Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kremalı Çorba Tarifleri > Sebze Çorbası (75 adet - 6,511,088 defa bakıldı)

Sebze Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


SEBZE ÇORBASI

sarpa
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.08.2008
Mesajlar: 22
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc26640
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2008
3,019 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet havuç
1 adet kereviz
4 adet patates
2 adet pırasa
Birkaç yaprak lahana
6 kaşık yağ
3 kaşık un
8 bardak su
tuz
karabiber
maydanoz

Bütün sebzeler ayıklanıp yıkanır. Patates hariç diğerleri küçük parçalara kesilir. Bir tencere içine su ve tuz ile konup haşlanır Başka bir tencere alınır Yağ unla ateşe konur. Un pembeieşene kadar kavrulur. İçine kıyılmış maydanoz konup biraz daha pişirilir. Üzerine yavaş yavaş soğuk su katılır patatesler ve haşlanmış diğer sebzeler ilave edilir. 45 dakika kaynatılır Sofraya getirilirken üzerine karabiber ekilir.


Sebze Çorbası

irem72
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.07.2008
Mesajlar: 24
Kısa URL: https://ml.md/lc25327
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2008
3,160 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet soğan
1 baş sarımsak
3 adet iri patates
3 büyük kabak
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kekik,
1 çay kaşığı karabiber
1 adet limon
1 fincan sıvıyağ
Tuz

Soğan ve sarımsakların kabuklan soyulup ince olarak doğranır tencereye konur
Tencereye patates ve kabak ilave edilip, pişmeye bırakılır.
Bir kâsede yoğurtla un iyice çırpılır. Patatesler yumuşayınca yoğurtla un katılıp, hızlıca karıştırılarak pişirilir. Unun kokusu gidinceye kadar pişirilip, ateşten alınır.
Baharatları ilave edilip, sıcak olarak servis yapılır.


SEBZE ÇORBASI

nilgunkural
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.07.2008
Mesajlar: 20
Kısa URL: https://ml.md/lc25304
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2008
3,131 defa indirildi / yazdırıldı




Orta boy 1 kereviz
2 pırasa
2 havuç
2 patates
ortaboy 1 soğan
1 su bardağı süt
6 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
un

İnce doğranmış soğan, bir tencerede un ve yağ ile kavurun. Üzerine kaynamış et suyu ilave edin. Önceden temizlenmiş ve ince doğranmış sebzeler ve tuzu ekleyerek pişirin, Süt de katıldıktan sonra iki taşım kaynatıp servis yapın.


SEBZE ÇORBASI

kasabanınnamusu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.06.2007
Mesajlar: 63
Şehir: Turgutlu
Kısa URL: https://ml.md/lc22584
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2008
3,497 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet patates
2 adet kabak
3 adet biber
1 adet patlıcan
Yeterince su (et suyu)
Yarım demet maydanoz
4 kaşık tereyağı veya margarin
5 adet domates
2 adet soğan
2 diş sarımsak
2 kaşık un
Tuz

Bütün sebzeleri yıkayıp soyduktan sonra küçük küçük doğrayın. Et suyunu ilâve edip, bir tencerede kaynatın. Sebzeleri iyice pişirin. Blendırdan veya süzgeçten geçirin. Tereyağı ile unu kavurup, ezilen sebzeleri ilâve edin. Tuz koyup kaynatın.


SEBZE ÇORBASI

susam sokağı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.12.2007
Mesajlar: 72
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc20130
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2007
3,334 defa indirildi / yazdırıldı




1 Küçük havuç
1 Çorba kaşığı kırmızı mercimek
1 Orta boy patates
1/2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Orta boy soğan
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çorba kaşığı pirinç
8-10 Dal maydanoz

Tencereye 7 su bardağı su koyup kaynatarak ince kıyılmış soğan, pirinç ve mercimeği katınız. Sebzeleri iri olarak rendeleyiniz. Pirinç yarı pişince tuzu, sebzeleri ve yağı ilave edip yumuşayıncaya kadar pişiriniz.


Sebze Çorbası

fındıkkıran
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.06.2007
Mesajlar: 23
Şehir: Ordu
Kısa URL: https://ml.md/lc16539
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2007
3,634 defa indirildi / yazdırıldı




3 Havuç
8 Su bardağı et suyu
2 Soğan
2 Pırasa
4 Diş sarımsak
1 Kereviz
2 Çorba kaşığı sadeyağ
1 Fincan pirinç
5 Patates
1 Demet dereotu
6 Yaprak lahana
Tuz.

İnce doğranmış havuç, soğan, ve sarmısağı sadeyağda kavurun. Tuz ve et suyunu katıp kaynamaya bırakın. Kaynayınca, fındık gibi doğranmış patates, ince doğranmış lahana, pırasa, kereviz, ve pirinci katın. Sebzeler yumuşayıncaya, kadar hafif ateşte pişirin. İndirince, dereotu serpip soğumadan servis yapınız.


SEBZE ÇORBASI

Seval Hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.12.2006
Mesajlar: 52
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc9894
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
3,566 defa indirildi / yazdırıldı




Bir gerdandan alınan et suyu «Gerdanın et kısmı ile gerdan rosto yapılır»
1 fincan bezelye
2 adet patates
2 adet orta boy havuç
1 adet kereviz
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
Birer miktar mevsim sebzeleri kabak, ıspanak gibi
Tuz, karabiber
Yağ

Gerdan'dan alınan suya bezelye, patates, havuç, kereviz ve mevsime göre bulunan yapraklı sebzelerden bir kısım da katılarak iyice kaynatılır. Kaynamanın sonunda tuz, salça ve kara biber de ilave edilir, az bir miktar da şehriye atılır ve şehriyeler pişince ateşten alınıp ince kıyılmış maydanoz serpilerek servis yapılır.


SEBZE ÇORBASI

ananas
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.09.2006
Mesajlar: 30
Kısa URL: https://ml.md/lc7974
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2006
3,650 defa indirildi / yazdırıldı




Ergun Köknar

3 adet patates
2 adet pırasa
3 adet havuç
4 yaprak lahana
1 küçük baş kereviz
1 baş soğan
2 çorba kaşığı katıyağ 1 kaşık un
4 su bardağı su veya et suyu
Yeteri kadar tuz, biber, salça

Bütün sebzeleri ayıklayıp, yıkayınız. Küçük küçük doğrayınız. Bir tencereye yağ ve ince kıyılmış soğanı koyup, orta hararetli ateş üzerinde kavurunuz. Soğanlar az bir şey yumu-şayıp ölünce, bir çorba kaşığı un katıp bir iki defa karıştırınız. Patatesler hariç ufak ufak doğradığınız sebzeleri, soğanların içine atınız. Üzerine gerekli suyu koyup, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Sebzeler yumuşayın-ca patatesleri ilave ediniz, (patates çabuk piştiğinden en son ilave edilir). Patateslerde pi-since sıcak sıcak ikram ediniz.
Not: Sebze çorbasına terbiye yakışır. Limonlu veya sütlü terbiye ile ikram edebilirsiniz. Sütlü terbiye yumurta sarısı ve limon suyuyla yapılır. Yaz sebzeleriyle de bu çorba yapılabilir. Bütün mesele sebzelerin pişme zamanını bilip, ezmeden, zamanında pişirmektir.


Sebze Çorbası

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc7457
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2006
3,714 defa indirildi / yazdırıldı




2 domates
1 havuç
1 patates
1 soğan
2 bardak tavuk suyu
yarım demet maydanoz
7-8 adet taze fasulye
2 orta boy kabak
4 yaprak pazı
1 çay kaşığı karabiber
yeterince tuz

Havuç ve patatesler küp şeklinde doğranarak rendelenmiş soğan ve tavuk suyuyla birlikte tencereye konulur. Havuç ve patatesler piştikten sonra iri doğranmış kabaklar, kıyılmış pazı yaprakları, 5-6 ya bölünmüş fasulyeler ve rendeden geçirilmiş domatesler eklenir. Sebzelerin hepsi yumuşayıncaya kadar kaynatılıp tuzu, karabiberi ilave edilip karıştırılır. Tavuk suyuna bir miktar yağ ilave edilip karışıma eklenir. 8-10 dakika dinlendikten sonra ince kıyılmış maydanozlar serpiştirilerek servise sunulur.


Sebze Çorbası

naz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 85
Şehir: Nazilli
Kısa URL: https://ml.md/lc4764
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2006
3,697 defa indirildi / yazdırıldı




1 orta boy patates
1 orta boy havuç
1 orta boy kabak
1 orta boy kereviz
50 g tereyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 su bardağı su
1 yumurta
1 yemek kaşığı un

Sebzelerin hepsini yıkayıp rendeleyin. Hepsini bir tencereye alın, üzerini üç parmak geçinceye kadar su doldurun, tuz, karabiber ilavesiyle 20 dakika kadar kaynatın. Yağı ekledikten sonra 10 dakika daha kaynatın.
Yumurta ile suyu çırpın, üzerine un ve limon suyunu ekleyin, tekrar çırpın. Çorbanın suyundan üzerine azar azar ilave ederek ılıtın, çorba tenceresine hazırladığınız terbiyeyi boşaltın. Kaynayıncaya kadar karıştırın, kaynadıktan 1 dakika sonra ocağı kapatın. Sıcak servis yapın.


Sebze Çorbası

Kezban
Editor
Editor

Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165
Şehir: Balgat/ANK
Kısa URL: https://ml.md/lc4256
Gönderme Tarihi: 28.May.2006
3,542 defa indirildi / yazdırıldı




1 Adet havuç
1 Adet patates
1 Adet kabak
1 Adet domates
1 Adet sivri biber
Birkaç dal ispanak
2 Çorba kasigi un
125 Gr margarin
6 Su bardagi su veya etsuyu

Bütün sebzeleri soyup yikadiktan sonra küp seklinde dograyin.
2 Su bardagi su veya etsuyunda haslayin.
Baska bir tencerede 125 gr margarini eritin ve 2 çorba kasigi unu kavurun.
Kavrulmus unun üzerine kalan 4 bardak su veya etsuyunu ekleyip tuzunu ilave edin.
Haslamis oldugunuz sebzeleri de ilave ettikten sonra çorbayi 15 dakika kadar kaynatin ve servis yapin.
Arzuya göre çorbanin içine limon dilimleri de koyarak servis yapabilirsiniz


