kıyınız.
2-Tereyağını bir tencereye koyup benmaride eritin, oluşan kefi alın. Kabın dibindeki tortulu kısmı süzerek başka bir kaba boşaltın ve ılık tutunuz.Tortu sosa karışmamalıdır.
3-Sirkenin yarısını, kıyılmış arpacık soğanı, maydonoz saplarını ve beyazbiberi bir tavaya koyun ve kısık ateşte suyunun hemen hemen tamamını çektirin. Ateşten alın. Soğumaya bırakın ve yaklaşık 25 ml su ilave edip karıştırınız.
4-Yumurta sarılarını ekleyin ve benmaride (65- 80°C de) sürekli çırparak pişirin (sabayon). Pişince benmariden alınız, sürekli çırpmaya devam ederek soğutun, 30-37°C’ye kadar ılıklaştırın.
5-Çırpmaya devam ederek eritilmiş ılık tereyağını damlalar halinde ekleyin. İnce bir süzgeçten geçirip süzünüz sos katılaştıkça sirkenin diğer yarısını damlalar halinde ekleyerek kıvamı dengeli tutun. Baharatını ve tuzunu ayarlayınız.
6-İnce kıyılmış tarhun otu ve yapraklarını ekleyerek karıştırınız.
7-Karışımı 30-37°C’de benmaride saklayınız.

Not: Bu kıymetli ve lüks etler, pahalı ızgaralar, steakler ve ızgara balıkların yanında servis edilir.


Bearnez Sos

AnnemAnnem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 32
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc152212
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2020
624 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta sarısı
5 yemek kaşığı elma sirkesi
1 adet kuru soğan
120 gram tereyağı
1 adet defne yaprağı
2-3 dal tarhun
4 adet tane karabiber
Tuz
Kırmızı biber

Soğanı halka halka doğrayın. Sirke, defne yaprağı, 1 dal tarhun ve tane karabiberlerle birlikte bir sos tenceresine alın. Sirke buharlaşana ve 1 yemek kaşığı kadar kalana dek pişirin. Malzemeyi ince delikli bir süzgeçten geçirip kenara alın. Tereyağını bir kasede yumuşayana kadar çırpın. Isıya dayanıklı ayrı bir kasede de yumurta sarılarını çırpın. 1 yemek kaşığı dolusu tereyağını ve sirkede pişmiş soğanları da yumurtalara ilave edin. Tüm malzemenin olduğu kabı benmariye oturtun ve ocağın üzerine alın. Bir yandan hızla karıştırırken bir yanda da azar azar tereyağını ekleyin. Yumurtalar pişip karışım krema kıvamına geldiğinde benmariyi ocaktan alın. Sosa kırmızı biber, kıyılmış tarhun ve gerekiyorsa biraz daha tuz ilave edip bekletmeden servis edin.

Not: Bearnez sosu, dünya mutfağındaki beş temel sostan biri olan Hollandez (Hollandaise) sosundan türemiş, yumurta bazlı bir sostur. Özellikle et ve balık yemeklerine lezzet vermesi için kullanılır.







Sauce Béarnaise Tarifleri Charlot Tarifleri



(6 adet Sauce Béarnaise 268,966 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort