Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Fasulye Çorbası Tarifleri > Sebze Çorbası (75 adet - 6,511,325 defa bakıldı)

Sebze Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sebze Çorbası

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180818
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2024
26 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet havuç
2 adet patates
1 adet kabak
1 dilim kereviz
1 su bardağı brokoli (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı su veya sebze suyu
Tuz ve karabiber
İsteğe bağlı baharatlar (kimyon, zerdeçal, pul biber)
Üzeri için taze maydanoz veya nane

Soğan ve sarımsağı doğrayarak zeytinyağında hafifçe kavurun.
Havuç, patates, kabak ve kerevizi küp şeklinde doğrayın, tencereye ekleyin ve birkaç dakika soteleyin.
Üzerine su veya sebze suyunu ilave edin ve kaynamaya bırakın.
Sebzeler iyice yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
Pişen sebzeleri blender ile pürüzsüz hale getirin veya taneli seviyorsanız bu adımı atlayabilirsiniz.
Tuz, karabiber ve dilediğiniz baharatları ekleyerek karıştırın.
Servis ederken üzerine taze maydanoz veya nane ekleyerek sunun.



Sebze Çorbası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175613
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2023
186 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. taze fasulye
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet kereviz sapı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı sıcak et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Kabuklarını soyduğumuz patates ve kuru soğanı iri parçalar halinde kesiyoruz. Kereviz sapını ince ince doğruyoruz. Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırdıktan sonra minik minik doğranmış taze fasulyeleri, patatesi, kuru soğanı ve kereviz sapı parçalarını hafif bir renk alana kadar soteliyoruz. Sotelenen sebzelere sıcak et suyunu ilave edip haşlıyoruz. Terbiye karışımı için; tereyağını ayrı bir sos tenceresinde eritiyoruz. Unu ilave edip kısık ateşte kavuruyoruz. Soğuk sütü yavaş yavaş ekliyoruz ve çorbaya yediriyoruz. Tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Son olarak; tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ekliyoruz ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender'la eziyoruz.



Sebze Çorbası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175048
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2023
202 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet kabak
3 adet havuç
3 adet patates
2-3 adet defne yaprağı
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
2,5 litre sıcak su

Yıkayıp kabuklarını soyduğumuz kabak, havuç ve patatesleri küp küp doğrayalım ve defne yapraklarıyla beraber tencereye alalım. Bu tarifte önceden kabak dolması yapmak için oyduğunuz kabak içleriniz varsa onları da kullanabilirsiniz.
Sebzelerin üzerine sıcak su ilave edelim ve yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım.
Ayrı bir tavada, tereyağı ve sıvı yağı eritelim.
Üzerine un ekleyerek, birkaç dakika kavuralım.
Karabiber ve kırmızı toz biberi de ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuralım, ateşten alalım.
Tencereden defne yapraklarını alalım ve yumuşayan sebzeleri blenderdan geçirelim.
Un ve baharatla kavurduğumuz yağı tencereye ekleyelim. Bu şekilde bir taşım daha kaynatalım.
Son aşamada, çorbaya süt ilavesini yapalım ve birkaç dakika daha pişirelim.
Tuzunu ekleyip, karıştıralım ve ocağı kapatalım.



Sebze Çorbası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174975
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2023
195 defa indirildi / yazdırıldı




1 büyük patates
1 orta boy havuç
1 adet pırasanın beyaz kısmı
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 dolu tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
Tuz
Tavuk suyu

Patates, havuç, pırasa ve soğanı iyice yıkadıktan sonra iri şekilde doğrayarak tencereye alın.
Üzerine salçayı ilave ederek kısa bir süre kavurun.
Ardından üzerini biraz geçecek kadar tavuk suyunu ilave edin. Dilerseniz tavuk bulyon da kullanabilirsiniz.
Tuzunu ekleyerek orta ateşte pişmeye bırakın.
Sebzeler yumuşadıktan sonra blenderdan geçirin.
Başka bir tencereye un ve yağı ekleyerek kavurun, ardından blenderdan geçirdiğiniz sebzeleri üzerine ilave ederek bir süre kaynatın. Çorbanız hazır.



Sebze Çorbası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174715
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2023
160 defa indirildi / yazdırıldı




1.5 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zerdeçal
4'er adet bebek kabak ve bebek patlıcan
12-14 adet taze fasulye
1 adet havuç
1'er adet kırmızı ve sarı dolmalık biber
1 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
6 su bardağı sıcak su
4-5 yaprak pazı
1 kutu (200 ml) krema
Tuz

Kabak, patlıcan, havuç, taze fasulye ve dolmalık biberleri temizledikten sonra ince parçalar şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp kıyılmış soğanı hafifçe kavurun. Doğradığınız sebzeleri ekleyip bir-iki dakika soteleyin. Su ilave edip sebzeler hafifçe yumuşayana kadar pişirin. İnce parçalar şeklinde kestiğiniz pazıyı ilave edip üç-dört dakika daha pişirin. Rendelenmiş taze zerdeçal ve kremayı karıştırın, çorbanın suyundan birkaç kaşık dolusu karışıma ekleyip ılımasını sağlayın. Yavaşça karıştırmaya devam ederek iki dakika pişirin.



Sebze Çorbası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172095
Gönderme Tarihi: 17.May.2023
176 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet küçük brokoli
1 adet pırasa
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
2-3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Bir tutam dereotu
Terbiyesi için:
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Un

Bütün sebzeleri temizleyip yıkıyoruz. İrice doğrayıp tencereye alıyoruz. Üzerine sekiz su bardağı su ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Tereyağında unu kavuruyoruz. Kavurduğumuz unu sebzelerin içine alıp blender'dan geçiriyoruz. İnce ince kıydığımız dereotunu ilave ediyoruz. Limon ile servis ediyoruz.



Sebze Çorbası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171664
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2023
114 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.hurriyet.com.tr

1 adet patates
1 adet soğan
2 adet havuç
1 adet kabak
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz ve baharatlar

Sebzelerin kabukları soyulup küçük küpler halinde doğruyoruz. Tereyağı ve zeytinyağı tencereye koyup eridikten sonra küp doğranmış soğanı hafifçe kavuruyoruz. Ardından sebzeleri koyup bir tur çevirip, kavuruyoruz. Üzerine su ilave ediyoruz. 4 su bardağı su ekleyip karıştırıp haşlamaya bırakıyoruz. Patatesler yumuşadığında tamamdır. Tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Süt ve yumurta sarısını çırpıyoruz. Çorbanın suyundan alıp sosa ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Ardından terbiyeyi, yani sosu çorbanın içine döküp hızlıca karıştırıyoruz. Bir taşım kaynadığında blender'dan geçirip ocağın altını kapatıyoruz. Servise hazır.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 07.12.2023


Sebze Çorbası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166074
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2022
124 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet havuç
2 adet kabak
1 adet kapya biber
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber

Kabak ve havuçları rendeleyin, kapya biberi jülyen doğrayın. Tereyağını tencereye alıp eritin ve unu ekleyip kavurun. Sebzeleri de tencereye aldıktan sonra çorbanın suyunu ilave edin. Orta ateşte 15 dakika kadar kaynayan çorbanın tuzunu ve karabiberini ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam için çorbanızı sıcakken blenderdan geçirin.



Sebze Çorbası

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164582
Gönderme Tarihi: 01.May.2022
219 defa indirildi / yazdırıldı




Brokoli
Havuç
Kabak
Un
Tereyağı
Süt
Tuz

İki avucunuzun içini kapsayacak kadar brokoli, 1 havuç ve 1 küçük boy kabak düdüklü tencerede az suda 15 dakika haşlanır.( Brokoli, havuç ve kabak bir kaç parçaya bölünür ) Haşlandıktan sonra suyunun bir kısmı bir kaseye boşaltılır. Az kalan suyla beraber sebzeler blenderden geçirilir. Ayrı bir tencerede 2 kaşık un 1 tatlı kaşığı tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Topaklanmaması için soğuması beklenir. Daha sonra 1 bardak süt, sebzeler ve 1 çay kaşığı tuz tencereye katılır. Karıştırılırken ayırdığımız sebze suyu istediğiniz kıvama gelene kadar eklenir. Durdukça koyulaşacağını hesaba katmayı unutmayın. Bu yüzden artan sebze suyunu saklayın ya da sonraki ısıtmalarınızda süt ilave edin. Kaynayınca ocaktan indirin ve bol karabiberle kaselere doldurun.