SEBZE ÇORBASI

Borekch
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc3061
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
3,553 defa indirildi / yazdırıldı




50 gr gravyer peyniri, rendelenmiş
225 gr taze iç barbunya fasulyesi
1 demet maydanoz, kıyılmış
4 çorba kaşığı zeytinyağı
150 gr Bruksel lahanası
7 su bardağı et suyu
1 su bardağı şehriye
1 kg asma kabağı
150 gr ıspanak
100 gr bezelye
2 adet patates
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 sap kereviz
1 adet soğan
1 adet havuç
karabiber, tuz

Havucu ve soğanı yıkayıp, temizledikten sonra rendeleyin. Brüksel lahanasını ve ıspanağı yıkayıp, temizledikten sonra ince ince doğrayın. Patetesin kabuklarını soyup küp küp minik parçalar halinde doğrayın. Asma kabağının kabuğunu yıkayıp temizleyin, domatesin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve beraberce minik parçalar halinde doğrayın. Et suyunu bir güveç içerisinde ateşe koyun. Et suyu ısındığında ince kıydığınız maydanozun bir kısmını, doğradığınız patates, ıspanak, kabak, Brüksel lahanası, havuç, domates ve soğanı ilave edin. Tuz ve biberini koyduktan sonra çorbayı, sebzeler pişinceye dek kaynatın. Diğer yanda kıyılmış maydanozun artan kısmı ve iki diş sarmısağı bir havanda iyice dövün ve buna dört - beş çorba kaşığı zeytinyağı katın. Çorbayı ateşten almadan yaklaşık on beş dakika önce içine şehriyeyi atın. Çorbayı ateşten aldığınızda zeytinyağlı sarımsaklı maydanoz karışımını ilave edin, bir iki karıştırıp servis yapın.


SEBZE ÇORBASI

Borekch
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc3060
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
3,504 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet kereviz (yapraklarıyla)
1 adet domates
1 adet patates
4-5 yaprak ıspanak
½ su bardağı sıvıyağ
1 baş soğan
1 adet kabak

İki litre su kaynatılır. Sebzeler güzelce yıkanıp, iyice temizlendikten sonra iri iri doğranarak kaynamakta olan suya atılır. Harlı ateşte yaklaşık yarım saat piştikten sonra üzerine yağ ilave edilir ve soğumaya bırakılır. Ilındıktan sonra mikser yardımı ile pütürsüz hale getirilir.

Not: Çorbanızı daha koyu bir kıvamda arzu ederseniz, içine bir avuç mercimek yada bir avuç şehriye atabilirsiniz. Tuz miktarı arzuya göre ilave edilir.


ML® Yeni Gelin Çorbası için tıklayın



Fotoğraf "murat akbak" tarafından gönderildi. 08.11.2016


Sebzeli Çorba

elena
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.12.2005
Mesajlar: 91
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc1699
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2006
6,674 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet orta boy patates
2 adet sivri biber
1 adet domates
2 adet brokoli
1 adet havuç
100 gr. tereyağı
1 kaşık un
4 bardak su
1 bardak et suyu

Önce patatesleri küp şeklinde doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup ekleyin, diğer sebzeleri de ekledikten sonra 4 bardak suda haşlayın. Haşlanan sebzelerin suyunu süzün, ayrı bir tencerede tereyağı ile unu kavurun, üzerine etsuyunu ekleyin. 15 dakika kısık ateşte pişirin.


ML® Sakalaçarpan Çorbası için tıklayın

ML® Sakala Çarpan Çorbası (görsel)


Sebze Çorbası

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc1175
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2006
4,801 defa indirildi / yazdırıldı




10 bardak et suyu
2 soğan
1 kahve fincanı pirinç
1,5 çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı yağ
1 patates
1 havuç
6- 7 dal kereviz
6- 7 kök ıspanak
6- 7 dal maydanoz
1 bardak süt
1 yumurta sarısı
Tuz

1 Sebzeler yıkanır; havuç, patates rendelenir; kereviz, ıspanak, maydanoz doğranır.
2 Rendelenmiş soğanla yağ tencerede pembe olarak kavrulur. Un konur. Biraz daha karıştırılır.
3 Hazırlanmış sebzeler, et suyu ve ayıklanıp yıkanmış pirinç konup iyice pişirilir.
4 Tel süzgeçten kaşıkla bastırılarak geçirilir. Tuz atılır.
5 Yumurta sarısı süt ile çarpılıp kaynayan çorbaya katılır; karıştırılıp hemen ateşten alınır.

Not: Mevsime göre taze fasulye, bezelye, kabak gibi sebzeler de kullanılır.


ML® Sebze Çorbası için tıklayın






Sebze Çorbası Tarifleri Kremalı Çorba Tarifleri



(75 adet Sebze Çorbası 6,511,088 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3, 4


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort