|
SEBZELİ MAKARNA |
|
ihtişam
Aşçı
Kayıt: 01.04.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc22940
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2008
8,213 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
Yarım paket makarna
1 su bardağı konserve bezelye
2 orta boy kabak
4 orta boy domates rendesi
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
5-6 adet kültür mantarı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
1 kaşık yağı kızdırıp doğradığınız soğanı ve hafifçe dövdüğünüz sarımsakları kavurun. 2-3 parçaya ayırdığınız mantarları ve halka halka doğradığınız kabakları tencereye ilâve edip 5-6 dakika karıştırarak kavurun. Domatesleri rendeleyip bezelyelerle birlikte tencereye katıp 5 dakika kadar pişirin. Tuz ve karabiber ilâvesiyle tencereyi ocaktan alın. Bir tencerede yeteri miktarda tuz ilâvesiyle suyu kaynatın. Kaynayan suya makarnaları ve 1 kaşık yağı ilâve edip 10-15 dakika kadar arasıra karıştırarak pişirin. Makarnayı süzüp, sebzelerle karıştırın. Fırını 150 derecede ısıtıp, makarnalı malzemeyi cam fırın tepsisine yayın. Üzerine kaşar rendesini serpip 30 dakika kadar fırında pişirin.
|
Sebzeli makarna |
|
Ramazan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2006
Mesajlar: 82
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8621
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2006
2,382 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. körpe havucu soyup, küçük küp doğrayın. Bir tencereye 400 ml. tavuk suyu ekleyin. Havuçlar ve 200 gr. iç baklayı tavuk suyunda kaynatıp 10 dakika pişirin. Sebzeleri süzün suyunu bir kaba alın. Makarnayı tuzlu kaynar suda paket üzerindeki talimalata göre haşlayın. 25 gr. margarini tavada eritin. İçine 15 gr. unu ekleyip pembeleştirin. 200 ml. tavuk suyu ve 150 mi. sütü ilave edin karıştırarak 10 dakika pişirin. 200 gr. yağlı beyaz peyniri sosa ilave edin. Tuz, karabiber ve bir : tutam muskat ile tatlandırın. Haşladığınız sebzeleri sosa katıp karıştırın dikkatlice ısıtın. 1 demet taze soğanı soyun. Yeşil kısımlarını soyup karışıma ekleyin. Süzdüğünüz makarnaları sosla servis yapın.
|
Sebzeli makarna |
|
süzük
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2006
Mesajlar: 99
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8510
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2006
2,569 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr. havuç
150 gr. pırasa
150 gr. sap kereviz
200 gr. soğan
1-2 yeşil sivri biber
2 diş sarımsak
60 ml. zeytinyağı
15 gr. salça
100 ml. sebze suyu
400 gr. makarna
15 gr. şeker
Tuz
Karabiber
Havuç, pırasa, kereviz ve soğanı temizleyip küçük küp doğrayın. Havuç ve pırasayı kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzülmeye bırakın. Sivribiberleri uzunlamasına ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkartın. Tavaya zeytinyağını koyun. Temizlenmiş ikiye kesilmiş biberleri ve sarımsakları küp doğrayıp zeytinyağında kavurun. + Tavaya havuç, kerevizler, pırasa, soğan ve salçayı ekleyip kısa bir süre daha kavurun. Sebze suyunu ilave ettikten sonra tencerenin üstü açık olarak 10 dakika kaynatın. Makarnayı pakette önerilen şekilde haşlayın. Sosu tuz, karabiber ve şeker ile tatlandırın. Makarnayı süzüp sosla karıştırdıktan sonra servis yapın.
|
Sebzeli Makarna |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7591
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2006
2,454 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
Yarım paket makarna,
6 su bardağı su,
1 kahve fincanı sıvıyağ,
1 adet orta boy soğan,
5-6 diş sarımsak,
200 gram yağsız kıyma,
1 orta boy kabak,
1 orta boy havuç,
yeterince tuz,
karabiber
1 çorba kaşığı domates salçası.
Hazırlanışı:
Uygun büyüklükte bir tencerede suyu kaynatalım. İçine 2 çorba kaşığı sıvıyağ, makarna ve tuzu ekleyip haşlayalım. Soyduğumuz kabakları ve havuçları kibrit inceliğinde doğrayarak tencereye koyalım. Üzerlerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ve tuz ekleyip, sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Ayrı bir tavaya sıvıyağı koyup, doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım. 200 gram yağsız kıymayı ekleyip suyu çekilene dek kavuralım. Salçayı, tuzu, karabiberi ve 1 çay bardağı suyu ekleyerek ağır ateşte 5-10 dakika pişirip ateşten alalım. Kıymalı sosu ve haşlanan sebzeleri makarnanın üzerine gezdirip servis yapalım.
|
Sebzeli Makarna |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6782
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2006
2,490 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 paket makarna (½ kg)
1 corba kasigi tereyağ
3 corba kasigi kiyma
2 orta boy domates veya salca
2 orta boy soğan
2 su bardagi yoğurt
1 tatli kasigi tuz
2 dis sarımsak
Yapilisi:
1) Tencereye tuz, yag ve 5.5 su bardagi su koyarak kaynatiniz. Havucu findik buyuklugunde dograyip katarak 15 dakika pisiriniz.
2) Makarnayi ilave edip hafif hararetli isida ara sira karistirarak suyunu cekinceye kadar pisiriniz. Bezelyeyi katip karistiriniz. Servis tabagina bosaltip sicak servis yapiniz.
ML® Sebzeli Makarna için tıklayın
|
|