Sebze Çorbası

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164529
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2022
251 defa indirildi / yazdırıldı




2 havuç
2 kabak
1 adet kereviz
3 yeşilbiber
3 kırmızıbiber
Yarım kg süt
1 çay bardağı sıvıyağı
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber

Sebze çorbası için önce sebzeleri temizleyin ve küp küp doğrayın. Sıvıyağda soteleyin.
Bir tencereye sıvıyağı ve tereyağı ekleyin. Karıştırdıktan sonra unu ilave ederek kavurun. 3 su bardağı su ekleyin. Kaynadıktan sonra sütü ilave edin ve tekrar kaynatın.
Sebze çorbasına tuz, karabiber ilave edin. Sebzeleri ekleyin bir taşım daha kaynattıktan sonra çorbanızı ocaktan alabilirsiniz.



Sebze Çorbası

peri masalı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.12.2020
Mesajlar: 31
Kısa URL: https://ml.md/lc154809
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2020
357 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 küçük boy kabak
2 parça brokoli
2 parça karnabahar
1 adet kırmızı biber
1 su bardağı domates sosu
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam kimyon
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı limon
1 çay kaşığı kimyon
1 adet sarımsak
2 dal kereviz yaprağı

Soğanları küp küp doğrayarak hafif yağda kavurun.
Küp küp doğradığınız havucu ekleyin ve biraz şeker ekleyip kavurun.
Daha sonra domates sosunu ekleyin.
Biraz daha kavurup suyunu ilave edin.
Sos biraz kaynadıktan sonra tuzunu ekleyin.
Dilimlediğiniz sarımsağı ekleyin ve küp küp doğradığınız sebzeleri ilave edin.
Evde olan herhangi bir sebzeniz varsa ekleyebilirsiniz.
Diğer bir kapta şehriyelerinizi pembeleşinceye kadar kavurun.
Kaynamakta olan çorbanıza ekleyin.
Kimyon ve limon suyunu da ilave ederek bir miktar daha kaynatın.
Sebzelerinizi çok fazla öldürmeden ocağı kapatın.
Son olarak kereviz yapraklarını da ekleyerek servis edin.



Sebze Çorbası

Alaaddin
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 21.05.2020
Mesajlar: 22
Şehir: Tokat
Kısa URL: https://ml.md/lc150771
Gönderme Tarihi: 25.May.2020
424 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sozcu.com.tr

250 gram yağsız kıyma
Yarım su bardağı yasemin pirinci
3 su bardağı su
1 yumurta
Zeytinyağı
Zencefil
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım limon suyu
Tuz-karabiber
Dereotu
Havuç

Zeytinyağı haricinde yukarda gördüğünüz tüm malzemeleri düdüklü tencerenin içine alıp 20 dakika kadar tenceremizin buhar düdüğü ötene kadar orta ateşte kaynatalım.
Pütürlü bir tat isteyenler için önerim ezici ile tüm malzemeyi ezmek yada çocuklu aileler için blenderdan geçirmek.
Üzerine soğuk sıkım zeytinyağı ve isteğe bağlı değirmen karabiber ile servis edebilirsiniz. Ben evde ne kadar yeşillik varsa ekliyorum; dereotu, maydanoz ve yeşil soğan.



Sebze Çorbası

bilir dişi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.11.2019
Mesajlar: 34
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc146782
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2019
702 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet pırasanın beyaz kısımları
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
400 gram mantar
1'er adet patates ve havuç
4 su bardağı su
1 paket (200 ml) krema
Tuz
3-4 dal dereotu

Pırasayı ince halkalar halinde doğrayın. Zeytinyağı ve tereyağını tencereye alın. Pırasa ve kıyılmış sarmısak ilave edip, 5 dakika soteleyin. Dilimlenmiş mantar, kabukları soyulup küp doğranmış patates ve havuç ekleyip 5 dakika soteleyin. Su ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp tuz ekleyin. Sebzeler yumuşayana dek yaklaşık 15 dakika, tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Tenceredeki pişen sebzelerden 1 kepçe kadar alıp kenara ayırın. Çorba ılındığında blenderden geçirip krema ekleyin ve yeniden ocağa oturtup 1-2 dakika karıştırarak pişirin. Kenara ayırdığınız sebzeleri de ekleyin. Kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.



Sebze Çorbası

tarifsiz tarifler
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.04.2016
Mesajlar: 27
Şehir: Kırklareli
Kısa URL: https://ml.md/lc136443
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2018
575 defa indirildi / yazdırıldı




2 yemek kaşığı tereyağı
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 patates
2 kabak
2 havuç
1 çay bardağı bezelye
5 litre kaynamış su
Tuz
1 bardak süt
2 yumurtanın sarısı

Soğanı ve sebzeleri soyun, yıkayıp doğrayın. Tereyağını eritin. Soğanı yağda pembeleştirin. Pembeleşince, salçaları ekleyip, 1-2 kez karıştırın. Sebzeleri ilave edin, 3-4 dakika sonra unu ekleyin. Un ile bir süre kavurduktan sonra, suyu ve tuzu ekleyin. Sebzeleri hafif ateşte yumuşayana kadar pişirin. Pişince, çorbayı blendırdan geçirin. Sütü ve yumurta sarılarını bir kapta çırpın. Çorbadan bir kepçe alıp, devamlı karıştırarak, süte ilave edin. Bu karışımı yavaş yavaş karıştırmaya devam ederek çorbaya ekleyin. Eğer çorbanın kıvamı yoğunsa, azar azar kaynamış su ekleyin.



Sebze Çorbası

dönmedolap
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.04.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc133361
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2018
738 defa indirildi / yazdırıldı




1 büyük boy patates
1 küçük boy kereviz
2 orta boy havuç
1 orta boy kabak
1 orta boy kuru soğan
3 yaprak beyaz lahana
4 adet orta boy sivri biber
1 küçük boy kabuğu soyulmuş domates
40 gr margarin
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı salça
Tuz
Su

Tencereye yağ konup eriterek ince doğranmış soğan kavrulur ve küp şeklinde doğranmış sebzeler ilave edilerek çırpma teli ile 5 dk. Daha kavrulur. Un ilave edilerek biraz daha kavrulur ve salça edilip su ile açılır. Küp doğranmış ve kabuğu soyulmuş domates, sivri biber ve tuz ilave edilip ve devamlı köpüğü alınarak 40 dk. Kadar kaynatılır. Arzu edilirse ocaktan almadan 2 dk. Önce krema ilave edilir.



Sebzeli Çorba

çerçeve
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.04.2018
Mesajlar: 24
Kısa URL: https://ml.md/lc133277
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2018
654 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet patates,
5 adet havuç,
Bir miktar domates püresi
Brokoli
Tereyağı
Tuz
Karabiber
Nane
1 lt su

5 adet patatesi ve havucu güzelce haslayin.Hasladiktan sonra sogumaya brakin ,baska bir kabda güzelce ezin.Buarada 200gr tereyagini ve domates püresini güzelce kavurun 5 dk.Kavrulduktan sonra harci tencereye koyun ve yavas yavas suyu ekleyin.Arkasindan kiyilmis iri parcali brokolileri tencereye ekleyin.1 tatli kasigi tuz,karabiber ve naneyi ekleyin. Kaynamasi icin 15 dk birakin.



