|
Sebzeli Makarna |
|
pişmiş
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.09.2013
Mesajlar: 26 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc92290
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2013
1,728 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram makarna
1 kabak
1 soğan
1 kırmızıbiber
4 dolmalık yeşilbiber
3 diş sarımsak
1 havuç
100 gram brokoli
100 gram karnabahar
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Makarnayı pişirin. Sebzeleri uzun uzun doğrayın. Buharda pişiren mutfak aletiniz varsa sebzeleri içine yerleştirip pişirin, yoksa tencerede makarna pişerken üzerine bir metal süzgeç yerleştirip sebzeleri koyun. Makarnanın buharıyla sebzeler pek güzel pişiyor. Daha sonra hepsini büyük bir tavada tereyağında üç dakika sote edin. Servis tabağına alıp ikram edin.
Fotoğraf "TAMYOL" tarafından gönderildi. 29.12.2014
|
Sebzeli Makarna |
|
bindal
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.09.2014
Mesajlar: 23 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc102692
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2014
1,683 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket spagetti
2 adet havuç
1 adet kabak
1 adet soğan
1 adet patlıcan
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Makarnayı 20 dakika kadar haşlayıp süzün. Tencereye tereyağını koyup erimeye bırakın. Üzerine süzülmüş makarnaları ekleyip karıştırın. Tavada tüm sebzeleri yağda kavurun. Servis tabağına makarnayı alıp sebzeleri üzerine dökün. Servis yaparken bol maydanoz serpin ve sıcak olarak ikram edin.
|
Sebzeli Makarna |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111550
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2015
1,668 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.goymen.com.tr
500 gr mantı makarna
Doğranmış 1 orta boy soğan
1 dal dilimlenmiş kereviz yaprağı
2 diş dövülmüş sarımsak
1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
1 kg soyulup doğranmış olgun domates
1 su bardağı dilimlenmiş taze mantar
1/2 su bardağı doğranmış yeşil biber
1 tatlı kaşığı kurutulmuş toz adaçayı
1/2 tatlı kaşığı şeker
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/8 tatlı kaşığı biber
1 cm dilimlenmiş 1 küçük kabak
250 gr bamya makarna
Sos için; geniş bir tencerede soğan, kereviz ve sarımsağı, yağda yumuşayıncaya dek çevirin. Domatesleri, mantarları, yeşil biberi, adaçayını, şekeri, tuzu ve biberi ekleyip, kaynamaya başlayıncaya dek karıştırın. Altını kısıp, 40 dakika kadar kapağını kapatmadan pişmeye bırakın. Kabakları ekleyip, yaklaşık 5 dakika kadar, kabak yumuşayıncaya dek pişirmeye devam edin. Bamya makarnayı haşlayıp, süzün ve sosla karıştırarak servis yapın.
|
Sebzeli Makarna |
|
şevkat
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2017
Mesajlar: 25 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc126987
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2017
986 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sultanmarketing.kz
400 g Sultan dirsek veya midye makarna
2 yemek kaşığı bitki yağı
1 adet soğan
1 adet havuç
1 demet kereviz
500 g ıspanak
2 adet domates
1,5 litre su
Maydanoz
3 diş sarımsak
50 g rendelenmis peynir
Tuz
Karabiber
Soğan, havuç ve kerevizi ince olarak doğrayın. Tuz, biber ve su ekleyip 20 dakika pişirin. Ispanağı doğrayip sebzeye ekleyin ve yine 10 dakika pişirin.
Kabugu temizlenmiş domatesi dörtgen şeklinde doğrayıp ince kesilmis sarımsakla birlikte tencereye atın.
Midye ya da dirsek makarnasını tuzlu suda 10-12 dakika pişirin (1 litre suda 100 g makarna). Suyunu dökün.
Makarnaları servis yapilacak kaplara koyun ve üzerine rendelenmis peyniri ve hazır sosu dökün.
|
Sebzeli Makarna |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144344
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2019
1,504 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket makarna
Yarım bardak donmuş veya taze bezelye
200 gram brokoli
150 gram taze mantar
3 diş sarımsak
25 gram tereyağı
75 gram rendelenmiş parmesan veya kaşar peyniri
Makarnaları üzerindeki tarife göre haşlayın. Presten geçirilmiş sarımsakları hafifçe tereyağında çevirin. Ortadan kesilmiş mantarları ilave edin. Mantarlar suyunu bırakıp çektikten sonra ateşi kısın. Bu karışıma daha önce haşlanan bezelye ve hafif haşlanan brokoliyi de ilave edin.
Sebzeli sosu suyu süzülmüş sıcak makarnaya döküp üzerine de rendelenmiş peynir yayın.
|
Sebzeli Makarna |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc151928
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2020
512 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna (500 g)
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
3 adet yeşil biber
1 adet havuç
Yarım çay bardağından biraz fazla soya sosu
Tuz
6 yemek kaşığı sıvı yağ
7 su bardağı kaynar su
Derin bir tencereye 7 su bardağı suyu ekleyip 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin. Ocağın altın açın ve kaynamaya başlayınca 1 çay kaşığı tuz ilave edip 1 paket makarnayı ekleyin. Ortalama 8 - 10 dakika haşlayın. Haşlanan makarnayı bir süzgeç yardımıyla süzün. Ayrı bir tavada 6 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve halka halka doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar yumuşayınca üzerine kırmızı, sarı ve yeşil biberleri ekleyin. Biberlerde kavrulunca ince uzun doğranmış havuçları ekleyin. Bütün hepsi piştiğinde son olarak soya sosunu üzerine dökün ve 1 - 2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Makarnayı haşladığınız tencerenin içerisinde makarnayla sebzeleri birleştirin. Servis edebilirsiniz.
|
Sebzeli Makarna |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161803
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2021
169 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 paket makarna
1 adet soğan
1 adet kereviz sapı
1 adet havuç
1 adet yeşil biber
2 adet domates
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
1 çay kaşığı şeker
1 tutam kıyılmış taze nane
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Geniş bir tavada yağı kızdırıp yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı kavurun.
Salçayı ekleyip 1-2 dk. daha kavurun.
Minik minik doğranmış kereviz sapı, havuç ve biberi ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
Rendelenmiş domatesi ekleyip karıştırın.
Kapağını kapatıp kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.
Tuz, şeker ve baharatlarını ekleyip karıştırın ve altını iyice kısıp pişirmeye devam edin.
Makarnayı paketin üzerindeki talimatları takip ederek haşlayın süzün ve sosun içine alın.
Makarnaları ezmeden harmanlayarak 2-3 dk. daha pişirin.
Dilerseniz peynir rendesiyle servis yapabilirsiniz.
|
Sebzeli Makarna |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171110
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2023
190 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Kabak 2 Adet
Taze Kaşar 1 Çay Bardağı
Sızma Zeytinyağı 4 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
Papyon Makarna 1 Paket
Dereotu 1 Tutam
Karabiber 1 Tutam
Havuç 1 Adet
Sarımsak 1 Adet
Bezelye Konserve 50 Gram
Makarnayı istenilen kıvama gelinceye kadar haşlayın.süzün.kabak ve havucu ince şeritler halinde kesin.
Zeytinyağı, sarımsak havuç ve zeytinyağını tencereye koyup yüksek ateşte 4-5 dakika kavurun. kabak ve bezelyeleri ilave edip bir süre pişirin.
Tuzu ve karabiberi ilave edin.
Makarna ve sebzeleri büyük bir kaba koyup karıştırın, dereotu ve rendelenmiş kaşarıda üzerine serpiştirdikten sonra sıcak servis yapın.
|
|