|
Sebzeli Brüksel Lahanası |
|
şans eseri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.02.2020
Mesajlar: 30 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc148682
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2020
437 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket Brüksel lahanası
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 yemek kaşığı salça
3 diş sarımsak
Karabiber
Zeytinyağı
Tuz
Lahanaların dış yapraklarını temizleyip bol su ile yıkayın.
Soğanları küçük küçük doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
Sarımsakların kabuğunu soyup ikiye bölün ve soğanların üzerine ekleyin.
Ardından patates ve havucu soyup küp küp doğradıktan sonra tavaya ilave edin.
En son lahanaları da ekleyip 5-10 dakika kadar kavurun.
Üzerine salça, karabiber, tuz ve bir miktar su ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
|
SEBZELİ BRÜKSEL LAHANASI |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc59707
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2011
3,222 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr Brüksel lahanası
3 çorba kaşığı tereyağı
1 büyük soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 yeşil sivri biber (ayıklanmış ve kıyılmış)
500 gr domates (soyulmuş ve doğranmış)
1 çay kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı kuru fesleğen (istenirse)
1 tatlı kaşığı tuz.
Keskin bir bıçakla lahanaların dıştaki solgun yapraklarını ayıklayarak sap kısımlarından düz olarak kesiniz.
Tereyağı, orta boy bir tencerede eritip soğan, sarımsak ve yeşil biberi ekleyiniz. Karıştırarak 8 dakika kavurunuz. Domatesleri, lahanaları, karabiberi, fesleğeni (istenirse) ve tuzu katınız. (Tadına bakıp gerekiyorsa biraz daha tuz ve biber ekleyiniz.)
Ateşi kısıp tavanın ağzını kapayarak, 15-20 dakika pişiriniz. Yemeği ısıtılmış bir servis tabağına alıp, hemen servis ediniz.
|
|