Sebze Çorbası

aymelek
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.04.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc133182
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2018
731 defa indirildi / yazdırıldı




1 orta boy patates
1 orta boy kabak
1 orta boy kırmızı yağ biberi
5-6 dal maydanoz
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tutam tuz
1 tutam nane

Patatesi soyalım kabağı alaca soyalım. Biberin çekirdeklerini ayıklayalım ve bütün sebzeleri küp küp doğrayalım. Daha sonra tencereye su koyup kaynatalım. Sebzeleri kaynayan suyun içine atıp pişirelim. Öte yandan bir tencereye tereyağını alalım, eritelim, unu ekleyelim ve iyice kavuralım. Azar azar su ekleyelim daha sonra pişen sebzeleri sularıyla birlikte kavurduğumuz unun üzerine dökelim. Çırpma teli ile biraz çırpalım. Tuzunu ve ince kıyılmış maydanozunu ekleyelim. Üzerine nane serpelim ve bir taşım kaynatıp ateşten alarak servis yapalım.



Sebzeli Çorba

bilge tan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.02.2015
Mesajlar: 26
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc131915
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2018
1,757 defa indirildi / yazdırıldı




1 büyük boy kereviz
1 patates
1 havuç
1 soğan
1 çay bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı pirinç
Yarım çay bardağı bulgur
1 kaşık tereyağı
Tuz
Kimyon
İsteğe göre kırmızı pul biber

Sebzeleri soyup gelişi güzel doğrayalım. Pirinç, mercimek ve bulguru yıkayalım. Tereyağı hariç tüm malzemeyi tencereye koyup üzerini dört parmak geçecek kadar soğuk su ilave edelim. Sebzeler haşlanıp yumuşayınca blendırdan geçirelim. Eğer katı olmuşsa sıcak su ekleyip bir taşım daha kaynatalım. En son tereyağını koyup eriyinceye kadar karıştıralım.



Sebze Çorbası

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc131202
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2018
1,696 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet yeşil biber
Yarım fincan sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
1 finca haşlanmış nohut
1 fincan şehriye
1 adet tavuk bulyon
1 tutam kıyılmış maydanoz
1 tutam kıyılmış dereotu
Kuru nane
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yarım limon suyu

Bir tencereye yağ konur, üzerine ince kıyılmış soğan, küp doğranmış patates, havuç ve doğranmış yeşil biber konarak kavrulur.
Üzerine yeteri kadar kaynar su, nohut ve şehriye eklenerek bir süre kaynatılır, tavuk bulyon atılır.
Daha sonra kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, tuz, karabiber ve pul biber eklenir, limon sıkılarak sıcak servis yapılır.



Sebze Çorbası

hikaye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.02.2015
Mesajlar: 34
Şehir: Ordu
Kısa URL: https://ml.md/lc130923
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2018
840 defa indirildi / yazdırıldı




1 Kahve Fincanı Bezelye
1 Adet Havuç
1 Adet Kabak
1 Adet Kuru Soğan
1 Adet Patates
1 Su bardağı Su
2 Çorba Kaşığı Un

Tenceremize bir miktar çiçek yağı koyuyoruz. Küp doğranmış soğanları kısık ateşte kavuruyoruz. Küp doğranmış havucu soğanın üzerine ilave ediyoruz. Havuçtan sonra küp doğranmış patatesi ilave ediyoruz. Ardından bezelye tanelerini ilave ediyoruz. Tüm sebzeleri yarı pişmiş kıvama gelinceye kadar kavuruyoruz. Sonra unumuzu ve suyu ilave ediyoruz. Biraz kaynayınca sıcak suyla çorbanın kıvamını ayarlıyoruz. Sebzeler pişince çorbamız servise hazır hale geliyor. Mevsime göre çorbamızın içine daha başka sebzelerde ilave edebiliriz.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 09.01.2024






Sebze Çorbası Tarifleri Fasulye Çorbası Tarifleri



(75 adet Sebze Çorbası 6,511,325 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2, 3, 4  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort