Kısa URL: https://ml.md/lc100836
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2014
1,866 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg hamsi
2 adet patates
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 adet limon
Yarım demet maydanoz
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı margarin
Hamsiyeleri ayıklayın bir süzgeç yardımıyla suyunu süzdürün. Soğan, patates ve domatesleri soyup halka şeklinde doğrayın. Limonlarımızıda aynı şekilde halkalar halinde doğarayın. Ayıklanan ve suyu süzülen hamsileri yuvarlak borcama sırayla dizin. Yağı da parça parça aralarına atıştırıp karabiber ve tuzla tatlandırın. Ardından sırasıyla önce soğan sonra patates, domates, maydanoz ve en üste limon gelecek şekilde dizin. Üzerlerine yarım çay bardağı suyu ekleyip alüminyum folyaya sarın 15 dk sonra folyoyu çıkarıp üzerleri kızarana kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc117871
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2016
2,763 defa indirildi / yazdırıldı
Erhan Aydın
250 gr ayıklanmış kılçıkları alınmış hamsi
½ kg mısır unu
3 yaprak ince kıyılmış pazı yaprağı
3 yaprak kıyılmış ıspanak yaprağı
3 yaprak ince kıyılmış kara lahana yaprağı
1 tane ince kıyılmış pırasa
7-8 dal kıyılmış yeşil soğan
½ demet ince kıyılmış maydanoz
½ demet kıyılmış dereotu
½ demet kıyılmış nane
1,5 çay bardağı sıvı yağ veya tereyağı
Baharat çeşitleri
Tuz
Su
Bütün malzemeyi geniş bir kap içinde karıştırın ve ılık suyu ekleyerek bozadan daha koyu bir kıvama gelmesini sağlayın. 20 dakika kap içinde bekletin, ister fırında 180 derecede kare ısıya dayanıklı kap da ister tavada ocak üstünde ters yüz pişirin. Sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc129787
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2017
731 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr hamsi
2 orta boy patates
2 orta boy havuç
1 orta boy soğan
Üzeri için:
Yarım demet maydanoz
Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkardıktan sonra tuzlayıp bir tepsiye dizin. Üzerine sırasıyla yuvarlak doğradığınız soğanları, küçük küp şeklinde doğradığınız patates ve havuçları ekleyin. Sebzelerin üzerine zeytinyağı, tuz ve 1 çay bardağı su gezdirip 170 derecede ısıtılmış fırında sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.