|
Sebzeli Hamsi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166075
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2022
158 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg dondurulmuş hamsi
½ kg mantar
2 adet kapya biber
2 adet domates
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Mantarların kabuklarını soyduktan sonra kararmamaları için limonlu suda bekletin. Yıkanmış ve tohumları ayıklanmış biberleri ince ince doğrayın. Mantarları sudan çıkarıp karideslerin boyu ile orantılı bir şekilde doğrayın. Kabuğu soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın. Buzları çözülmüş hamsileri fırın tepsisine alarak doğranmış malzemelerle harmanlayın ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Ezilmiş sarımsağı da tepsinin üzerine serpin ve hamsinizi önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerini alüminyum folyo ile kapatarak 30 dakika pişirin.
|
Sebzeli Hamsi |
|
günler
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2014
Mesajlar: 34 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc133426
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2018
647 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg hamsi
Yarım demet kıvırcık
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze sogan
2 adet yumurta
2 yemekkaşıgı un
Tuz
Hamsilerin kılcıklarını cıkarıp ince ince kıyın kıvırcık maydonoz taze sogan yumurta un tuz harmanlayıp içine kıydıgınız hamsileri ilave edin dahaönce den ısıttıgınız az yagın içine (istege göre) kızartma tavasında kevgir yardımıyla parcalar halinde kızartın sıcak olarak servis edin.
|
Sebzeli Hamsi |
|
Meryoş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.03.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Nallıhan-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc129787
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2017
731 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr hamsi
2 orta boy patates
2 orta boy havuç
1 orta boy soğan
Üzeri için:
Yarım demet maydanoz
Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkardıktan sonra tuzlayıp bir tepsiye dizin. Üzerine sırasıyla yuvarlak doğradığınız soğanları, küçük küp şeklinde doğradığınız patates ve havuçları ekleyin. Sebzelerin üzerine zeytinyağı, tuz ve 1 çay bardağı su gezdirip 170 derecede ısıtılmış fırında sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
|
Sebzeli Hamsi |
|
müthiş lezzetler
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2016
Mesajlar: 26 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc117871
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2016
2,763 defa indirildi / yazdırıldı
|
Erhan Aydın
250 gr ayıklanmış kılçıkları alınmış hamsi
½ kg mısır unu
3 yaprak ince kıyılmış pazı yaprağı
3 yaprak kıyılmış ıspanak yaprağı
3 yaprak ince kıyılmış kara lahana yaprağı
1 tane ince kıyılmış pırasa
7-8 dal kıyılmış yeşil soğan
½ demet ince kıyılmış maydanoz
½ demet kıyılmış dereotu
½ demet kıyılmış nane
1,5 çay bardağı sıvı yağ veya tereyağı
Baharat çeşitleri
Tuz
Su
Bütün malzemeyi geniş bir kap içinde karıştırın ve ılık suyu ekleyerek bozadan daha koyu bir kıvama gelmesini sağlayın. 20 dakika kap içinde bekletin, ister fırında 180 derecede kare ısıya dayanıklı kap da ister tavada ocak üstünde ters yüz pişirin. Sıcak servis yapın.
|
Sebzeli Hamsi |
|
şehriban
Aşçı
Kayıt: 15.08.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc100836
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2014
1,866 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg hamsi
2 adet patates
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 adet limon
Yarım demet maydanoz
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı margarin
Hamsiyeleri ayıklayın bir süzgeç yardımıyla suyunu süzdürün. Soğan, patates ve domatesleri soyup halka şeklinde doğrayın. Limonlarımızıda aynı şekilde halkalar halinde doğarayın. Ayıklanan ve suyu süzülen hamsileri yuvarlak borcama sırayla dizin. Yağı da parça parça aralarına atıştırıp karabiber ve tuzla tatlandırın. Ardından sırasıyla önce soğan sonra patates, domates, maydanoz ve en üste limon gelecek şekilde dizin. Üzerlerine yarım çay bardağı suyu ekleyip alüminyum folyaya sarın 15 dk sonra folyoyu çıkarıp üzerleri kızarana kadar pişirin.
|
Sebzeli Hamsi |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88832
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2013
1,932 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
1/2 kg. hamsi (irilerinden)
1 çay bardağı mısır unu
1 su bardağı sıvı yağ
3-4 adet orta boy domates
3-4 adet yeşilbiber
5-6 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kılçıkları çıkarılan hamsiler yıkanıp, tuzlanır. Domateslerin kabukları soyularak, küçük küçük doğranır. Biberler ve maydanozlar ince ince kıyılır. Hepsi karıştırılarak kara biber, pul biber ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Hamsi, avuç içine açılır, içerisine harç konup diğer hamsi üzerine kapatılır. Mısır ununa bulanarak birbirine yapıştırılır. Sıvı yağda kızartılarak sıcak servis yapılır.
|
Sebzeli Hamsi |
|
uzman
Aşçı
Kayıt: 12.03.2009
Mesajlar: 17 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc34512
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2009
2,720 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. hamsi
4'er domates soğan ve çarliston biber
1 demet pazı
1'er patlıcan ve kabak
2 patates
4 su bardağı mısır unu
Nane
Karabiber
Tuz
Hamsilerin, filetosunu çıkarın. Rendelenmiş patates ve kabaklar ile doğranmış domates, soğan, çarliston biber, pazı ve patlıcanlara mısır unuyla, hamsileri katın. Nane, karabiber ve tuzunu ayarlayıp karıştırın. Bunu, yağlanmışfırın tepsisine yayıp, 250 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişiriniz.
|
|