Kısa URL: https://ml.md/lc5001
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2006
2,520 defa indirildi / yazdırıldı
750 gr. kemiksiz bütün kuzu budu
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
İçi için:
2 adet havuç
Kuzu budunun üzerine karabiber ve tuz serpin. Havuç ve kabakları soyup, kaynar suda 3 dakika haşlayın. Sebzeleri uzunlamasına kestikten sonra kuzu budunun üzerine koyun. Budun kenarlarını içe doğru kapattıktan sonra rulo şeklinde sarın. Ruloyu bir iple sararak bağlayın. Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Budun her tarafını
çevirerek sarın. Budu fırırntepsisine koyun. İri parçalara bölünmüş soğan, havuç ve biberi ilave edin. 160 derece fırında 45 dakik, pişirin. Kuzu budunu, iç pilav ya da fırınlanmış patates ile servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc102064
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2014
2,265 defa indirildi / yazdırıldı
700 gram iri ince dövülmüş kemiksiz kuzu budu
2 adet soğan
2 patates ve havuç
500 gram ıspanak
2 defneyaprağı
1 çay bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
Bir kabın içinde tüm malzemeyi karıştırın.Dövülmüş etin içine küp küp doğanmış sebzeleri doldurup kürdanla tutturun. Tencereye alıp tereyağında her yerini kızartın.Üzerine suyu ekleyip ocak üzerinde 45 dakika kadar pişmeye bırakın.