|
Sebzeli Makarna |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171110
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2023
194 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Kabak 2 Adet
Taze Kaşar 1 Çay Bardağı
Sızma Zeytinyağı 4 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
Papyon Makarna 1 Paket
Dereotu 1 Tutam
Karabiber 1 Tutam
Havuç 1 Adet
Sarımsak 1 Adet
Bezelye Konserve 50 Gram
Makarnayı istenilen kıvama gelinceye kadar haşlayın.süzün.kabak ve havucu ince şeritler halinde kesin.
Zeytinyağı, sarımsak havuç ve zeytinyağını tencereye koyup yüksek ateşte 4-5 dakika kavurun. kabak ve bezelyeleri ilave edip bir süre pişirin.
Tuzu ve karabiberi ilave edin.
Makarna ve sebzeleri büyük bir kaba koyup karıştırın, dereotu ve rendelenmiş kaşarıda üzerine serpiştirdikten sonra sıcak servis yapın.
|
Sebzeli Makarna |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161803
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2021
174 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 paket makarna
1 adet soğan
1 adet kereviz sapı
1 adet havuç
1 adet yeşil biber
2 adet domates
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
1 çay kaşığı şeker
1 tutam kıyılmış taze nane
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Geniş bir tavada yağı kızdırıp yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı kavurun.
Salçayı ekleyip 1-2 dk. daha kavurun.
Minik minik doğranmış kereviz sapı, havuç ve biberi ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
Rendelenmiş domatesi ekleyip karıştırın.
Kapağını kapatıp kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.
Tuz, şeker ve baharatlarını ekleyip karıştırın ve altını iyice kısıp pişirmeye devam edin.
Makarnayı paketin üzerindeki talimatları takip ederek haşlayın süzün ve sosun içine alın.
Makarnaları ezmeden harmanlayarak 2-3 dk. daha pişirin.
Dilerseniz peynir rendesiyle servis yapabilirsiniz.
|
Sebzeli Makarna |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc151928
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2020
521 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna (500 g)
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
3 adet yeşil biber
1 adet havuç
Yarım çay bardağından biraz fazla soya sosu
Tuz
6 yemek kaşığı sıvı yağ
7 su bardağı kaynar su
Derin bir tencereye 7 su bardağı suyu ekleyip 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin. Ocağın altın açın ve kaynamaya başlayınca 1 çay kaşığı tuz ilave edip 1 paket makarnayı ekleyin. Ortalama 8 - 10 dakika haşlayın. Haşlanan makarnayı bir süzgeç yardımıyla süzün. Ayrı bir tavada 6 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve halka halka doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar yumuşayınca üzerine kırmızı, sarı ve yeşil biberleri ekleyin. Biberlerde kavrulunca ince uzun doğranmış havuçları ekleyin. Bütün hepsi piştiğinde son olarak soya sosunu üzerine dökün ve 1 - 2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Makarnayı haşladığınız tencerenin içerisinde makarnayla sebzeleri birleştirin. Servis edebilirsiniz.
|
Sebzeli Makarna |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144344
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2019
1,520 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket makarna
Yarım bardak donmuş veya taze bezelye
200 gram brokoli
150 gram taze mantar
3 diş sarımsak
25 gram tereyağı
75 gram rendelenmiş parmesan veya kaşar peyniri
Makarnaları üzerindeki tarife göre haşlayın. Presten geçirilmiş sarımsakları hafifçe tereyağında çevirin. Ortadan kesilmiş mantarları ilave edin. Mantarlar suyunu bırakıp çektikten sonra ateşi kısın. Bu karışıma daha önce haşlanan bezelye ve hafif haşlanan brokoliyi de ilave edin.
Sebzeli sosu suyu süzülmüş sıcak makarnaya döküp üzerine de rendelenmiş peynir yayın.
|
Sebzeli Makarna |
|
şevkat
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2017
Mesajlar: 25 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc126987
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2017
994 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sultanmarketing.kz
400 g Sultan dirsek veya midye makarna
2 yemek kaşığı bitki yağı
1 adet soğan
1 adet havuç
1 demet kereviz
500 g ıspanak
2 adet domates
1,5 litre su
Maydanoz
3 diş sarımsak
50 g rendelenmis peynir
Tuz
Karabiber
Soğan, havuç ve kerevizi ince olarak doğrayın. Tuz, biber ve su ekleyip 20 dakika pişirin. Ispanağı doğrayip sebzeye ekleyin ve yine 10 dakika pişirin.
