Bir kabın içinde tüm malzemeyi karıştırın.Dövülmüş etin içine küp küp doğanmış sebzeleri doldurup kürdanla tutturun. Tencereye alıp tereyağında her yerini kızartın.Üzerine suyu ekleyip ocak üzerinde 45 dakika kadar pişmeye bırakın.
Kısa URL: https://ml.md/lc5001
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2006
2,521 defa indirildi / yazdırıldı
750 gr. kemiksiz bütün kuzu budu
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
İçi için:
2 adet havuç
Kuzu budunun üzerine karabiber ve tuz serpin. Havuç ve kabakları soyup, kaynar suda 3 dakika haşlayın. Sebzeleri uzunlamasına kestikten sonra kuzu budunun üzerine koyun. Budun kenarlarını içe doğru kapattıktan sonra rulo şeklinde sarın. Ruloyu bir iple sararak bağlayın. Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Budun her tarafını
çevirerek sarın. Budu fırırntepsisine koyun. İri parçalara bölünmüş soğan, havuç ve biberi ilave edin. 160 derece fırında 45 dakik, pişirin. Kuzu budunu, iç pilav ya da fırınlanmış patates ile servis edin.