Kabugu temizlenmiş domatesi dörtgen şeklinde doğrayıp ince kesilmis sarımsakla birlikte tencereye atın.
Midye ya da dirsek makarnasını tuzlu suda 10-12 dakika pişirin (1 litre suda 100 g makarna). Suyunu dökün.
Makarnaları servis yapilacak kaplara koyun ve üzerine rendelenmis peyniri ve hazır sosu dökün.
|
Sebzeli Makarna |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111550
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2015
1,682 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.goymen.com.tr
500 gr mantı makarna
Doğranmış 1 orta boy soğan
1 dal dilimlenmiş kereviz yaprağı
2 diş dövülmüş sarımsak
1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
1 kg soyulup doğranmış olgun domates
1 su bardağı dilimlenmiş taze mantar
1/2 su bardağı doğranmış yeşil biber
1 tatlı kaşığı kurutulmuş toz adaçayı
1/2 tatlı kaşığı şeker
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/8 tatlı kaşığı biber
1 cm dilimlenmiş 1 küçük kabak
250 gr bamya makarna
Sos için; geniş bir tencerede soğan, kereviz ve sarımsağı, yağda yumuşayıncaya dek çevirin. Domatesleri, mantarları, yeşil biberi, adaçayını, şekeri, tuzu ve biberi ekleyip, kaynamaya başlayıncaya dek karıştırın. Altını kısıp, 40 dakika kadar kapağını kapatmadan pişmeye bırakın. Kabakları ekleyip, yaklaşık 5 dakika kadar, kabak yumuşayıncaya dek pişirmeye devam edin. Bamya makarnayı haşlayıp, süzün ve sosla karıştırarak servis yapın.
|
Sebzeli Makarna |
|
susu
Aşçı
Kayıt: 16.05.2015
Mesajlar: 17 Şehir: Polatlı-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc107655
Gönderme Tarihi: 17.May.2015
1,454 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket penne ya da kelebek makarna
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
3 çorba kaşığı çiğ krema
Tencereye suyu koyup kaynatın. İçine tuzu ve makarnayı bırakıp 10 dakika pişirin. Bu arada tavada tereyağını eritin, küp doğranmış soğan, kabak, havuç ve patlıcanı 3 dakika sote edin. İçine baharatları ve süzülmüş makarnayı koyup karıştırın. Servis yapmadan önce içine çiğ kremayı eklerseniz makarnanız daha da lezzetli olacaktır. Sıcak sıcak servis yapın.
|
Sebzeli Makarna |
|
bindal
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.09.2014
Mesajlar: 23 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc102692
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2014
1,695 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket spagetti
2 adet havuç
1 adet kabak
1 adet soğan
1 adet patlıcan
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Makarnayı 20 dakika kadar haşlayıp süzün. Tencereye tereyağını koyup erimeye bırakın. Üzerine süzülmüş makarnaları ekleyip karıştırın. Tavada tüm sebzeleri yağda kavurun. Servis tabağına makarnayı alıp sebzeleri üzerine dökün. Servis yaparken bol maydanoz serpin ve sıcak olarak ikram edin.
|
Sebzeli Makarna |
|
Sunam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2014
Mesajlar: 30 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc99304
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2014
1,493 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet patates
1 adet kuru soğan
2 adet biber
1 kase domates sosu
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı margarin
1 paket makarna
1 adet tavuk bulyon
1 adet havuç
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Soğanları ince ince doğrayın yağda kavurun. Salçayı katıp devam edin. Doğranmış biberi, havucu, patatesi hep beraber kızartın. Kızardıktan sonra domates sosu ve tuzu ekleyin. Ayrı bir tencerede ister kavurma makarna yapın ister haşlama ama suyunu muhakkak süzelim. Makarna piştikten sonra hazırladığımız sosu da katın hep beraber karıştırın.
|
Sebzeli Makarna |
|
fado
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.11.2013
Mesajlar: 43 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc93576
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2013
1,610 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
1 adet kabak
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
4 adet dolmalık yeşil biber
3 diş sarımsak
1 adet havuç
100 gr. brokoli
100 gr. karnabahar
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Bol suya tuz koyup kaynatın. Kaynayan suyun içine makarnayı atın. Üzerine metal bir süzgeç yerleştirip doğradığınız sebzeleri içine koyun. Sebzeleri, makarnanın buharıyla pişirin. Makarna pişince süzün. Büyük bir tavaya tereyağını koyun, makarnayı ve sebzeleri üç dakika soteleyin.
|
Sebzeli Makarna |
|
pişmiş
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.09.2013
Mesajlar: 26 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc92290
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2013
1,760 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram makarna
1 kabak
1 soğan
1 kırmızıbiber
4 dolmalık yeşilbiber
3 diş sarımsak
1 havuç
100 gram brokoli
100 gram karnabahar
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Makarnayı pişirin. Sebzeleri uzun uzun doğrayın. Buharda pişiren mutfak aletiniz varsa sebzeleri içine yerleştirip pişirin, yoksa tencerede makarna pişerken üzerine bir metal süzgeç yerleştirip sebzeleri koyun. Makarnanın buharıyla sebzeler pek güzel pişiyor. Daha sonra hepsini büyük bir tavada tereyağında üç dakika sote edin. Servis tabağına alıp ikram edin.
Fotoğraf "TAMYOL" tarafından gönderildi. 29.12.2014
|
Sebzeli Makarna |
|
tarhana
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2013
Mesajlar: 22 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc92059
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2013
1,857 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 paket makarna
1 adet kabak
1 adet domates
1 adet kırmızı biber
1 adet patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Tavada tereyağını eritip küp küp doğranmış soğan, kabak, havuç ve patlıcanı üç dakika sote edin. İçine baharatları ve makarnayı koyup servis yapın.
|
Sebzeli Makarna |
|
bebeto
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2012
Mesajlar: 83 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc84727
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2012
1,880 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kabak
2 domates
200 gram fasulye
1 kırmızı dolmalık biber
2 su bardağı makarna
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı kekik, kırmızı pul biber
Makarnaları haşlayıp süzün. Kabakları halka şeklinde dilimleyin. Üzerine biraz yağ sürüp ızgarada pişirin. Fasulyeleri de haşlayıp süsün. Domatesleri doğrayıp, biberleri küp şeklinde ince kıyın. Tavada tüm doğranmış sebzeleri 10 dakika sote edin.Daha sonra hepsini bir tabakta toplayıp karıştırın. Üzerine hardal, zeytinyağı ve baharlarla bir sos hazırlayıp dökün. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
|
Sebzeli Makarna |
|
Ankara Rüzgarı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2010
Mesajlar: 61 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76287
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2012
1,885 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı su
1 adet soğan
3 adet sivri biber
1 adet havuç
3 adet orta boy domates
Tuz
Üzerine:
8-10 dal maydanoz
Makarnayı yarım çorba kaşığı sıvı yağ ve tuz ilave ettiğiniz suda haşlayın. Haşlama suyundan 1 bardak ayırıp makarnayı süzün. Diğer taraftan 2 çorba kaşığı sıvı yağda ince kıyılmış soğan ve sivri biberi soteleyin. Rendelenmiş havuç ve domatesi ilave edip sotelemeye devam edin. Ayırdığınız makarna suyunu, sosun üzerine döküp 5 dakika daha kaynatın ve pişen makarnanın üzerine dökün. Bütün malzemeyi bir kere karıştırdıktan sonra, ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Tencerenin ağzını kapatıp 5 dakika dinlendirin. Sıcak sıcak ikram edin.
|
Sebzeli Makarna |
|
tekkaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.09.2011
Mesajlar: 68 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc75822
Gönderme Tarihi: 17.May.2012
2,170 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr karnabahar
10 adet mantar
2 adet Knorr Bulyon (et ya da tavuk)
1 paket penne makarna
250 gr brokoli
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
10 adet brüksel lahanası
1 tatlı kaşığı pulbiber
Öncelikle Wok tavanın içine, yıkayıp küçük dallara ayırdığımız brokoli, karnıbahar, ikiye böldüğümüz brüksel lahanaları, 4'e böldüğümüz mantarları 3 diş rendelenmiş sarımsak, tuz, biber, nane ve kekiği çiğ olarak koyuyoruz. Ocağa aldığımız yemeği 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. Sebzeler pişirken 1 paket penne makarnayı, kaynamış içine biraz zeytinyağı ve 2 adet knorr bulyon eklenmiş sıcak suyun içine atıp, yaklaşık 15 dakika kadar pişiriyoruz. Haşlanmış makarnaları büyük bir borcamın içine alıp üzerine pişirdiğimiz sebzeleri ilave ediyoruz. Sıcak servis ediyoruz.
|
Sebzeli Makarna |
|
gupse
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.02.2012
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc72307
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2012
1,969 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket yüksük makarna
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 su bardağı doğranmış mantar
100 gr. Tereyağ
1 su bardağı un
5 bardak süt (sıcak)
300 gr. Kaşar peyniri
5 tane taze soğan
1 su bardağı bezelye
Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayın ve süzün. Zeytinyağını ve tereyağını ısıtın. Sarımsak ve mantarı ilave edin. Kısık ateşte mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Diğer bir tavada tereyağla unu sararıncaya kadar kavurun ateşten alın. Sıcak sütü ilave edin iyice karıştırın. Tekrar ateşe koyun boza kıvamında pişirin. Peynirin yarısını ilave edin harmanlayın. Haşlanmış makarna mantarlı karışımı taze soğan bezelye ve hazırladığınız sosun yarısını koyup harmanlayın. Fırın kabına yayın. Kalan sosu üzerine yayın peynir serpin önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
|
Sebzeli Makarna |
|
sar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2011
Mesajlar: 48 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68355
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2011
2,109 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı su
1 adet soğan
3 adet sivri biber
1 adet havuç
3 adet orta boy domates
Tuz
Üzerine:
8-10 dal maydanoz
Makarnayı yarım çorba kaşığı sıvıyağ ve tuz ilave ettiğiniz suda haşlayın. 1 bardak haşlama suyundan ayırıp makarnayı süzün. Diğer taraftan 2 çorba kaşığı sıvıyağda ince kıyılmış soğan ve sivri biberi soteleyin. Rendelenmiş havuç ve domatesi ilave edip sotelemeye devam edin. Ayırdığınız makarna suyunu, sosun üzerine döküp 5 dakika daha kaynatın ve pişen makarnanın üzerine dökün. Bütün malzemeyi bir kere karıştırdıktan sonra, ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Tencerenin ağzını kapatıp 5 dakika dinlendirin. Sıcak sıcak ikram edin.
|
Sebzeli Makarna |
|
altın elma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2009
Mesajlar: 83 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc41184
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2009
2,334 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik gerekli malzeme:
500 gr kelebek makarna
100 gr mantar
1 kabak
1 patlıcan
1 havuç
1 dolmalık sarıbiber
1 dolmalık kırmızıbiber
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
200 gr hazır domates sosu
1. Makarnayı tuzlu kaynar suda 6 dakika haşlayın. Süzgece alıp suyunu süzün. Sebzeleri temizleyip küçük küçük doğrayın.
2. Sebzeleri kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp süzün. Teflon tavada zeytinyağını ısıtıp sebzeleri 3 dakika soteleyin. Domates sosunu ilave edip kısık ateşte 5 dakika pişirin.
3. Makarnayı sebzeli karışıma ekleyip harmanlayın. Servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak servis yapın.
|
Sebzeli Makarna |
|
gönül sofrası
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.09.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc40807
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2009
2,350 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik Malzemesi
1 paket fiyonk makarna
1 havuç
1 su bardağı bezelye
1 patlıcan
1 kabak
2 su bardağı su
8-10 dal maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Makarnayı tuz ilave edilmiş bol suda haşlayın. Maydanozu ayıklayıp yıkayın ve ince ince doğrayın.
Havuç ve kabakları temizleyip küçük küpler halinde doğrayın. Havuçları 2 su bardağı suda haşlayıp süzün. Aynı suda bezelyeyi de haşlayın.
Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletin.
Patlıcanları süzüp kurulayın. 1 çay bardağı sıvıyağı tavada ısıtıp patlıcanları kızartın. Kevgirle alıp kağıt havlu üzerine yayarak fazla yağını çektirin. Aynı yağda kabakları da kızartıp kağıt havlu üzerine alın.
Makarnayı süzüp geniş bir kaba alın. Kızarttığınız sebzeleri ve maydanozu ekleyip harmanlayın. Sıcak olarak servis yapın.
|
Sebzeli Makarna |
|
asya
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.06.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Asya |
Kısa URL: https://ml.md/lc24962
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2008
2,319 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
Yarım bardak ayçiçek yağı
2 adet patlıcan
15 adet taze fasulye
2 adet soğan
2 adet havuç
4 adet domates
Maydanoz
Makarnayı haşlayın. Soğutup tepsiye dökün. Fasulyeleri uzun ince doğrayıp yağda kavurun. Patlıcanları da ince ince doğrayın. Soğanı, havucu, domatesi, tuzu, biberi katın. Hepsini beraber kavurun ve makarnanın üstüne serin. Fırına verin. 25 dakika pişirin. Üstüne maydanoz koyun. Servis yapın.
|
|